کرمان رصد
استفاده از دستاوردهای کشور برای تولید انبوه لازمه جهش تولید است
دوشنبه 4 فروردين 1399 - 10:06:07
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان -  عضو هیات علمی و استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: لازمه جهش تولید کشور در شرایط فعلی استفاده از دستاوردهای موجود برای تولید انبوه بمنظور تصاحب بازارهای گسترده جهانی است.

حسین اکبری فرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جهش تولید مراحل پس از رونق تولید و پیشنیاز توسعه است و کشورهایی که به رشد پایدار رسیدند مراحل جهش تولید را پشت سر گذاشتند.
وی با بیان اینکه در جهش تولید شاهد تغییر در پایه تولید هستیم و در این مرحله تولید با شیب بیشتری افزایش می یابد اظهار داشت: در جهش تولید شاهد انتقال تابع تولید به سمت بالا هستیم که این امر نشانه دست یافتن به تولید انبوه است.
استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: رساندن تکنولوژی‌های موجود به تولید انبوه لازمه جهش تولید تلقی می شود و در این زمینه تولید باید علاوه بر تامین نیاز داخلی قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را داشته باشد.
وی با بیان اینکه در بخش جهش تولید امروزه می توان به بیماری کرونا اشاره کرد که اگر بتوانیم زودتر این بیماری را کنترل کنیم قطعا بازارهای هدف بیشتری را در آینده تصاحب می کنیم.
وی ادامه داد: کشورهایی که با این بیماری مواجه هستند ساختارهای تولیدشان تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته و کشوری که بتواند این مشکل را سریعتر رفع کند می تواند در مقوله جهش تولید، بازارهای کشورهای همسایه و هدف خود را در اختیار گیرد.
اکبری فرد با بیان اینکه مراحل رشد اقتصادی در نظریه روستو پنج مرحله است که جهش تولید در این نظریه در مرحله چهارم قرار دارد افزود: وارد شدن به این مرحله به منزله این است که کشور توانسته از ابداعات و اختراعات و تکنولوژی معکوس و ساز و کارهای موجود برای تامین نیاز کالاهای داخلی و کشورهای دیگر استفاده کند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: ساز و کار جهش تولید در کشور فراهم شده زیرا به عنوان مثال ایران در تولید مواد مورد نیاز مبارزه با بیماری کرونا جهش داشته و اینکه بسیاری بخش ها به بخش تولید ماسک و لوازم بهداشتی و ضدعفونی ورود کرده اند که خود این امر جهشی در تولید تلقی می شود.
وی افزود: همانطور که در مبارزه با بیماری کرونا برخی اقلام را با کمک تمامی نهادها تولید کردیم، می توانیم در زمینه کشاورزی، صنعت، معدن و صنایع وابسته به نفت که تاکنون به صورت خام صادرات می شده امکان جهش تولید را فراهم کنیم.
اکبری فرد تاکید کرد: ابتدا مواد اولیه فراوان مورد نیاز جهش تولید را باید تامین کنیم و بسیاری از این مواد در داخل کشور و بخشی از طریق واردات باید تامین شود و در اقتصاد واردات مواد اولیه خام مشکلی ندارد زیرا ضمن اشتغالزایی، در داخل کشور ارزش افزوده ایجاد می کند.
وی گفت: جهش تولید به منزله افزایش تولید تا چند برابر در بخش های مختلف به خصوص در حوزه هایی که کشور در آن از مزیت نسبی برخوردار است، تلقی می شود.
استادیار اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد: باید تولید اقلام و کالاهای با ظرفیت جهش تولید را از اکنون شناسایی کنیم و به فکر تامین مواد اولیه و خام برای انبوه باشیم زیرا اگر بخواهیم کالایی را به صورت انبوه تولید کنیم باید ابتدا به فکر تامین مواد اولیه و دانش فنی آن باشیم و در صورت تامین این مواد، امکان بهره گیری از دیگر مایحتاج ازجمله سوله و نیروی انسانی در کشور مهیا است.
وی افزود: مسئولان و افرادی که در خط مقدم اجرای شعار سال قرار دارند باید اولویت ها را مشخص و منابع مورد نیاز و بازارهای لازم و تقاضا را شناسایی کنند.
زیرساخت‌های جهش تولید در کرمان فراهم شده است
اکبری فرد در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: استان کرمان در بخش های مختلف از جمله معادن، کشاورزی، صنایع تبدیلی کشاورزی و گردشگری ظرفیت جهش تولید را دارد اما جهش تولید در حوزه کشاورزی به لحاظ وابستگی به زمین و آب، به یکباره اتفاق نمی افتد اما به لحاظ تکنولوژی، افزایش کارایی و راندمان استان کرمان شرایط خوبی در این بخش دارد.
وی گفت: گردشگری و توریسم با ورود ویروس کرونا طی ماه‌های گذشته ضربه خورده اما پس از پشت سر گذاشتن بحران کنونی، جهش تولید می تواند در بخش اکوتوریسم و گردشگری محقق شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: استان کرمان به لحاظ صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی و گردشگری از ظرفیت بالایی برخوردار است که نیاز به کارهای کارشناسی دارد و در این زمینه در گذشته اطلاعات مطلوبی جمع آوری و اولویت های سرمایه گذاری در زمینه های مختلف شناسایی شده است.
وی افزود: اینک اگر استان کرمان درصدد جهشی در تولیدات مشخص هست باید به فکر تامین مواد اولیه و مواد خام و شناسایی بازارهای هدف برای صادرات تولیدات جهش یافته باشد که این امر نیاز به زیرساخت های ارتباطی، حمل و نقل و انرژی دارد که در سال های گذشته زیرساخت های مناسب برای جهش تولید در استان کرمان فراهم شده است.
رهبر انقلاب اسلامی به رسم هر سال در نخستین لحظات سال نو، در پیامی به مردم ایران، با نام‌گذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید»، مسیر حرکت یک‌ساله‌ کشور را مشخص و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود آید.
برچسب‌ها
کرمان جهش تولید سرمایه گذاری
پروندهٔ خبری
سال 99؛ سال جهش تولید

http://www.kerman-online.ir/fa/News/118063/استفاده-از-دستاوردهای-کشور-برای-تولید-انبوه-لازمه-جهش-تولید-است
بستن   چاپ