کرمان رصد
کرمان زیباست/
به سرزمین چنار و غاری خفته در خاک سفر باید کرد
دوشنبه 23 تير 1399 - 13:41:34
ایسنا - فرهنگی و هنری
کرمان رصد - ایسنا/کرمان از مرکز کرمان که دور شویم و به بالاترین نقطه ارتفاعی کرمان سفرکنیم، بعد از گذر ازجنگل‏های بنه و بادام کوهی با جایی روبرو می شویم که نامش را مردمان دیرینش «طرنگ» نهاده اند. اینجا سرزمین چنارهاست، چنارهایی که قدمت چند صد ساله شان یادآور روزگار سخت و شیرینی از مردم این روستا است.

کوه و درخت شاخصه اصلی روستاهای جوار کویر است. این روستاها چنان استوار در سرزمینی جا گرفته اند که گویی بهشت را برای همه ما تداعی کنند.
اقلیم روستای «طرنگ» کوهستانی و آب و هوای آن معتدل کوهستانی است. ارتفاع این روستا از سطح دریا 2091 متر از سطح دریا است. طرنگ تابستان‌های خنک و زمستان‌های سردی دارد. این روستا در کنار کوه طرنگ با ارتفاع 3333 متر قرار گرفته ‌است که جلوه ویژه ایی به این روستا می‌دهد.
غارها همواره بکرترین و شاید در زمره دست نیافتنی ترین محیط‌های طبیعی بوده‌اند و خوشخبتانه تاکنون کمترین میزان خسارت و تخریب بشری را متحمل شده اند. یکی از بکرترین غارهای ایران غار طرنگ در استان کرمان است که کمتر در کشور شناخته شده است.
طولانی ترین غار استان کرمان
غار آهکی «طرنگ» به عنوان مهمترین و طولانی ترین غار استان کرمان در نوع خود بی نظیر و دارای مناظر و جلوه ‌های طبیعی بسیار زیبا و پدیده‌ های شگفت انگیز است. این غار در مجاورت روستای طرنگ و کوه طرنگ در شهرستان بافت واقع شده است. دهانه غار حدود 6 متر است و در ارتفاع تقریبا 3000 متری از سطح دریا واقع شده است. طول مسیر پیموده شده غار تقریبا 500 متر است و عرض راهروهای و تالارهای غار بین یک متر تا 15 متر متغیر است. در انتهای غار، حوضچه آب غار طرنگ وجود دارد .
به طرنگ که سفر کنی غربت غارش ذهن را به ناامیدی شناخت سوق می دهد. چه بسا غارهایی که در سراسر جهان محل رفت و آمد گردشگران بسیاری هستند و دانشمندانشان تحقیقات بسیار در آن‏ها انجام می دهند اما این غار که طولانی ترین غار استان است را تنها معدود افرادی می شناسند و بسیاری از گردشگرانش به دلیل سخت بودن مسیر ورودی غار از دیدن زیبایی های آن محروم می شوند.
طولانی‌ترین غار آبی استان کرمان که از منحصر به فردترین سایت‌های اکوتوریسمی کشور محسوب می‌شود. این غار با دارا بودن رودخانه منحصر فرد در درونش و دالان ها و تالارهای بی نظیر ناشناخته مانده و گردشگران محدودی هستند که توانسته اند رودخانه درون این غار را ببینند.
غار طرنگ، در مسیر دو سویه توجه و عدم توجه
قندیل‌های زیبا و چند متری از یک سو و رودخانه طرنگ که در این غار جاری است تلفیقی از زیبایی و رمز و راز را ایجاد کرده و تمام اقدامات صورت گرفته به وسیله کوهنوردی و مردم محلی است. این غار مملو از مناظر بی نظیر و شگفت انگیز است و به دلیل آهکی بودن و فرسایش آبی صورت گرفته در غار گردشگران شاهد ایجاد مناظر زیبا بر پیکره این غار هستند. گردشگرانی که به این منطقه می‎آیند یا مردم محلی شهرستان بافت هستند و یا کوهنوردان و غار نوردانی که آوازه زیبایی‌های آن را شنیده اند و برای کشف نادیده های طبیعت به این محل سفر می‌کنند.اما آوازه این غار بسیار کمتر از سایر غارها به گوش گردشگران و طبیعت گردان داخلی و خارجی رسیده است.
غار طرنگ با توجه به اینکه مدت زمان زیادی توسط گردشگران ناشناخته مانده از نظر تغییرات مصون مانده است و یکی از غارهایی است که کمترین تغییرات را داشته است. غارها محیط‌های خاصی هستند که با گذر از آنها می‌توان به بخش های مهمی از تاریخ دست یافت. خوشبختانه غارهایی که امکان دسترسی به آنها ساده نیست و باید با تجهیزات و علم غارنوردی و کوهنوردی به آنها وارد شد، کمتر دستخوش تغییرات دست بشر شده‌اند.
در مسیر ورود به غار طرنگ از دو سد خاکی گذر خواهیم کرد که همچون دریاچه طبیعی بر زیبایی این فضا افزوده است.
غار طرنگ و استانداردهای گردشگری
این غار در گذشته توسط هییت کوهنوردی کرمان شناسایی و مسیرها و دالان ها و دهلیز های غار علامت گذاری وبعضا نام گذاری شده اند .در طول غار علایم وفلش هایی هم جهت راهنمایی افراد وجود دارد .فلش های قرمز رنگ مسیرهای ناشناخته و یا بن بست غار را نشان می دهد و فلش های سفید رنگ که مسیرهای مطمئن جهت رفتن به انتهای غار را نشان می دهند رفتن به داخل این غار و پیمودن مسیر های ایمن آن تا رسیدن به انتهای مناطق خشک آن و ابتدای حفرهای دارای آب، احتیاج به راهنمایی افراد خبره و با تجربه ای دارد که قبلا مسیرهای این غار را پیموده اند .بر اثر تردد زیاد در غارممکن است گرد و غبار در هوا پخش شود که بهتر است از ماسکهای طبی استفاده شود.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/141683/به-سرزمین-چنار-و-غاری-خفته-در-خاک-سفر-باید-کرد
بستن   چاپ