کرمان رصد
جواب سوالات کرونایی خود را در این خبر بخوانید
سه شنبه 20 اسفند 1398 - 10:14:21 AM
ایسنا
کرمان رصد -  یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خطاب به شهروندان گفت: باید شرایط را جدی گرفت. واقعا به نظر می‌رسد این ویروس یکی از مهمترین و بزرگترین تهدیدکننده‌های سلامتی انسان است که بشر از ابتدا تاکنون با آن مواجهه شده و اگر جدی نگیریم می‌تواند یک فاجعه انسانی همانگونه که تاکنون رخ داده، را شاهد باشیم بنابراین باید به گونه ای رفتار کرده که بتوانیم زنجیره انتقال این ویروس را بشکنیم.

دکتر "حمید شریفی" گفت: بیماری کووید 19 روند رو به رشدی در همه نقاط جهان دارد اما روند رو به رشد آن در نیمه کره جنوبی کمتر از نیمکره شمالی است و امیدواریم مردم با رعایت بهداشت فردی و عمومی و کاهش رفت و آمدهای خود شیوع کرونا ویروس را در جامعه کنترل و به حداقل ممکن برسانند.
وی درباره عدم آگاهی جامعه از ابتلا به ویروس کرونا توصیه کرد: مردم برای آنکه بدانند آیا به کووید 19 مبتلا شده‌اند یا خیر می‌توانند به سامانه salamat.gov.ir مراجعه ‌کرده و پرسشنامه آن را تکمیل کنند. در این سامانه به فرد گفته خواهد شد با توجه به علائم اعلامی، آیا نیاز به مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی دارد یا خیر؟ و راهنمایی‌های لازم نیز به افراد خواهد شد.
این اپیدمیولوژیست ادامه داد: هنوز مشخص نشده که اولین علامت بیماری کرونا چیست، ولی اگر علایمی همچون تنگی نفس، سرفه، تب، اسهال یا علایم تنفسی دیگر دارید می‌توانید به سامانه salamat.gov.ir یا پایگاه‌های بهداشتی سطح شهر مراجعه کرده تا از سلامت خود مطمئن شوید.
امن‌ترین مکان برای مصونیت از ابتلا به ویروس کرونا، منزل است
وی امن‌ترین مکان برای مصونیت از ابتلا به ویروس کرونا را منزل دانست و عنوان کرد: توصیه می شود اگر فردی دارای سرفه‌های خشک یا تنگی نفس حادی است حتما به یکی از مراکز بهداشتی سطح شهر خود مراجعه کند.
شریفی درباره آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان نیز گفت: آماری که از مبتلایان به کووید 19 ارایه می‌شود، آمار افرادی است که در بیمارستان بستری و از آنها آزمایش تشخیصی کرونا گرفته شده، می باشد این در حالی است که در خیلی مواقع ممکن است افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جامعه باشند که هنوز به بیمارستان‌ها مراجعه نکرده‌اند.
وی تب، تنگی نفس و سرفه را از مهمترین علایم این بیماری برشمرد و اظهار کرد: کووید 19 یک ویروس جدید و نوپدیدی است که هنوز همه جنبه‌های آن شناخته نشده است لذا امنیت زیستی (فاصله اجتماعی، رعایت بهداشت فردی، ضدعفونی و ...) در جلوگیری از این انتقال ویروس می تواند بسیار مفید باشد.
ویروس در تمامی شهرستان‌های استان کرمان در حال گردش است
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که آفتاب به راحتی می‌تواند ویروس روی درخت را از بین ببرد و در ادامه در خصوص اینکه آیا مورد ابتلای به کرونا در شهرستان بردسیر وجود دارد یا خیر؟ افزود: موردی که ابتلای آن به ویروس کووید 19 اثبات شده باشد، را در جریان نیستم اما قطعا بدانید که این ویروس در شهرستان بردسیر نیز در حال گردش است و باید نکات بهداشتی را رعایت کرد. مردم نباید فقط زمانی که موردی در شهری اثبات شده، حساس شوند و توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند، بلکه ممکن است همه نقاط یک منطقه به این ویروس آلوده باشد و احتمال انتقال این ویروس وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان از شیشه پاک کن برای ضد عفونی سطوح نیز استفاده کرد؟ تصریح کرد: خیر. هیچ مستند علمی مبنی براینکه شیشه پاک کن می‌تواند به‌عنوان ماده ضدعفونی برای سطوح استفاده شود، وجود ندارد.
شریفی با تاکید برآنکه بهترین الکلی که برای گندزدایی سطوح توصیه می‌شود، الکل 60 تا 70 درصد است، عنوان کرد: اگر الکل 80 درصد در اختیار مردم باشد می توانند با رقیق کردن این الکل با استفاده از آب، آن را به الکل 70 درصد تبدیل و سپس از آن استفاده کنند.
دود محیط را برای تکثیر و انتشار ویروس کرونا مساعدتر خواهد شد
وی در پاسخ به این سوال که آیا اعتیاد بر تشدید ابتلا به ویروس کرونا تاثیری دارد؟ اظهار کرد: شواهدی وجود دارد هر نوع دود (سیگار، قلیان، تریاک و ...) از عوامل تشدید کننده این بیماری است زیرا دود باعث تخریب ریه می‌شود و محیط برای تکثیر و انتشار ویروس کرونا مساعدتر خواهد شد.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مصرف قرص سیتریزین عنوان کرد: استفاده از قرص سیتریزین اشکالی ندارد اما باید مراقب باشید که در صورت بروز علایم بیماری کرونا این قرص علایم را در شما پنهان نکند.
آلوده‌ترین مکان‌ها برای شیوع ویروس کرونا، بیمارستان‌ها هستند
وی در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا در بیمارستان‌ها وجود دارد؟ عنوان کرد: هم اکنون آلوده‌ترین مکان‌ها برای شیوع ویروس کرونا، قطعا بیمارستان‌ها هستند لذا برای کاهش انتقال این ویروس از سطح بیمارستان ها به داخل شهر، 5 مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاه بهداشتی در شهر کرمان معرفی شده است(پایگاه باقدرت در خیابان باقدرت جنوبی، پایگاه 22 بهمن واقع در منطقه سلسبیل، پایگاه شهید اسدی در خیابان مدیریت 28، پایگاه 12 فروردین در خیابان بهمنیار 2 و پایگاه الغدیر در بلوار رضوان 17) تا افراد قبل از مراجعه به بیمارستان‌ها به یکی از این پایگاه‌ها مراجعه تا در صورت لزوم و احتمال ابتلای فرد به ویروس کرونا وی را به اورژانس یا بیمارستان ارجاع دهند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره وجود داروی خاصی برای مقابله این ویروس اظهار کرد: داروی خاصی برای این بیماری تاکنون کشف نشده است اما یکسری درمان‌های حمایتی وجود دارد که باعث کاهش پیشرفت این ویروس شده و تا حد ممکن عوارض این بیماری همچون مرگ را در افراد به حداقل ممکن برساند.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با دیگر علائم ویروس کرونا عنوان کرد: سردرد می‌تواند یکی از علایم اولیه این ویروس باشد اما تا کنون گزارش علمی مبنی براینکه چشم درد یکی از علایم این ویروس بوده، تاکنون گزارش نشده است اما قرمزی و التهاب چشم می‌تواند از دیگر علایم این بیماری باشد و اگر علایم دیگری همچون تنگی نفس و سرفه و تب در فردی وجود ندارد، بهتر است که در منزل استراحت کرده و در صورت لزوم به یکی از پایگاه‌های سلامت شهری مراجعه کند.
میوه را یک روز در معرض نور غیرمستقیم آفتاب قرار دهید
وی در خصوص نحوه خرید و استفاده از میوه‌ها اظهار کرد: وقتی میوه‌ای خریداری می‌شود، حداقل باید یک روز در معرض نور غیرمستقیم آفتاب قرار گرفته و یا با استفاده از مایع ظرفشویی آن را ضدعفونی کرد.
شریفی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ابتلای کودک چند ماهه به ویروس کرونا وجود دارد؟ گفت: احتمال ابتلای همه افراد و در همه رده‌های سنی به کووید 19 وجود دارد اما احتمال مبتلا شدن در کودکان کم بوده و علایم این ویروس در کودکان نیز خفیف و عوارض این بیماری روی کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه احتمال مرگ در کودکان مبتلا به ویروس کرونا بسیار کم بوده و از هر یک هزار نفر کودک مبتلا به ویروس کرونا کمتر از یک نفر دچار مرگ می‌شود، برلزوم مدیریت استرس تاکید کرد و افزود: استرس شرایط بیماری را بدتر می‌کند اما باید مراقبت‌های بهداشتی داشته باشیم و اینکه گفته می‌شود استرس نداشته باشید دلیل بر عدم رعایت نکات بهداشتی نیست.
بیرون نیامدن مردم از خانه، یک نوع قرنطینه است
شریفی با بیان این مطلب که خانواده ویروس کرونا یک خانواده بزرگ از ویروس‌ها است و طبیعتا منشاء اصلی آنها حیوانات بوده، در ادامه در خصوص قرنطینه شهرها، اظهار کرد: اینکه به مردم می‌گوییم از خانه‌ها بیرون نیایند یک نوع قرنطینه است ولی اگر مردم رعایت نکنند شاید سیستم به این نتیجه برسد که قرنطینه کند.
وی در خصوص اینکه آیا ابتلا در شهرستان جیرفت وجود دارد؟ بیان کرد: اطلاعی از اینکه آیا نمونه آزمایش فردی در این شهرستان تایید شده یا خیر، ندارم ولی شواهد نشان می‌دهد بیماری کرونا در همه کشور در حال چرخش است و ندیدن این ویروس دلیل بر نبودن آن در هر منطقه نیست لذا باید مردم بهداشت فردی و عمومی را رعایت کنند.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این شبهه که آیا خارش گلو می‌تواند یکی از علایم ابتلا به کرونا باشد؟ تصریح کرد: خارش گلو به تنهایی علامت مهمی نیست اما سرفه خشک یکی از علایم بیماری است.
شریفی درباره حساسیت گروه های پرخطر نسبت به این ویروس اظهار کرد: افرادی که دچار آسم هستند این ویروس در آنها شدیدتر خواهد بود و حتی می‌تواند باعث مرگ در این افراد شود لذا انتظار می رود افراد جزء گروه های پر خطر بیشتر از بقیه افراد جامعه مراقبت کنند تا به این ویروس مبتلا نشوند.
کنترل ویروس کرونا به رفتار مردم بستگی دارد
وی در پاسخ به این سوال که پایان اپیدمی ویروس کرونا چه زمانی خواهد بود؟ اظهار کرد: کووید 19 یک ویروس جدید است و نمی‌توان دقیق زمان پایان و ریشه کنی این ویروس را اعلام کرد اما اگر مردم در خانه بمانند، بهداشت فردی و ضد عفونی سطوح را جدی بگیرند و همچنین فاصله گذاری های اجتماعی را رعایت کنند، قطعا به‌زودی می‌توانیم این ویروس را کنترل کنیم.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه کنترل ویروس کرونا به رفتار مردم بستگی دارد، افزود: براساس مدل‌هایی که پیش‌بینی شده است، این ویروس تا حدود 60 روز آینده اپیدمی افزایشی خود را خواهد داشت و هر روز تعداد مبتلایان به آن زیاد می‌شود اما اگر مردم توصیه‌ها و نکات بهداشتی را رعایت کنند، قطعا این ویروس به زودی کنترل خواهد شد.
ویروس کرونا برای زنده ماندن، باید وارد بدن انسان شود
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال که آیا این ویروس ریشه کن خواهد شد ادامه داد: ویروس تمام نمی‌شود. تنها کاری که می‌توانیم بکنیم این است که جلوی انتقال ویروس را بگیریم. ویروس در محیط بیرون زیاد زنده نمی‌ماند و برای زنده ماندن باید وارد بدن انسان شود بنابراین فردی که مبتلا به این ویروس است باید کاری کند تا به نفر بعدی منتقل نکند و اگر این اتفاق بیفتد به‌مرور این ویروس از بین خواهد رفت.
شریفی در پاسخ به این سوال که آیا قرنطینه شهرهای مشکوک از ابتدای شیوع این ویروس در کشور می توانست به بهبود اوضاع کشور کمکی کند؟ بیان کرد: اکنون ما در شرایطی مثل شرایط جنگ هستیم و وقت محاکمه نیست. ما باید فکر کنیم که هم اکنون و با شرایط موجود چه کارهایی را می توانیم انجام دهیم. قطعا قرنطینه اتفاق نیفتاده است و باید از این شرایط درس بگیریم و بعدا از آن تجربه استفاده کنیم.
وی در رابطه با اینکه این ویروس چند ساعت روی پوست انسان می‌تواند زنده بماند؟ گفت: این ویروس اگر شرایط رشدش بر روی پوست عادی باشد، می‌تواند تا 9 روز زنده بماند.
این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: ماسک‌های خانه‌ساز و استفاده از دستمال سه لایه می‌تواند در جلوگیری از انتقال ویروس موثر باشد اما بدانید استفاده از ماسک برای همه افراد جامعه ضرورت ندارد.
شریفی خطاب به شهروندان گفت: باید شرایط را جدی گرفت. واقعا به نظر می‌رسد این ویروس یکی از مهمترین و بزرگترین تهدیدکننده‌های سلامتی انسان است که بشر از ابتدا تاکنون با آن مواجهه شده و اگر جدی نگیریم می‌تواند یک فاجعه انسانی همانگونه که تاکنون رخ داده، را شاهد باشیم بنابراین باید به گونه ای رفتار کرده که بتوانیم زنجیره انتقال این ویروس را بشکنیم.
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/117423/جواب-سوالات-کرونایی-خود-را-در-این-خبر-بخوانید
بستن   چاپ