کرمان رصد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
خرمای جنوب کرمان سالم و اُرگانیک است
يکشنبه 22 تير 1399 - 11:58:31
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - جیرفت - نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی گفت: خرمای جنوب کرمان کاملا سالم و اُرگانیک بوده و در هنگام برداشت این محصول، تمامی پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

ذبیح الله اعظمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای جلوگیری از انتقال ویروس در مصوبه ستاد مقابله با کرونا جنوب کرمان آمده، کارگران و خرماداران، هنگام برداشت محصول ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند.
وی تصریح کرد: استفاده از ماسک، دستکش و شست و شوی مداوم دست‌ها توسط کارگران در هنگام برداشت محصول خرما رعایت می‌شود تا شاهد برداشت محصولی سالم باشیم.
نماینده مجلس به عوارض و ارتباط بیماری ویروسی کرونا روی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در علم گیاهپزشکی هیچگونه بیماری ویروسی مشترکی بین گیاه و انسان وجود ندارد لذا مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند و به شایعات و مطالب غیر علمی توجه نکنند.
اعظمی که دارای مدرک دکترای کشاورزی از دانشگاه بلژیک است، زمان آغاز برداشت خرمای مناطق جنوبی کرمان را ابتدای تیرماه با رقم زودرس آلمِهتِری و تا اواخر مهرماه با برداشت ارقام دیر رس هَلیله‌ای عنوان کرد و سطح بارور نخلستان‌های این منطقه را 29 هزار هکتار برشمرد.
وی خرمای مضافتی، کلوته، مُرداسنگ، نگار، گوردیال و ارقام خشک پیارُم، زاهدی و مجول را بیشترین ارقام خرمای منطقه جنوب کرمان دانست و بازار هدف این محصولات را کشورهای اروپایی، روسیه و افغانستان و بازار داخلی عنوان کرد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین مزیت خرمای جنوب کرمان را سالم و ارگانیک بودن این محصول عنوان کرد و اظهار داشت: به طور میانگین سالانه 208 هزار تُن انواع خرما از نخلستان‌های هفت‌گنج جنوب کرمان برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.
جنوب کرمان با یک میلیون نفر جمعیت از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، قلعه‌گنج، منوجان، فاریاب و رودبار جنوب تشکیل شده است.
با نزدیک شدن به فصل برداشت خرما و همزمانی این فصل با شیوع ویروس کرونا، مطالبی در مورد انتقال ویروس از طریق خرما در برخی شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است در حالی که تمامی موارد بهداشتی در برداشت این محصول رعایت می‌شود ضمن اینکه کارشناسان اعلام کرده‌اند که هیچ بیماری ویروسی از طریق گیاه به انسان سرایت نمی‌کند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی ویروس کرونا کرمان جیرفت خرما
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

http://www.kerman-online.ir/fa/News/141522/خرمای-جنوب-کرمان-سالم-و-اُرگانیک-است
بستن   چاپ