کرمان رصد
بیماری آهوان کیش؛ چرا و چگونه؟
شاید باور نکنید، اما این دردانه خلیج فارس، اکنون پذیرای 750 راس آهو است که در مناطق تحت حفاظت زندگی می کنند.
دوشنبه 20 مرداد 1399 - 16:10:23
کرمان رصد -

محبت ساکنان کیش به جاندارانی چون آهو، لاک پشت و پرندگان زیبایش، نمونه ای از رفتار دوستداران زمین و محیط زیست است. حالا اما خبر رسیده که کیشوندان با غذا رسانی ناآگاهانه به آهوان، موجب بیماری برخی از آنها شده اند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، آنگونه که مصطفی خانزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان می گوید؛ محیط بانان اداره محیط زیست جزیره در گشت های روزانه، تعدادی از آهوان با وضعیت جسمانی نامناسب و بیمار را در محیط های جنگلی مشاهده کردند. پس از زنده گیری و انجام معاینات ، دامپزشک علت بیماری آنها را خوردن بعضی ضایعات و پس مانده میوه و نان های خشک و کپک زده تشخیص داد.
او به خبرنگار ما گفت؛ پس از بررسی و بازدید از آبشخورها و زیستگاه آهوان مشخص شد که برخی کیشوندان، از روی حس حیوان دوستی اقدام به جمع آوری ضایعات میوه و سبزیجات از میوه فروشی ها و نان های بیات و کپک زده از نانوایی ها کرده و برای تغذیه این موجودات بسیار ظریف و جذاب، به زیستگاه آنها منتقل می کنند. این کار نه تنها سبب بیماری تغذیه کنندگان مواد ناسالم می شود، بلکه خطر شیوع عوامل بیماری زا به جمعیت آهوان را در پی دارد و باید از این کار پرهیز شود.
این نکته هم بدیهی است که به دلیل تجزیه ناپذیر بودن سبدهای پلاستیکی و کیسه های نایلونی، آلودگی خاک و زیستگاه طبیعی این حیوانات نیز بوجود آمده است.
دوستی ما با حیات وحش نباید به گونه ای باشد که برای رفع گرسنگی احتمالی یک موجود، مواد غذایی بی کیفیت و خراب به آنها بدهیم. در سال‌های گذشته نیز ، برخی روستاییان از روی ناآگاهی به گاو و گوسفندان خود نان های کپک زده می دادند. این موضوع موجب بیماری گاوها و ناسالم بودن شیر آنها شده بود. اگر قایل به چنین مداخلاتی هستیم، بهتر است که برای آنها بهترین و تازه ترین مواد غذایی را برایشان تهیه کنیم. هر چند قابل یادآوری است که محیط بانان مهربان کیش، حواسشان به این 750 جفت چشم مسحور کننده بوده و هست.
در جزیره کیش سه منطقه برای زیستگاه آهوان مشخص شده است و بر اساس آخرین سرشماری ها 750 راس آهو در کیش زندگی می کنند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/144567/شاید-باور-نکنید،-اما-این-دردانه-خلیج-فارس،-اکنون-پذیرای-750-راس-آهو-است-که-در-مناطق-تحت-حفاظت-زندگی-می-کنند
بستن   چاپ