کرمان رصد
مدیرعامل آبفای استان کرمان خبر داد
12 شهر استان کرمان در وضعیت قرمز آبی/شبکه آبرسانی مشترک ثروتمند و فقیر نمی‌شناسد
سه شنبه 17 تير 1399 - 19:59:44
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیرعامل آبفای استان کرمان با اشاره به تنش آبی استان کرمان اظهار کرد: در 12 شهرستان استان با تنش آبی شدید روبرو هستند و این 12 شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند که 65 درصد جمعیت شهری استان را در بر می گیرد ضمن آنکه 23 درصد جمعیت استان کرمان در وضعیت سبز و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.

"محمد طاهری" عصر امروز 17 تیرماه در جلسه بررسی مسایل و مشکلات آب شرب شهر کرمان گفت: ظرفیت تولید آب شهر کرمان حدود 2000 لیتر بر ثانیه است که این نیز به شراط آن بوده که هیچ اتفاقی در سامانه آبرسانی رخ ندهد ضمن آنکه همه چاه‌ها نیز در مدار باشند.
وی با بیان این مطلب که تا ابتدای تیرماه با کمترین مشکلات، مسئله آب شهر کرمان را تاکنون رفع کرده‌ایم، تصریح کرد: نیاز آب شهر کرمان براساس جمعیت و حاشیه نشین‌ها، 3000 لیتر بر ثانیه است که هر چه به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم با مشکلات بهره‌برداری از منابع آبی روبرو می‌شویم زیرا با ورود به فصل گرما و روشن شدن کولرهای آبی میزان مصرف آب شهر نیز افزایش پیدا می‌کند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان از وجود حدود 230 هزار واحد مسکونی در شهر کرمان خبر داد و بیان کرد: در شهر کرمان حدود 30 تا 40 هزار کولر آبی روشن می‌شود که در چند روز اخیر به دلیل افزایش دمای هوا، کولرها به صورت 24 ساعته روشن بودند که باید مدنظر داشت که ظرف 6 ساعت کولرهای آبی در سطح شهر 30 هزار مترمکعب آب مصرف می‌کنند که این مهم توان تامین و ذخیره ما را می‌گیرد و ما را با مشکل روبرو می‌کند.
وی اشاره به شیوع ویروس کرونا و شستن زیاد دست‌ها را یکی دیگر از علل افزایش مصرف آب در کشور و استان کرمان دانست و اظهار کرد: حاشیه نشینی روز به روز رو به افزایش است و نارضایتی عمده این روزهای ما از وضعیت افت فشار آب در برخی مناطق نیز مربوط به حاشیه نشین‌ها بود.
طاهری به علل افت فشار آب در برخی نقاط شهر کرمان در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: افزایش دما و در نتیجه مصرف زیاد از کولرهای آبی، شیوع بیماری کرونا و همچنین دو حادثه در سیستم شبکه آبی شهر به دلیل قطعی برق در روزهای 10 و11 تیرماه موجب شد تولید ما کاهش یابد و با توجه به طول حدود 2000 کیلومتری شبکه آب و گستردگی شهر کرمان، با مسئله افت فشار در روزهای اخیر روبرو بودیم که تا دوباره بتوانیم این خلاء را برطرف کرده و به حالت نرمال برسانیم، مدتی زمان خواهد برد
وی با بیان اینکه امروز هیچ نقطه ای از شهر کرمان قطعی آبی نداشته است، تصریح کرد: منطقه سیدی از گنبد جبلیه به سمت آرامستان جدید تا چهارراه سیدی براساس هیچ استاندارد و شاخصی ساخت و ساز نشده است و اکنون نیز جمعیت بسیار زیادی در این منطقه ساکن شده‌اند و یکی از نقاط چالشی و اساسی شهر کرمان است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان افزود: در شهرک شهید مطهری نیز جمعیت کثیری در ساختمان های مسکن مهر و سایر ساخت و سازهای این شهرک مستقر هستند که عموما آپارتمان‌هایی می باشند که در ساخت و ساز آنها پیش‌بینی برای مخزن نشده و یا محازن آنها استاندارد نصب نشده‌اند.
وی با بیان این مطلب که در مجموع هم اکنون بحث آب شرب شهر کرمان تا حدودی مدیریت شده اما همچنان محله شیشه گر و یکی دیگر از محلات لوله‌های آب رها هستند، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 8 تانکر آب کرایه کرده و به مناطق حاشیه نشینی شهر کرمان به صورت رایگان سرویس می‌دهیم که این اقدام بار مالی زیادی برای ما ایجاد کرده است.
طاهری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه حدود 70 تا 80 درصد آب شرب شهر کرمان از منطقه قریه‌العرب تامین می‌شود، عنوان کرد: 11 کیلومتر خط انتقال آب به شهر کرمان اجرا و 5 حلقه چاه آب نیز در این منطقه به بهره‌برداری رسیده و وارد مدار شده‌اند که تاحدودی مشکل آب شرب شهر کرمان حل شده است.
وی بیان کرد: چاه‌های دشت حسین آباد اکنون 20 لیتر بر ثانیه آب از آنها خارج می‌شود ضمن آنکه باید عنوان کرد که حدود 80 درصد چاه‌های دشت جوپار و حسین آباد مقرون به صرفه برای استخراج آب نیستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در واکنش به برخی اظهارات مبنی براینکه شرکت آبفا، آب بالا شهر را تامین می‌کند و قطعی آب مربوط به پایین شهر است، اظهار کرد: در شبکه توزیع آب شهر امکان دست بردن نیست و اینکه ما به بالاشهر آب بدهیم و به پایین شهر آب ندهیم کاملا ناصحیح است زیرا شبکه آبرسانی یک شبکه هوشمند نیست که بداند مشترکش ثروتمند است یا فقیر!
وی با انتقاد شدید از مشکلاتی که حاشیه نشین‌ها برای شهر ایجاد کرده اند عنوان کرد: 150 هزار نفر در حاشیه‌های شهر کرمان برداشت آب غیرمجاز دارند.
طاهری درباره جیره‌بندی آب در شهر کرمان نیز گفت: براساس تجربیات گذشته، در زمان جیره‌بندی مصرف آب چند برابر می‌شود لذا جیره بندی مشکلات ما را بیشتر می‌کند و اعتقادی به جیره بندی آب نداریم.
وی با اشاره به تلاش شرکت آبفای استان برای خرید چند حلقه چاه آب اظهار کرد: طی سه سال متوالی به دنبال خرید یا اجاره چاه آب بودیم که تاکنون موفقیت چندانی در این زمینه نداشتیم لذا اگر فردی چاه آبی در بین منطقه نگار و بهرامجرد به ما حتی به مدت 20 روز اجاره ‌دهد، اعلام کند ما آن را فوری اجاره خواهیم کرد.
مدیرعامل آبفای استان کرمان با اشاره به تنش آبی استان کرمان اظهار کرد: در 12 شهرستان استان با تنش آبی شدید روبرو هستند و این 12 شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند که 65 درصد جمعیت شهری استان را در بر می گیرد ضمن آنکه 23 درصد جمعیت استان کرمان در وضعیت سبز و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.
وی تاکید برآنکه برای آب استان کرمان باید فکر اساسی شود، تصریح کرد: برای استان کرمان و مخصوصا شمال استان باید یک برنامه اضطراری، یک برنامه کوتاه مدت و یک برنامه بلند مدت داشته باشیم و ما در شرکت آب و فاضلاب دستمان کوتاه است
طاهری با اشاره به هزینه‌های سنگینی که بر دوش شرکت آب و فاضلاب گذاشته شده است اظهار کرد: باید این سوال را مطرح کرد که این 2000 کیلومتر شبکه آبی شهر کرمان با چه اعتباری نگهداری می شود؟ بیش از 25 میلیارد تومان به شرکت برق بدهکار هستیم و تعمیر ماشین‌آلات بخش آب و فاضلاب روستای کمر ما را شکسته است.
وی باردیگر با انتقاد از ساخت و سازهای بدون حساب و کتاب در شهر کرمان بیان کرد: از میدان آزادی تا هتل پارس و خیابان امام جمعه تا چندی پیش تنها خانه های ویلایی بوده‌اند اما امروز 90 درصد آنها به پروژه‌های 10 طبقه تبدیل شده‌اند که این شبکه و سامانه آبرسانی قطعا در دراز مدت پاسخگوی این نوع ساخت و ساز نخواهد بود.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/141119/12-شهر-استان-کرمان-در-وضعیت-قرمز-آبی-شبکه-آبرسانی-مشترک-ثروتمند-و-فقیر-نمی‌شناسد
بستن   چاپ