کرمان رصد
عضو کمیسیون انرژی مجلس :
تنوع بخشی و رقابت پذیری کالا جهش تولید را سبب می‌شود
چهارشنبه 6 فروردين 1399 - 14:12:28
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای تحقق شعار باید با همکاری سه قوای کشور یک حرکت اساسی ایجاد شود تا بتوان تولید را از نظر کمی، کیفی و تنوع بخشی توسعه داده و آنچه را که داریم بیشتر و بهتر تولید کرده تا به مرز رقابت پذیری برسد .

حسین امیری خامکانی روز چهارشنبه با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید افزود: اراده ملی از قوای سه گانه و تمامی دستگاه ها مورد نیاز است تا جهش تولید به وجود آید و این مهم چنانچه در تولید کنندگان، مجوز دهندگان و مصرف کنندگان به وجود آید جهش تولید عملی خواهد شد.
به گفته امیری خامکانی چندین سال است که رهبر فرزانه انقلاب شعار سال را بر محور مسائل اقتصادی انتخاب می کنند که این نامگذاری ها بیانگر استراتژی و سیاست گذاری ملی است.
وی با بیان اینکه با توجه به ساختار حکومتی و اجرایی کشور چنانچه یک هدف به صورت ملی مطرح شود، شانس موفقیت بیشتر خواهد بود، تصریح کرد: در چند سال گذشته شاهد توسعه بسیاری از پروژه های تولیدی و به طبع آن ایجاد اشتغال بوده ایم.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان ابراز کرد: برای کشوری که چندین سال با تحریم، جنگ نفت و جنگ اقتصادی مواجه است، و مهمتر اینکه که نفت در اداره آن نقش کلیدی ایفا می کند؛ اما امروز استوار است و شاهد هستیم که قفسه های فروشگاه های کوچک و بزرگ در سطح کشور پر از کالاهای مورد نیاز مردم است.
امیری خامکانی با تأکید بر اینکه مسائل یاد شده بیانگر این است که تولید در کشور نهادیه شده ، اظهار داشت: همتی ملی در تولید و ایجاد اشتغال به وجود آمده ؛ شرکت های مختلفی تشکیل شده و یا در حال شکل گیری هستندکه این خود نوید بخش رونق و جهش تولید است .
نماینده مردم زرند و کوهبنان افزود: محصولات 100در صد ایرانی تولید می شود و یا با وارد کردن مواد اولیه تولید جریان دارد طوری که هم اکنون ایناعتماد در بین مردم به وجود آورده است.
وی بیان کرد: شما این اعتماد را در مقایسه رفتار مردم ایران با بسیاری از کشورها در همین جریان بیماری کرونا در فروشگاهها مشاهده می کنید و البته اینکه برخی اقلام همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده کمیاب می شود در همه کشورها از جمله ایران کمیاب می شود.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در شرایط عادی مصرف به گونه ای است که تولید کننده و توزیع کننده از نظر اقتصادی و بر اساس نیاز بازار تولید را انجام می دهند؛ اما با افزایش ناگهانی تقاضا، غافلگیر می شوند و البته جدای از این مساله، فرصت طلبان و سودجویان در این زمینه باید محاکمه شوند.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان اظهار کرد: در گذشته که با این شرایط مواجه شدیم؛ مردم دیدند هر چه که تمام می شود در قفسه های فروشگاه های کشور سریعا جایگزین می شد که گفتنی است این کالاها تماما وارداتی نبوده است.
امیری خامکانی تأکید کرد: کالاهای تولیدی داخلی باید بر اساس نیاز حداکثری مردم و مطابق با ذائقه و سلیقه آنها که قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد، تولید شود و از نظر تنوع بخشی هم آنچه که هنوز باید وارد شود فضایی ایجاد شود که در داخل تولید شود البته باید موانع و چالش های پیش رو را در این زمینه برطرف کرد؛ چالش اصلی مواردی است که طی سال های گذشته گفته شده که باید اصلاح شود.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز سال گذشته در روز اول فروردین در حرم مطهر رضوی بر این مهم تأکید داشتند و امسال نیز در سخنان لحظه تحویل سال مجددا بر اصلاحات اقتصادی تأکید کردند.
اصلاح اساسی سیستم بانکی کشور لازمه جهش تولید است
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اصلاحات اساسی در سیستم بانکی، برنامه و بودجه کشور در فضای کسب و کار لازمه جهش تولید است، تصریح کرد: باید فکر اساسی برای واسطه گری در زمینه تولید و توزیع کشور انجام شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان بیان کرد: متأسفانه در سیستم تولید و توزیع کشور واسطه گری از مراجعه اولیه تولید کنندگان از لحظه اخذ مجوز و گرفتن زمین و زیر ساخت ها تا تولید و توزیع محصولات وجود دارد.
نماینده مردم کوهبنان و زرند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در همین ایام بیماری کرونا با مسائلی مواجه شدیم که علاوه بر خلاف اصلی مثالی از واسطه گری را عیان کرد یک گالن آب به اسم ماده ضد عفونی کننده از فردی به اسم تولید کننده به قیمت 800 هزار تومان خریداری می شود و با چند واسطه نهایتا با قیمت 2 میلیون تومان به دست مصرف کننده می رسد.
امیری خامکانی افزود: این مساله نشان می دهد که واسطه گری در کیفیت و قیمت کالاها اثر گذار است و این اثرگذاری سبب می شود که رقابت پذیری کالای تولید داخل با کالاهای وارداتی حتی در داخل کشور کم شود و انگیزه مصرف کالاهای تولید داخل در مردم کاهش یابد و این کاهش مصرف تولیدات داخل سبب ضرر و زیان به واحدهای تولیدی و کاهش گردش مالی آنان می‌شود.
ضرورت تسهیل فضای کسب و کار و کاهش واسطه گری
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی تولید و اشتغال در کشور رونق نمی‌گیرد، اظهار کرد: فضای کسب و کار باید تسهیل و روان شود و در این فضا واسطه‌گری، رشوه و مافیا نباید وجود داشته باشد.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز جوانان تحصیلکرده و صاحب فکر و اندیشه یک شرکت دانش بنیان راه اندازی می کنند؛ اما آنان نباید برای گرفتن پروژه و یا فروش محصول خود با مافیا مواجه شوند؛ مافیایی که انحصار ایجاد می کند، منجر به تعطیلی شرکت و واحدهای تولیدی می شود و یا افزایش قیمت کالا و خدمات را ایجاد می کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان تأکید کرد: برای جهش تولید سیستم بانکی باید در بست در خدمت تولید قرار گیرد. باید در سود تسهیلات تولید، نحوه پرداخت و دریافت اقساط حتما اصلاحاتی انجام شود زیرا با وام های 20، 18 و 30 درصد جهش تولید انجام نمی شود.
امیری خامکانی گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری یا شرکت های تأمین منابع مالی برای تولید باید سپرده‌های خرد و کوچک و بزرگ مردم را به دست گیرند و به سمت تولید و بازار سرمایه سوق دهند؛ چرا که این یک روش برد برد است.
وی ادامه داد: سپرده‌های مردم که برای آینده نگری فرزندان خود در بانک ها سپرده می شود؛ با تورم سالانه و با کاهش ارزش پول ملی ارزش خود را از دست می دهد و این سپرده گذاران هم تخصصی در تولید و بورس ندارند و بانکها هم بنگاه داری را بلد نیستند و نمی توانند ارزش افزوده ایجاد کنند و اگر هم ایجاد شود به سپرده گذاران نمی‌رسد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید نهادهای تأمین منابع تولید با اعتماد مردم و از سپرده‌های مردم شکل گیرد و منابع مردمی به سمت تولید سوق داده شود؛ واردات بی‌رویه و غیرضرور هم یک چالش دیگر است که در این شرایط تحریمی که سیستم بانکی در ارتباط با دنیا مشکل دارد؛ گاهی واردات توجیه بردار می شود.
رهبر انقلاب اسلامی به رسم هر سال در نخستین لحظات سال نو، در پیامی به مردم ایران، با نام‌گذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید»، مسیر حرکت یک‌ساله‌ کشور را مشخص و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود آید.
برچسب‌ها
کرمان کالای اساسی جهش تولید
پروندهٔ خبری
سال 99؛ سال جهش تولید

http://www.kerman-online.ir/fa/News/118213/تنوع-بخشی-و-رقابت-پذیری-کالا-جهش-تولید-را-سبب-می‌شود
بستن   چاپ