کرمان رصد
مهر گزارش می دهد؛
ماراتن انتخابات درایستگاه تبلیغات/بازار داغ تبلیغات در فضای مجازی
پنجشنبه 24 بهمن 1398 - 16:03:51
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - در حالی ماراتن انتخابات یازدهمین مجلس شورای اسلامی به ایستگاه تبلیغات رسیده است که در استان کرمان 190 کاندید برای 10 کرسی بهارستان به رقابت می پردازند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها؛ روزهای مهم و حساسی پیش روی کشور عزیزمان است و قرار است بار دیگر سرنوشت ایران عزیز توسط مردم رقم بخورد. مارتن انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد امروز وارد مرحله تبلیغات قانونی شده و ستادهای تبلیغاتی کاندیداها فعالیت خود در این زمینه را آغاز کرده‌اند و طبق روال قبلی با نزدیک شدن به زمان انتخابات شور انتخاباتی پررنگ‌تر هم می‌شود.
در استان کرمان مکان‌هایی توسط شهرداری‌ها برای تبلیغات محیطی کاندیداها در نظر گرفته است و ستادهای انتخاباتی با نصب پوسترهای تبلیغاتی کاندیداها باعث ایجاد شور انتخاباتی در شهرهای این استان شده‌اند.
علاوه بر فضاهای شهر این روزها حتی گوشی‌های تلفن همراه هم از فضای انتخابات دور نیستند و تبلیغات پیامکی و گروه‌ها و کانال‌های کاندیداها نیز به صورت پررنگ در فضای مجازی جلوه گری می‌کنند و به نظر می‌رسد این روزها بازار تبلیغات در فضای مجازی پرشورتر از فضاهای شهری است.
دوران تبلیغات قانونی آزمونی برای محک میزان قانونمنداری کاندیداها
از مدت‌های قبل از شروع مدت قانونی تبلیغات انتخاباتی هم گروه‌هایی در فضای مجازی ایجاد شده بود که مردم را با وعده پرداخت وجه به آنها، ترغیب به اضافه کردن دوستان و آشنایانشان به این گروه‌ها می‌کرد. گروه‌هایی بدون هیچ نام و نشانی که مملو از فیش‌هایی واریزی بود که گفته می‌شد این فیش‌ها رنگی از واقعیت نداشتند. ادمین های گروه اعلام می‌کردند که این گروه‌ها مربوط به انتخابات است اما از ذکر نام کاندیداها خودداری می‌کردند و در آن زمان تنها هدفشان افزایش تعداد اعضای گروه بود و احتمالاً فروش گروه‌ها به قیمت‌های گزاف به کاندیداها هدف بعدی این گروه‌ها بود که البته تعداد آنها نیز زیاد بود. دادستان کرمان در پاسخ به خبرنگار مهر که آیا این اقدام قانونی است گفته بود که این اقدام غیرقانونی بوده و در صورت مشاهده با آنها برخورد می‌شود.
دوران تبلیغات قانونی به نوعی می‌تواند آزمونی برای کاندیداها و ملاک انتخابی برای مردم باشد اما حالا زمان تبلیغات قانونی است و کاندیداها به صورت علنی و قانونی می‌توانند برنامه‌ها، دیدگاه‌ها و رویکردهایشان را برای مردم بازگو کنند. این در حالیست که دوران تبلیغات قانونی به نوعی می‌تواند آزمونی برای کاندیداها و ملاک انتخابی برای مردم باشد تا کاندیداهایی که در این زمان از چارچوب قانون تعدی کرده و دست به تخلفات انتخاباتی می‌زنند از گردونه انتخابشان حذف شوند. چرا که یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی که نمایندگانی که به مجلس راه پیدا کرده و در مسیر قانون گذاری قدم می‌گذارند پایبندی به قانون است.
دوم اسفند روز انتخاب و خلق حماسه‌ای دیگر است و زمان یک هفته تبلیغات تأثیر زیادی در ایجاد شور انتخاباتی و همچنین کمک به مردم برای انتخابی آگاهانه و دقیق است.
رقابت 190 نفری کاندیداها برای تصاحب 10 کرسی در بهارستان
رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق آخرین پالایش سامانه وزارت کشور اسامی 190 نامزد تأیید صلاحیت شده در استان کرمان اعلام شده است. بر این اساس در حوزه‌های انتخابیه «بافت، رابر و ارزوئیه » هشت نامزد، «بم، ریگان، فهرج و نرماشیر » 15 نامزد، «جیرفت و عنبرآباد» 12 نامزد، «رفسنجان و انار» 21 نامزد، «زرند و کوهبنان » 20 نامزد، «سیرجان و بردسیر» 29 نامزد، «شهربابک» 22 نامزد، «کرمان و راور » 54 نامزد و «کهنوج، منوجان ، رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب» 9 نامزد تأیید صلاحیت شده‌اند.
عباس تقی زاده گفت: از این تعداد 167 نفر مرد و 23 نفر زن هستند که در دوم اسفند در رقابت انتخاباتی 10 نماینده برای استان کرمان انتخاب می‌شود.
تقی زاده عنوان کرد: برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان کرمان تا این لحظه دو هزار و 250 شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است که از این تعداد هزار و 328 شعبه ثابت و 992 شعبه سیار هستند.
وی گفت: تعداد شعب اخذ رأی ثابت و سیار در کرمان 432، راور 36، بافت 65، رابر 40، ارزوئیه 45، بم 117، ریگان 52، فهرج 43، نرماشیر 53، جیرفت 215، عنبرآباد 72، رفسنجان 195، انار 26، زرند 116، کوهبنان 28، سیرجان 178، بردسیر 64، شهربابک 79، کهنوج 88، رودبار جنوب 99، قلعه گنج 82، فاریاب 45 شعبه است.
فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدها از بامداد امروز پنجشنبه 24 بهمن 98 آغاز شده و تا ساعت 8 صبح پنجشنبه اول اسفندماه 98 و به عبارتی 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی ادامه دارد تقی زاده با اشاره به اطلاعیه شاره 12 ستاد انتخابات کشور گفت: فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدها از بامداد امروز پنجشنبه 24 بهمن 98 آغاز شده و تا ساعت 8 صبح پنجشنبه اول اسفندماه 98 و به عبارتی 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه تبلیغات رأس ساعت 8 اول اسفند خاتمه پیدا می‌کند، عنوان کرد: کاندیداها طی این مدت در چارچوب قانونی می‌توانند فعالیت تبلیغاتی داشته باشند.
تقی زاده با اشاره به اینکه در ستاد انتخابات در مجوع شش کمیته فعال هستند و حدود 40 هزار نفر در این زمینه کمک می‌کنند، گفت: در استان کرمان 69 هزار نفر رأی اولی داریم و به طور تخمینی بیش از دو میلیون نفر کرمانی می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
تبلیغات انتخاباتی فقط در مکان‌های دارای مجوز امکان پذیر است
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان کرمان و قائم مقام هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: خوشبختانه در همه حوزه‌های انتخابیه استان کرمان کاندیداها به تعداد کافی و لازم وجود دارد و در مجموع 190 نفر داوطلب رقابت می‌کنند.
رضا رضایی با اشاره به اینکه تهمیدات لازم در سطح شهرها برای تبلیغات کاندیداها توسط شهرداران اندیشیده شده است، ادامه داد: در شهر کرمان بیش از 430 نقطه توسط شهرداری برای تبلیغات آماده شده است و داوطلبان می‌توانند عکس‌ها، پوسترها و تراکت‌های خودشان را نصب کرده و در معرض دید عموم قرار دهند.
امکان تبلیغات انتخاباتی در بیلبوردهای شهری وجود ندارد و کاندیداها برای فعالیت‌های تبلیغاتی باید از اداره ارشاد مجوز بگیرند وی گفت: امکان تبلیغات انتخاباتی در بیلبوردهای شهری وجود ندارد و کاندیداها برای فعالیت‌های تبلیغاتی باید از اداره ارشاد مجوز بگیرند.
رضایی ادامه داد: ارشاد موظف است در مدت تبلیغات انتخاباتی فقط برای مکان‌های تعیین شده توسط شهرداری مجوز صادر کند. بر این اساس امکان تبلیغات انتخاباتی فقط در مکان‌های دارای مجوز ارشاد وجود دارد و در مابقی مکان‌ها به ویژه امکان دولتی امکان تبلیغات وجود ندارد.
گوشه‌ای از تخلفات و جرایم انتخاباتی
وی با تاکید بر لزوم آگاهی نامزدها و رؤسای ستادهای انتخاباتی از قانون، افزود: اقداماتی نظیر نوشتن یا اظهار مطالب خلاف واقع، دیوار نویسی، انتشار اعلام نظر مقامات و اشخاص، اغوای مردم از طریق سوءاستفاده از اعلام نظر یا عکس شخصیت‌ها و مقامات دولتی، تبلیغ علیه نامزدها و هتک حرمت و حیثیت آنها، تخریب و پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مدت قانونی تبلیغات که در محل‌های مجاز الصاق شده است، انجام هر گونه فعالیت تبلیغاتی خارج از مهلت قانونی تبلیغات، اخلال و بر هم زدن اجتماعات و سخنرانی‌های قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها و استفاده از هر گونه آثار تبلیغاتی از سوی نامزدها و طرفداران آنها با ابعاد بیشتر از 50 در 70 ممنوع بوده و مرتکبان تحت پیگیرد قانونی قرار می‌گیرند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان کرمان راه اندازی کاروان‌های تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی را از دیگر این موارد ذکر کرد و افزود: انجام هر گونه از موارد فوق از طریق فضای مجازی هم شامل این بند می‌شود.
وی گفت: نامزدها در این دوران قانون را رعایت کنند چرا که مردم در حال رصد و قضاوت هستند. ان شاالله انتخاباتی سالم داشته باشم و فضای استان در اختیار همه کاندیداها به صورت مساوی قرار گیرد.
رضایی در خصوص جرایم انتخاباتی هم گفت: خرید و فروش رأی، توزیع اقلام و لوازمی که برای دریافت کننده جنبه انتفاعی داشته باشد و کمک‌های نقدی و غیرنقدی به اشخاص، امکان عمومی و مذهبی و هیئت‌ها و امور خیریه، رأی دادن با شناسنامه جعلی یا فردی دیگر، رأی دادن بیش از یک بار، توصیه به نوشتن نام کاندیدای معین توسط افراد متفرقه در محل اخذ رأی، اخلال در امر انتخابات و کم و زیاد کردن آمار تعرفه‌ها، تقلب در رأی گیری و شمارش آرا، تقلب و تزویر در اوراق تعرفه یا برگ رأی از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: همچنین توصیه به نوشتن اسم نامزد معین از طرف اعضای شعب اخذ رأی، تغییر و تبدیل و ربودن یا معدوم کردن اوراق یا اسناد انتخاباتی، باز کردن یا شکستن قفل محل نگهداری صندوق‌های اخذ رأی بدون مجوز قانونی، جابجایی، دخل و تصرف یا معدوم کردن اسناد انتخاباتی بدون مجوز قانونی، ایجاد رعب و وحشت برای رأی دهندگان یا اعضای شعب ثبت نام یا اخذ رأی، دخالت در رأی انتخابات با سمت مجعول یا انجام هر گونه عملی که باعث مخدوش شدن رأی مردم از سوی اعضای شعب اخذ رأی شود از دیگر مصادیق جرایم انتخاباتی به شمار می‌آید.
وی گفت: مجریان و ناظران به خوبی نظارت را انجام دهند تا مشکل و موردی برای مردم به وجود نیاید و حقی از مردم شریف کرمان ضایع نشود و انتخابات به خوبی برگزار شود.
رضایی عنوان کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهد هرگونه از این موارد گزارشات خود را به صورت مکتوب به دفاتر نظارت شهرستان‌ها در کل استان کرمان یا دفتر نظارت استان واقع در بلوار جانباز شرقی جنب دفتر امام جمعه ارائه کنند.
کاندیداها وعده‌های حقیقی و به دور از شعار بدهند
رضا علیزاده یکی از شهروندان کرمانی است که شرکت در انتخابات را وظیفه شرعی، اخلاقی و دینی می‌داند، او به مهر گرفت: همه وظیفه داریم در انتخابات شرکت کرده و مسئولان مؤمن، متدین و کارآمد و ولایتمدار انتخاب کنیم.
وی گفت: در برهه تبلیغات انتظار می‌رود کاندیداها برنامه‌هایشان را به صورت دقیق برای مردم شرح دهند تا ما بتوانیم انتخابی درست و دقیق داشته باشیم.
علیزاده ادامه داد: کاندیداها باید وعده‌هایی بدهند که بعد از کسب رأی از سوی مردم، واقعاً به آنها عمل کنند و بعد از گذشته چندین سال شاهد در حد شعار ماندن وعده‌هایشان نباشیم.
کاندیداها باید وعده‌هایی بدهند که بعد از کسب رأی از سوی مردم، واقعاً به آنها عمل کنند و بعد از گذشته چندین سال شاهد در حد شعار ماندن وعده‌هایشان نباشیم وی گفت: نصب پوستر و بنر خوب است اما کمکی به آگاهی ما در خصوص برنامه‌هایشان نمی‌کند و تنها چند شعار بر پوسترها نصب می‌شود. امروز در فضای مجازی تبلیغات کاندیداها پررنگ‌تر است و فکر می‌کنم مؤثر تر هم باشد.
مریم حسینی نسب هم از دیگر شهروندان کرمانی است که حضور گسترده در انتخابات را در خنثی سازی توطئه‌های دشمنان مؤثر می‌داند، او به مهر گفت: حضور گسترده مردم در این برهه که دشمنان دنبال تحریم ما هستند می‌تواند توطئه را خنثی و تحریم‌ها را کمرنگ کند.
وی گفت: بازتاب حضور گسترده مردم در انتخابات توسط رسانه‌های خارجی باعث می‌شود دشمنان قدرت ایران را بیشتر حس کنند و نمی‌توانند برای سرنگونی نظام اقدامی کنند و مجبور به عقب نشینی می‌شوند.
حسینی نسب با اشاره به اینکه ما نمایندگانی متدین و قوی انتخاب می‌کنیم، گفت: این انتخاب ما در قانون گذاری مؤثر بوده و در صورت انتخاب افراد اصلح کارهای کشور هم بهتر انجام می‌شود.
وی بیان کرد: مسئولان رعایت انصاف و عدالت را مدنظر داشته باشد و کاندیدایی هم که رأی می‌آورد باید به تعهدات خود عمل کند.
حسینی نسب گفت: با اشاره به اینکه تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی پررنگ‌تر از فضای شهری است و در اولین روز آغاز تبلیغات هنوز شور چندانی شکل نگرفته است.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/114512/ماراتن-انتخابات-درایستگاه-تبلیغات-بازار-داغ-تبلیغات-در-فضای-مجازی
بستن   چاپ