کرمان رصد
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان
مراقب باشید در دقیقه 90 کرونا ما را مغلوب نکند
شنبه 6 ارديبهشت 1399 - 10:36:23
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هم اکنون در دقیقه 70 یک مسابقه فوتبال هستیم در حالی که نتیجه مسابقه 2 بر 1 به نفع ایران است ولی در نظر بگیرید که بازیکنان دیگر خسته شده و دو تعویض نیز انجام شده است. اگر مسابقه را رها کنیم ممکنداست گل تساوی را خورده و در دقیقه 80 یا 90 نیز گل باخت را دریافت کنیم لذا باید این شرایط را حفظ کنیم و حفظ این شرایط نیز در گرو عدم حضور در ازدحام‌ها، رعایت فاصله اجتماعی، رعایت مسائل بهداشتی و ... است.

دکتر "سید وحید احمدی‌طباطبایی" در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود یک‌سوم مبتلایان به کرونا دچار اختلالات بویایی می‌شوند صحت دارد؟ گفت: تجربیات نشان داده که در برخی از بیماران، یکی از علایم بیماری کووید 19 کاهش حس بویایی یا چشایی است اما اینکه یک‌سوم مبتلایان این علایم در آنها وجود داشته باشد، صحت ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که این کاهش بویایی و چشایی در چه رده سنی بیشتر مشاهده شده است؟ ادامه داد: ابتلا به کووید 19 متعلق به رده خاصی نبوده و هر کسی در هر سنی ممکن است دارای علائمی مشهود این بیماری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: مهمترین علائم ابتلا به کروناویروس گلو درد، تب، سرفه و احساس کوفتگی بوده و ممکن است در درصد کمی از مبتلایان کاهش بویایی یا چشایی نیز وجود داشته باشد.
آیا علایم بیماری کرونا تغییر کرده است؟
وی در خصوص شایعه‌ای مبنی بر تغییر علائم بیماری کووید 19 اظهار کرد: علائم بیماری کروناویروس تقریبا شبیه آنفلوآنزا است. تب، سرفه، گلودرد و احساس تنگی نفس از شایعه‌ترین علائم این بیماری هستند و افرادی که تنگی نفس آنها شدید است در بیمارستان بستری می‌شوند و ممکن است درصد کمی از مبتلایان نیز دارای علائم گوارشی باشند.
احمدی طباطبایی از آخرین وضعیت درمان بیماران کرونایی با پلاسمای خون در استان کرمان، گفت: اجرای طرح درمان بیماران کرونایی با استفاده از پلاسمای خون و اکنون فقط در حد کارهای تحقیقاتی است.
وی درباره زمان پیک این ویروس در استان کرمان نیز عنوان کرد: اگر آمار افراد مبتلا به کرونا از اول اسفندماه تا کنون در استان کرمان را بررسی کنیم، تقریبا نشان می دهد که حدودا از اواخر اسفندماه سال 98 و اوایل فروردین ماه سال جاری پیک این بیماری را در استان کرمان شاهد بوده ایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تشریح علت روند نزولی مبتلایان به کووید 19 در استان کرمان پرداخت و عنوان کرد: همکاری خوب مردم و همچنین همکاری بین بخشی دانشگاه با سازمان‌های دیگر باعث شد که شاهد روند نزولی مبتلایان به کووید 19 در استان کرمان باشیم اما نباید از این موضوع شادمان باشیم که همه چیز تمام شده است.
احمدی طباطبایی افزود: هم اکنون در دقیقه 70 یک مسابقه فوتبال هستیم در حالی که نتیجه مسابقه 2 بر 1 به نفع ایران است ولی در نظر بگیرید که بازیکنان دیگر خسته شده و دو تعویض نیز انجام شده است. اگر مسابقه را رها کنیم ممکنداست گل تساوی را خورده و در دقیقه 80 یا 90 نیز گل باخت را دریافت کنیم لذا باید این شرایط را حفظ کنیم و حفظ این شرایط نیز در گرو عدم حضور در ازدحام‌ها، رعایت فاصله اجتماعی، رعایت مسائل بهداشتی و ... است.
میزان سرایت‌پذیری بیماری کرونا در استان کرمان به 2 رسید
وی با اشاره میزان سرایت‌پذیری بیماری کرونا در استان کرمان اظهار کرد: هم اکنون میزان سرایت‌پذیری کووید 19 در استان کرمان به حدود 2 نفر رسیده است یعنی در 5 روز یک بیمار کرونایی حدود 2 نفر را مبتلا می‌کند این درحالی است که برای قطع زنجیره انتقال ویروس باید این سرایت پذیری را به کمتر از یک نفر برسانیم.
رابطه فوران کرونا و رفتار مردم مستقیم است
احمدی طباطبایی در پاسخ به این سوال که آیا این ویروس ریشه‌کن خواهد شد؟ بیان کرد: باتوجه به اینکه تاکنون برای این ویروس واکسن و درمان خاصی وجود ندارد، اذعان کردن ریشه‌کن شدن این ویروس خیلی خوشبینانه است، هم اکنون فقط می‌توانیم بگوییم که امیدواریم ظرف یک تا یک و نیم ماه آینده روند ابتلای این ویروس نزولی شود و میزان سرایت‌پذیری آن به زیر یک نفر برسد تا اپیدمی به سمت قطع شدن برود ولی در هر حال احتمال دارد در آبان‌ماه این بیماری دوباره فوران کند.
وی با تاکید برآنکه اگر مردم توصیه‌های بهداشتی را همچنان رعایت کنند و این رعایت تا پاییز نیز ادامه داشته باشد، در پاییز شاهد فوران این بیماری نخواهیم بود اما این موضوع فقط بستگی به رفتار مردم دارد، تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های ما این است که مردم تصور کنند که این اپیدمی تمام شده است. این تصور بسیار خطرناک است و امکان دارد که از کرونا در دقایق پایانی گل برنده بخوریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد: این نتیجه خوب امروز استان کرمان در مقابله با این ویروس به سختی به دست آمده و (روند نزولی ابتلا در استان کرمان) حاصل تلاش‌ها و همکاری مردم، دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف و کادر پزشکی بوده است که باید این نتیجه را حفظ کنیم. انتظار داریم مردم که سالی را ساختند، این چند وقت دیگر را نیز توصیه‌های بهداشتی را رعایت کرده تا خیالمان از بابت این ویروس آسوده شود.
احمدی طباطبایی در باره اظهاراتی مبنی براینکه کووید 19 یک ویروس هوشمند است و گرمای تابستان روی آن تاثیری ندارد، گفت: در دوسوم مقالات علمی گفته شده که گرما روی این ویروس موثر است اما در یک‌سوم مقالات علمی نیز عنوان شده که گرما روی آن تاثیر ندارد و چون دوسوم مقالات علمی نظرشان این است که گرما و کاهش رطوبت روی این بیماری تاثیر می‌گذارد و ما نیز روی این نظریه فعلا امیدوار هستیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/124541/مراقب-باشید-در-دقیقه-90-کرونا-ما-را-مغلوب-نکند
بستن   چاپ