کرمان رصد
تشریح عملکرد اداره کل امور بانوان استانداری کرمان در سال گذشته؛
رتبه نخست زنان کرمانی در مشارکت اجتماعی/ تدوین آیین نامه آموزشی و مشاوره خانواده
سه شنبه 13 خرداد 1399 - 10:04:04
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: نرخ مشارکت اجتماعی زنان کرمان رتبه نخست کشور را دارد و یکی از ویژگی های زنان کرمانی ایثارگری است زیرا به دنبال این هستند دردی از جامعه و خانواه رفع کنند.

"فاطمه السادات حسینی" امروز دوشنبه 12 خردادماه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دامنه حوزه فعالیت های دفتر بانوان متعدد و گسترده است، اظهار کرد: ما در حوزه زنان و خانواده کار می کنیم؛ زنان جایگاه و نقش بسیار موثر تربیتی، روانشناسی و آگاه سازی در مسائل مختلف دارند و به همین دلیل اسلام بر نقش زن تاکید دارد.
وی افزود: متاسفانه در جامعه ما آنقدری که به نقش مادر در مسائل تربیتی بهاء می دهند، به نقش پدران در این زمینه اهمیت داده نمی شود که این یک خلاء در خانواده است و موجب می شود مردها در مقابل همسر و فرزندان خود احساس مسئولیت در پاسخگویی به نیازهای روحی و روانی خانواده نداشته باشند.
حسینی در ادامه تصریح کرد: اینگونه نیست که ادارات ما مردانه یا زنانه باشد، همه ادارات باید پاسخگوی نیازهای زنان، مردان و خانواده ها باشند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به اینکه تشکیل اداره کل بانوان به خاطر اهمیت و جایگاه این قشر است، بیان کرد: دفاتر امور بانوان برای کمک و تسهیلگری در مسائل تربیتی، خانواده و زنان تشکیل شده اند تا برنامه های لازم را برای نیاز دختران و زنان تدارک ببینند.
وی افزود: هدف این است به ارتقاء جایگاه زنان و دختران استان کمک کنیم و تحکیم بنیان خانواده هدف دیگر اداره کل امور بانوان است زیرا زنان در خانواده و خانواده در سلامت جامعه نقش مهمی دارد.
حسینی اظهار کرد: نیمی از جمعیت استان کرمان را زنان تشکیل می دهند که سرمایه اجتماعی عظیمی است و باید برای آن برنامه ریزی شود.
رتبه اول نرخ مشارکت اجتماعی زنان استان کرمان در کشور
وی با اشاره به اینکه 700 هزار نفر از زنان استان، روستائی هستند، افزود: نرخ مشارکت اجتماعی زنان کرمان رتبه نخست کشور را دارد و یکی از ویژگی های زنان کرمانی ایثارگری است زیرا به دنبال این هستند دردی از جامعه و خانواه رفع کنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به اینکه نزدیک به 300 بانوی دهیار و عضو شورا در استان داریم، بیان کرد: بیش از 6000 زن فرهیخته شامل اساتید دانشگاه، پزشکان، نخبگان حوزه های فرهنگی و ... در استان کرمان داریم و در تحصیلات عالیه استان کرمان نیز جزو استان های برتر است.
وی افزود: نرخ اشتغال بانوان در استان کرمان رتبه چهاردهم کشور را دارد و در نرخ بیکاری دختران تحصیلکرده رتبه 16 کشور هستیم و این عدد به دلیل این است که دختران کرمانی تحصیلاتشان نسبت به استان های دیگر بیشتر است.
حسینی با اشاره به فعالیت های اداره کل امور بانوان استانداری کرمان در سال 98 با تعامل بین دستگاهی عنوان کرد: سیاست گذاری را در حوزه زنان، خانواده و کودکان انجام می دهیم و مهم ترین محور و شاه کلید، آموزش و آگاهی است.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد آموزش ها با رویکرد تحکیم بنیان خانواده است، افزود: در سال 97، یک سال با صاحب نظران حوزه حقوق کودک، مهارت های زندگی و مسائل خانواده وقت گذاشتیم و آیین نامه آموزشی و مشاور خانواده را تعریف کردیم که در این آیین نامه نوع آموزش ها، مشاوره و ... مشخص و به فرمانداری ها ابلاغ شده است.
اجرای طرح مشاوره ای "سفیران فرهنگی" برای دانش آموزان دختر
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: در یک طرح خلاقانه برای گروه های مختلف استان دوره های آموزشی برگزار کردیم و طرح "سفیران فرهنگی" و مشاوره دانش آموزی نیز برای دانش آموزان دختر پایه دهم برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه باید آموزش و پرورش را دریابیم و همه باید به آموزش و پرورش کمک کنند، افزود: باید آموزش و ارتباط با اولیاء دانش آموزان از سوی آموزش و پرورش مستمر باشد.
حسینی با اشاره به اینکه 10 درصد آموزش ها در سال 98 در حوزه کارآفرینی بانوان بوده، اظهار کرد: در ایام شیوع کرونا، آموزش های مشاوره ای را در فضای مجازی دنبال کردیم.
وی با بیان اینکه در بخش اقتصادی بیش از 2200 زن کارآفرین در استان کرمان داریم و 10 خانه مهارت در سال گذشته توسط فنی و حرفه ای در استان کرمان تشکیل شده است اظهار کرد: اجرای طرح اشتغال پایدار برای 950 زن در حاشیه شهر کرمان در سال قبل با حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به اجرا در آمد و این طرح سه ساله است و باید آموزش ها به اشتغال پایدار برسد.
ایجاد 6000 شغل برای زنان در استان کرمان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: بیش از 6000 شغل برای زنان در استان کرمان در سال گذشته ایجاد شده که در این راستا اداره کار 9 میلیارد تومان برای مشاغل خانگی تسهیلات داده، کمیته امداد برای 2542 طرح بیش از 59 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که همه آمار کمیته امداد مربوط به زنان سرپرست خانوار است.
وی افزود: با همکاری پارک علم و فناوری راه اندازی مرکز رشد کسب و کار بانوان با نگاه فناوری صورت گرفته که در این زمینه 12 شرکت دانش بنیان ایجاد و 450 میلیون تومان اعتبار از معاونت علمی ریاست جمهوری دریافت شد.
حسینی در بهزیستی نیز برای 1123 نفر از بانوان بیش از 32 میلیارد تومان تسهیلات داده شده و 720 نیروگاه خورشیدی برای زنان سرپرست خانوار راه اندازی شد.
وی بیان کرد: سامانه "سمابانو" اکنون به صورت بازار الکترونیکی در سطح استان کرمان فعالیت می کند و در ایام شیوع کرونا مشارکت 95 درصدی بانوان را در تولید ماسک، گان و ... را داشتیم.
اجرای طرح "ریحان" برای زنان آسیب دیده
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به راه اندازی مرکز ماده 16 زنان در کرمان اظهار کرد: طرح خلاقانه "ریحان" را در بحث های روانشناختی، جامعه شناختی و اشتغال برای زنان آسیب دیده در استان در سال گذشته اجرا کردیم.
وی افزود: در سال 98 همچنین شش طرح استانی در زمینه های توانمندسازی روانی اجتماعی زنان روستائی، حمایت روانی اجتماعی از زنان مناطق سیل زده، برگزاری رویداد دانشجویی با عنوان "کمند"، تصویب سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان و ... اجرا شده است.
حسینی اظهار کرد: طرح ملی آموزش و ترویج محصول سالم با تاکید بر جوامع محلی، توانمندسازی زنان روستائی و عشایر، آموزش و ترویج بوم گردی، آموزش مشاغل خرد و خانگی، آموزش مهارت های گفت و گو و ارتباط موثر، طرح ملی گفت و گوی خانواده و ... نیز با همکاری معاونت امور زنان ریست جمهوری در سال گذشته در استان کرمان اجرا شده است.
وی بیان کرد: اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری در حوزه فرهنگی اجتماعی، آموزش، کارآفرینی، سلامت و بهداشت، ورزش و نشاط و ... فعالیت های مختلفی برای بانوان انجام می دهد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/134016/رتبه-نخست-زنان-کرمانی-در-مشارکت-اجتماعی--تدوین-آیین-نامه-آموزشی-و-مشاوره-خانواده
بستن   چاپ