کرمان رصد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
ویروس کرونا در کرمان بومی شده است/افزایش ارتباطات اجتماعی = افزایش مرگ و میر
پنجشنبه 22 اسفند 1398 - 23:26:05
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه افزایش تعداد شبکه تماسی مردم بر روی روی تعداد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان تاثیرگذار خواهد بود افزود: ارتباطات اجتماعی باعث می شود تعداد مرگ ناشی از کرونا به صورت لگارتیمی افزایش یا کاهش پیدا کند.

دکتر "سید وحید احمدی طباطبایی" شامگاه پنجشنبه 22 اسفندماه در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان اظهار کرد: زمانی که یک اپیدمی اجتماعی آغاز شده و در حال تبدیل به بحران شدن است، مردم به سه دسته و الگوی شخصیتی تقسیم می شوند.
وی با بیان اینکه عده ای در این شرایط مسئولیت پذیر بوده که خوشبختانه اکثر مردم نیز در این بخش هستند افزود: دسته ای شخصیتشان به سمت منفعت طلبی و گروهی نیز کسانی هستند که شخصیت قربانی به خودشان می گیرند و از شرایط موجود انتقاد کرده و این شرایط را باور ندارند.
احمدی طباطبایی با تاکید بر اینکه الگوی قربانی را باید به الگوی مسئولیت پذیر تبدیل کرد، افزود: در راستای شکست کرونا در سطح کشور، یکسری اقدامات باید توسط دولت انجام شود و یکسری اقدامات نیز باید مردم انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره افزایش اپیدمی ویروس کرونا در استان کرمان از روزهای گذشته تصریح کرد: از روز گذشته آمار موارد مثبت مبتلا به ویروس در کرونا افزایش پیدا کرده و هم اکنون تعداد موارد قطعی ابتلا به این ویروس در سطح استان به 65 مورد رسیده که این موارد صرفا مربوط به کسانی است که دربیمارستان ها بستری شده بودند.
وی با اشاره به اینکه حدود 4 تا 5 برابر این 65 مورد، افرادی هستند که در استان به ویروس کرونا مبتلا اما تاکنون بیمارستانی نشده اند افزود: با توجه به اینکه این ویروس می تواند از هر یک نفر، به طور متوسط به 2 تا 4 نفر دیگر انتقال پیدا کند، باید عنوان کرد که سرجمع حدود چند صد بیمار کرونایی هم اکنون در استان کرمان داریم که خود نشان دهنده مرحله هشدار اپیدمی این ویروس است.
احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه تا هفته گذشته موارد مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان کسانی بودند که سابقه مسافرت و یا تماس با افرادی که از مناطق آلوده سفر کرده بودند را داشتند اظهار کرد: ویروس کرونا در ابتدای شیوعش در استان کرمان وارداتی بود اما متاسفانه امروز دیگر به ویروس بومی تبدیل شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه اپیدمی همانند آتش سوزی جنگل است افزود: سازمان جهانی بهداشت پروتکلی تعیین و وزارت بهداشت براساس این نمای بزرگ ترسیم شده از سوی سازمان جهانی، یکسری اقدامات را تعریف و توضیح داده است که باید بخشی از آنها توسط مردم و بخشی نیز توسط دولت انجام شود.
وی با اشاره به اینکه تقسیم بندی بیماران کووید 19همانند اضلاع یک مثلث است افزود: با توجه به اینکه این ویروس در 80 درصد موارد در جامعه بدون علامت یا دارای علائم خفیف است، در قاعده این مثلث کسانی قرار می گیرند که مستعد بیماری بوده اما بدون علامت یا دارای علائم خفیف هستند و به شدت توصیه می شود این دسته از افراد از منزل بیرون نیامده و اقدامات مراقبتی خودشان را در منزل انجام دهند.
احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه در لایه بالاتر این مثلث، کسانی قرار می گیرند که دارای علائم متوسط این بیماری بوده و تاکید می شود که این افراد به پزشک مراجعه کنند افزود: در نوک این مثلث کسانی می باشند که دارای علائم شدید بیماری کووید 19 هستند و باید به بیمارستان مراجعه و اقدامات بیمارستانی برای آنها صورت گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل ویروس کرونا توسط وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت برای اینکه هم از خارج شدن مردم جهت مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی جلوگیری کرده و هم اینکه مردم را از راه دور کنترل کند سامانه salamat.gov.ir را راه اندازی کرده تا با تکمیل اطلاعات خواسته شده در این سامانه غربالگری ویروس کرونا در بهترین شکل ممکن و در زمانی مناسب انجام شود.
وی با اشاره به اینکه با حمایت رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان پیامک عمومی به همه مردم کرمان برای معرفی این سامانه ارسال شده است افزود: این سامانه کمک می کند تا مردم وضعیت خودشان را چک کرده و در صورت لزوم، راهنمایی های مربوطه را نیز به فرد ارائه خواهد نمود.
احمدی طباطبایی با اشاره به راه اندازی سامانه پاسخگویی 190 دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: همه مردم استان کرمان می توانند سوالات کرونایی خود را با سامانه 190 در میان گذاشته و کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان از ساعت 8 صبح تا ساعت 23 پاسخگوی آنها خواهند بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: طی سه روز گذشته 3700 تماس با این سامانه گرفته شده است که حدود 40 درصد از این سوالات مربوط به علائم بیماری کووید 19 بوده است ضمن آنکه شهروندان می توانند شکایات و تخلفات احتمالی را نیز به این سامانه اعلام کنند.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال شکستن این اپیدمی هستیم افزود: یکی از موارد بسیار مهم در کنترل هر اپیدمی، شناسایی و اقدامات نظام مراقبت بیماری برای افرادی است که با فرد بیمار در تماس نزدیک بوده اند که در این راستا نیز کارشناسان ما این افراد را شناسایی و در تماس با آنها (تماس از شماره 4030) به دنبال تعیین سرچشمه این بیماری و ایزوله کردن این افراد هستند.
وی با اشاره به اینکه کرمان وارد مرحله هشدار شده است و اگر تدبیری نیندیشیم آتش تمام جنگل را فرا خواهد گرفت افزود: در کنار تمامی اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت و مصوبات بسیار خوب ستاد استانی و ملی مقابله با ویروس کرونا، رفتار اجتماعی مردم نیز بسیار مهم است و اگر این اقدامات با هم گره نخورند، نمی توانیم این بیماری را زمین گیر کنیم.
احمدی طباطبایی با تاکید بر اینکه افزایش تعداد شبکه تماسی مردم بر روی تعداد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان تاثیرگذار خواهد بود افزود: ارتباطات اجتماعی باعث می شود تعداد مرگ ناشی از کرونا به صورت لگارتیمی افزایش یا کاهش پیدا کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه شرایط کنونی، شرایط بیرون آمدن از منزل نیست افزود: باید در هفت سین امسال، سین «سلامت» را هم اضافه کنیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/117634/ویروس-کرونا-در-کرمان-بومی-شده-است-افزایش-ارتباطات-اجتماعی-=-افزایش-مرگ-و-میر
بستن   چاپ