با رژیم غذایی مخصوص ایام کرونایی آشنا شوید
چهارشنبه 28 اسفند 1398 - 12:01:21
ایسنا - علمی و آموزشی
|
|
کرمان رصد - ایسنا/کرمان یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید برآنکه غذاهای شامل گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ باید به صورت کامل پخته شوند گفت: از مصرف غذاهای بیرون از منزل و فست فودها در این ایام باید جدا خودداری کرد.
دکتر "بهروز طلایی" در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله ویروس کرونا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی دارد گفت: در این ایام تاکید می شود که از همه گروههای غذایی (غلات، لبنیات، گوشت، میوه و سبزی) باید استفاده شود و هیچ یک از گروه ها را نباید حذف کرد ضمن آنکه باید میان وعده (میوه، آجیل و ...) نیز در برنامه غذایی افراد قرار گیرد. وی در زمینه مصرف لبنیات نیز توصیه کرد: اگر شیر مصرف می کنیم، حتما باید به صورت ولرم بوده از مصرف شیر سرد جدا خودداری شود ضمن آنکه می توان در کنار مصرف شیر یک قاشق غذا خوری دارچین یا زنجبیل یا خرما نیز استفاده کرد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید برآنکه در این ایام نویشیدن مایعات گرم همچون آب گرم، انواع چای دارچین، چای زنجبیل، چای نعناع، چای سبز، دمنوشهای گیاهی و بهطور کلی مایعاتی که برای سرماخوردگی استفاده میشود، توصیه می شود، اظهار کرد: مصرف بالای نمک، قندها، انواع نوشابه و غذاهای پرچرب سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن میشوند. وی ادامه داد: از بین انواع میوه جات و سبزیجات، نیز مصرف بیشتر مرکبات شامل نارنگی، لیموترش، پرتقال و ... میتواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد همچنین می توان از نوشیدنیهای ترکیبی مثل آب پرتقال و زنجبیل، آب پرتقال و نارنج و لیمو نیز استفاده کرد اما به شدت توصیه می کنیم که مردم از مصرف آب میوههای صنعتی به دلیل آنکه درصد قند آنها بالاست، پرهیز کرده و صرفا آب میوه طبیعی مصرف کنند. طلایی در زمینه مصرف آجیل و اینکه از چه نوع آجیلی استفاده شود، نیز به ایسنا گفت: آجیلها و مغزهایی که نمک ندارند بهدلیل داشتن ویتامین E، روی و سلنیوم (به عنوان دو عنصر حیاتی بدن) برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند. وی در پاسخ به این سوال که برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا استفاده از مکمل ها توصیه می شود یا خیر؟ عنوان کرد: اصولا توصیه میشود که مکمل نخورید ولی اگر تحت نظر پزشک متخصص تغذیه، مکمل خاصی تجویز شده باشد، مشکلی وجود ندارد اما باید مدنظر داشت که افراد عادی باید ماهانه از مکمل ویتامین D با دوز 50 هزار استفاده کنند و آنهایی که دچار کمبود این ویتامین در بدنشان هستند، باید براساس نظر پزشک معالج خود این مکمل را استفاده کنند ضمن آنکه این هشدار را نیز باید داد که مصرف بیش از اندازه ویتامین D باعث مسمومیت خواهد شد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مباحث مطرح شده در مورد استفاده از غذاهایی با طبع گرم برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، اظهار کرد: اینکه گفته میشود از غذاهایی با طبع گرم یا سرد استفاده شود به این دلیل است که تغذیه زمستان با تغذیه تابستان متفاوت است و در تغذیه زمستان اصولا توصیه میشود که از غذاهای که طبعشان دارای سردی کمتر یا اصولا گرم است، استفاده شود بهطورمثال وقتی که ماست در فصل سرما مصرف میکنید مقداری نعناع روی آن ریخته شود یا پنیر با گردو یا شیر با زنجبیل یا دارچین یا خرما خورده شوند تا طبع سردی آن گرفته شود و افراد دچار استخوان درد نشوند. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که از مصرف آب سرد و غذای سرد پرهیز شود، عنوان کرد: برای جلوگیری از خشکی دهان و مرطوب شدن دهان و گلو، توصیه می کنیم آدامس مصرف کنید. وی در رابطه با تغذیه افرادی که دچار بیماری کرونا شدهاند، عنوان کرد: تغذیه این افراد براساس نوع دارویی که استفاده میکنند، متفاوت خواهد بود بهطور مثال افرادی که داروی کلروکین استفاده میکنند، به دلیل آنکه این دارو جذب ویتامین B بدن را را پایین میآورد، مکمل ویتامین B داده یا غذاهایی همچون انواع غلات را برای آنها تجویز می کنیم تا این کمبود در بدنشان جبران شود و بهتر است این دارو برای کاهش عوارض آن همراه وعده غذایی مصرف شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: داروی ریباویرین (Ribavirin) نیز که برای برخی افراد بیمار تجویز می شود نیز باید به همراه غذا مصرف شود زیرا در هنگام غذا خوردن این دارد بهتر جذب میشود ضمن آنکه برای بیماران کرونایی نیز تاکید می شود که به هیچ عنوان غذاهای پرچرب و غذاهای پرپورین دار (شامل پروتئینهای حیوانی (انواع گوشتها) و نخود فرنگی و لوبیا) را مصرف نکنند. طلایی برای افراد مشکوک به کرونا نیز توصیههایی کرد و گفت: مصرف منظم وعدههای غذایی و میان وعده در طی روز، رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از گروههای اصلی غذایی شامل؛ نان، غلات، میوهها سبزیها، گوشتها (مرغ، تخممرغ، حبوبات و مغزها)، لبنیات (شیر و ماست و ...) کم چرب در وعدههای غذایی به شدت توصیه می شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید برآنکه غذاهای شامل گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ باید به صورت کامل پخته شوند افزود: از مصرف غذاهای بیرون از منزل و فست فودها در این ایام باید جدا خودداری کرد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر لزوم استفاده از میوه و سبزیهای تازه به دلیل داشتن انواع ویتامینها و مواد معدنی تاکید کرد و ادامه داد: میوهها و سبزیها بهدلیل داشتن پیشساز ویتامین A و ویتامین C و اسید فولیک سبب ارتقای سیستم ایمنی بدن خواهند شد بنابراین مصرف سبزیجات و میوه ها در این ایام توصیه می شود. وی از وجود ارتباط بین کمبود منیزیم و عفونتهای ویروسی سخن به میان آورد و بیان کرد: دریافت منیزیم از طریق مصرف انواع دانهها، مغزها، حبوبات و غلات کاملا توصیه میشود. طلایی با اشاره به اینکه اگر فردی دچار کمبود آهن میباشد، مصرف مکمل های آهن تحت نظر متخصص تغذیه و پزشک معالج توصیه می شود اظهار کرد: مصرف منابع غذایی دارای ویتامین D شامل انواع ماهی(سالمون، قزل آلا، ساروین و هالیبوت)، تخممرغ و شیر، منابع غذایی دارای ویتامین C شامل فلفل دلمهای، کشمش سیاه، کیوی، پرتقال و انواع کلم و منابع غذایی دارای ویتامین E شامل فندق، بادام، کلم بروکلی، اسفناج، فلفل دلمهای، زیتون و گوجه فرنگی در کنار سایر توصیه های عنوان شده، تاکید می شود. انتهای پیام
http://www.kerman-online.ir/fa/News/117894/با-رژیم-غذایی-مخصوص-ایام-کرونایی-آشنا-شوید
|