کرمان رصد
/افزایش تعداد مبتلایان به کووید 19 در کرمان/
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: اپیدمی کرونا در حال استقرار یافتن است
يکشنبه 25 اسفند 1398 - 16:34:40
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی 7 مورد جدید و قطعی ابتلا به کروناویروس در استان کرمان خبر داد.

دکتر کیانوش جهانپور در توضیح آخرین وضعیت بیماری کروناویروس جدید در کشور گفت: بر اساس یافته های آزمایشگاهی از ظهر روز گذشته تا ظهر امروز 1209 مورد جدید قطعی کووید- 19 در کشور شناسایی شد و همچنین طی 24 ساعت گذشته متاسفانه 113 تن جان خود را به علت این بیماری از دست دادند.
وی گفت: بر این اساس کل مبتلایان به این بیماری در کشور به 13938 نفر افزایش یافت و متاسفانه مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 724 مورد رسید.
به گزارش ایسنا، دکتر "مهدی شفیعی" سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز امروز یکشنبه 25 اسفندماه در تشریح جزییات بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان گفت: طی 48 ساعت گذاشته (آمار روزهای جمعه و شنبه) 7 مورد جددی ابتلای قطعی به بیماری کووید 19 در استان کرمان داشته ایم که 4 مورد آقا و سه مورد خانم بوده است.
وی با بیان اینکه هر 7 مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی کرمان بوده است افزود: از این 7 مورد، 6 مورد مربوط به شهر کرمان و یک مورد مربوط به شهربابک بوده است.
4 مورد جدید فوتی طی 24 ساعت گذشته
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه طی 24 ساعت گذشته 4 مورد جدید فوتی داشته ایم افزود: از این 4 مورد فوتی، 3 مورد مربوط به شهر کرمان و یک مورد مربوط به رفسنجان بوده است بنابراین از ابتدای آغاز این اپیدمی، تعداد فوتی های ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان کرمان به 10 مورد رسیده است.(همگی افراد فوت شده طی 24 ساعت گذشته آقا و دارای میانگین سنی 70 سال بوده اند).
شفیعی با اشاره به اینکه در تحقیقات صورت گرفته از افراد مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، همگی دارای سن بالا و جز گروه های سنی سالمند هستند تصریح کرد: اکثر این افراد دارای بیماری زمینه ای قلبی و عروقی هستند که نشان می دهد باید به گونه ای رفتار کنیم که ویروس از محیط بیرون وارد منزل نشود و افراد جوانتر خانه نباید خانه را نا امن کنند.
47 مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه طی 24 ساعت گذشته، 74 مورد بیمار حاد تنفسی به مراکز درمانی و بیمارستان های سطح استان کرمان بستری شده اند افزود: از این تعداد، 47 مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا بودند که نمونه گیری از این افراد صورت گرفته است و این افزایش تعداد بیماران حاد تنفسی و مشکوک به بیماری کووید 19 نشان از استقرار این بیماری در استان است اما باید بتوانیم دامنه اپیدمی را کوتاه و تعداد موارد مبتلایان به این ویروس را کم کرده تا گروه های حساس جامعه را کمتر در معرض خطر قرار دهیم.
وی درباره تعداد افراد بهبود یافته نیز گفت: از ابتدای شیوع این بیماری در استان کرمان، 26 مورد ترخیصی داشته ایم ضمن آنکه 4 نفری که روزهای گذشته در نقاهتگاه بودن، مرخص شده‌اند و از دیروز تا امروز نیز حدود 6 مورد مقرر شده که از بیمارستان ها ترخیص شوند.
باید زنجیره انتقال ویروس کرونا را بشکنیم
شفیعی بار دیگر با تاکید بر اینکه از موارد حاد تنفسی که در روزهای گذشته در بیمارستان‌های سطح استان بستری شده اند، موارد مشکوک به کرونا افزایش پیدا کرده است تصریح کرد: با توجه به اینکه شاهد استقرار اپیدمی در استان کرمان هستیم، باید دامنه اپیدمی را کم کرده و زنجیره انتقال را بشکنیم تا افراد کمتری به این بیماری مبتلا شوند.
وی ماندن در خانه و عدم حضور در اجتماعات را از راهکارهای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا دانست و عنوان کرد: ضد عفونی کردن دستان و گندزدایی سطوح برای مقابله با این بیماری امری حیاتی و بسیار مهم است.
مدیرگروه بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر قشری از افراد جامعه احتمال ابتلا به این ویروس را دارند ولی در کودکان زیر 10 سال، احتمال مبتلا شدن به این ویروس کمتر است ضمن آنکه در استان کرمان نیز مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در رده سنی، میانسالان بوده است.
بحث فروکش شدن بیماری کووید 19 در هیچ کجای کشور دیده نشده است
شفیعی تصریح کرد: اکنون در یک اپیدمی هستیم که فراتر از مرزهای استان ها و کشورهاست و هم اکنون تمامی شهرها و استان کشور با این اپیدمی درگیر شده و بحث فروکش شدن این بیماری در هیچ کجای کشور دیده نشده و این اپیدمی در مرحله استقرار در شهرهاست.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره استفاده از محلول وایتکس برای گندزدایی سطوح گفت: اگر محلول وایتکس با غلظت مناسب تهیه شود، بخارات زیادی نداشته و آزار دهنده نخواهد بود اما برخی به این محلول حساسیت دارند در هر صورت این محلول به عنوان یک گندزدایی مناسب شناخته می‌شود.
وی با بیان این مطلب که همه ظرفیت استان در تلاش برای تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز از طریق تولید و واردات است، اظهار کرد: برخی از تقاضاها کاذب است و متاسفانه شاهد هستیم که اکثر افراد جامعه متقاضی استفاده از ماسک هستند این درحالی است که تنها افرادی که در معرض خطر هستند باید از ماسک استفاده کنند.
آمار صفر به معنای مهار شدن بیماری کرونا نبود
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره آمار صفر مبتلایان به کرونا ویروس در استان کرمان اعلامی از سوی وزارت بهداشت در روز گذشته افزود: این آمار صفر به معنی مهار شدن بیماری نبود بلکه صرفا به دلیل تعطیلی و استراحت کارکنان آزمایشگاه کرمان در روز جمعه بود ضمن آنکه تاکید می شود جواب مثبت یا منفی آزمایشات نشان دهنده کنترل بیماری نیست و ویروس کرونا یک شب کنترل نمی‌شود و در حالت خوشبینانه سه هفته یک اپیدمی طول می‌کشد تا به اتمام برسد که در مورد این ویروس به دلیل ناشناخته بودن، قطعیتی وجود ندارد.
وی در خصوص بیماری‌های حاد تنفسی در استان کرمان اظهار کرد: از ابتدای اسفندماه سال جاری تاکنون 859 نفر در بیمارستان‌های سطح استان کرمان بستری شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته به‌طوری که در سال گذشته حدود 130 مورد بیمار حاد تنفسی در بیمارستان های استان بستری داشته‌ایم اما امسال و در بازه کمتر از یک ماه، 859 مورد بیمار تنفسی داشته ایم.
مدیرگروه بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه تدفین افراد فوتی مبتلا به ویروس کرونا گفت: اجساد به دو دسته عفونی و غیرعفونی تقسیم‌بندی می‌شوند که اجساد غیرعفونی به صورت عادی دفن شده اما شرایط دفن اجساد عفونی متفاوت بوده و انواع بیماری‌های عفونی تدفین خاص خودشان را دارند.
هیچ منعی برای دفن اجساد کرونایی در آرامستان ها عمومی وجود ندارد
شفیعی ادامه داد: برای اجسادی که مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا هستند، حال اگر جواب آزمایش تشخیصی آنها مثبت شده یا منفی یا هنوز جواب آزمایش آنها نیامده باشد، طبق پروتکل سازمان بهداشت جهانی دفن عمل خواهیم کرد و هیچ منعی برای دفن اجساد کرونایی در آرامستان ها عمومی وجود ندارد زیرا فرآیند تدفین این افراد طبق پروتکل های جهانی بوده و هیچ سرایتی صورت نخواهد گرفت.
وی در پاسخ به این سوال که دیر آمدن جواب آزمایش افراد مبتلا به ویروس کرونا، خطرناک نیست؟ ادامه داد: جواب آزمایش تشخیصی کرونا در روند درمان بیماری افراد تاثیری ندارد و ما به صورت تلفنی از اطرافیان فرد مشکوک به بیماری کووید 19 پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد و تمامی روند درمانی برای این افراد مشکوک را نیز همانند افراد مبتلای قطعی انجام می دهیم اما اگر به مرحله بحران برسیم قطعا آزمایشگاه تشخیصی کرونا در استان سه شیفت کار خواهد کرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که کمبودی در تخت بیمارستانی نداشته و اگر مردم رعایت کنند کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: خانه امن‌ترین مکان برای پیشگیری و دوری از ویروس کروناست. مردم نباید منتظر دستورات از سوی نهادهای حکومتی برای عدم حضور در مکان های عمومی از جمله بازارها و مراسمات و تجمعات باشند و این تصمیمات گاها شل و صفت خارج از استانی و درون استانی نباید روی تصمیم مردم برای خارج شدن از خانه تاثیری بگذارد و همه باید بدانند که در شرایط فعلی باید در خانه بمانند و سلامت خود را به‌خطر نیندازند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/117749/سخنگوی-دانشگاه-علوم-پزشکی-کرمان--اپیدمی-کرونا-در-حال-استقرار-یافتن-است
بستن   چاپ