کرمان رصد
دانشگاه و رسانه دو رکن محوری فضای فرهنگی و اجتماعی کشور هستند
چهارشنبه 2 بهمن 1398 - 07:43:12
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: دانشگاه و رسانه دو رکن محوری در فضای کشور هستند و در این شرایط می‌توانند در تحول و توسعه اجتماعی و فرهنگی نقش‌آفرین و تعیین کننده باشند.

به گزارش ایرنا، سید ضیاء هاشمی شبانگاه سه شنبه در نشست هم اندیشی با روسای دانشگاه‌های استان کرمان با اشاره به اینکه این نشست‌ها برای بهره‌مندی از افکار دانشگاهیان و هم افزایی بیشتر دانشگاه‌ها با خبرگزاری ایرنا برگزار می شود افزود: اگر رخوت و بی‌انگیزگی و یا تقابل و اختلافات مبنایی در کشور دیده شود؛ تهدیدهای جدی تری برای کشور پیش خواهد آمد.
وی با اشاره به شرایط موجود در کشور اظهار داشت: مشکلات و فشارهای زیادی در حوزه اقتصادی، سیاسی، تحریم ها و فشارهای فزاینده در سطح جهان و منطقه وجود دارد اما این عوامل سبب ایجاد استقلال جامعه ما به عنوان یک نقطه قوت مهم شده است و از هر جهت این جامعه سرپا ایستاده و این را همه دنیا پذیرفته است.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این استقلال به بهای ارزانی به دست نیامده و در شدیدترین تحریم ها اعتمادش را از دست نمی دهد و به حرکت خود ادامه می دهد و طبیعی است که در این فشارها و تحریم های حداکثری جامعه با تنگناهایی مواجه می شود اما این فشارها و تنگناها هر کشوری را از پا در می آورد.
وی با اشاره به اینکه تحریم‌ها در کشور روسیه تا مرز فروپاشی آن کشور پیش رفت اما در کشور ما تحریم های شدیدتر و طولانی تر نتواسته به روند حرکت جمهوری اسلامی ایران آسیب جدی وارد کند گفت: استقلال و اقتدار کشور سبب خنثی شدن توطئه های دشمنان شده و این مهم با انسجام، همدلی و همرایی در کشور ادامه خواهد داشت.
هاشمی با بیان اینکه اگر در کنار فشارهای خارجی انسجام درونی تبدیل به تعارض شود؛ فشارها می توانند اثرگذار شود تا همدلی و انگیزه مشارکت و اعتماد جمعی کاهش یابد بیان داشت: بخشی از این موارد می تواند بر سر ناآگاهی و جهل و بخشی از آن به دلیل شیطنت‌های دشمنان باشد که این امر مستلزم آگاهی و خودآگاهی است که تا با یک تحلیل درست در جامعه اشاعه یابد و جلوی آن گرفته شود.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه جریان افراطی‌گری در دنیای امروز با محوریت ترامپ وجود دارد افزود: بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی تهدیدهای زیادی از ناحیه آمریکا متوجه کشور ما شد و نامه بد و تهدیدآمیزی به ایران نوشته شده بود و آنها بعد از شهادت حاج قاسم پیش بینی کرده بودند که ایران واکنش نشان می دهد و شروع به تهدید نظامی کردند.
وی با اشاره به اینکه نامه نگاری وزیر خارجه آمریکا خطاب به شخص رهبری یک نوع جسارت و بی ادبی است و این شکل رسانه‌ای نشد و تنها عنوان نامه مطرح شد اما آن نامه در آن شرایط بعد از شهادت حاج قاسم نامه بدی بود اما بلافاصله جواب نامه هاشمی با یک تهدید جدی تر و قوی تر پاسخ داده شد که بسیار موثر بود گفت: خوشبختانه با یک انسجامی که در بین مردم ایجاد شد ابتکار عمل تا حد زیادی به دست کشور ما افتاد و کم کم موضع آمریکا از تهاجمی تبدیل به موضع تدافعی شد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه تهدیدهای آمریکا همچنان وجود دارد و منتظر چراغ سبز داخلی است تصریح کرد: اتفاقات آبان ماه بسیار تعیین کننده بود در اینکه تهدیدات در این زمان انجام شود و در غیر این صورت بارها به خود حاج قاسم و این قبیل موارد تهدیدهای جدی داشته اند و می توان حدس زد اگر اتفاقات آبان ماه رخ نمی داد و تنش اجتماعی ایجاد نمی شد آن ها نمی توانستند جسورانه وارد شوند.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره اینکه اگر یک مشارکت معقولی در انتخابات مجلس داشته باشیم دوباره اقتدار و انسجام اجتماعی کشور افزایش می یابد و فضای جهانی به ضرر ما پیش نخواهد رفت گفت: اگر رخوت و بی انگیزگی و یا تقابل و اختلافات مبنایی در کشور دیده شود؛ تهدیدهای جدی تری به سمت کشور پیش خواهد آمد و به اعتقاد بنده دوم اسفند امسال عرصه ای برای رقابت سیاسی کشور نیست بلکه نقطه عطفی برای تعیین وضعیت و تنظیم فرمول تعامل آمریکا با ایران خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در جریان فوتبال، عربستان و بحرین تمام قد ایستادند و یک اقدام خبیثانه‌ای علیه ما انجام دادند تصریح کرد: این اتفاقات در درون کشور و جامعه بدبینی را افزایش می‌دهد و دلسردی را ایجاد می کند زیرا یکی از تفریحات نسل جوان و نوجوان ما فوتبال است و اگر محرومیتی در سطح ملی و تیمی ایجاد شود؛ یک اثر منفی در فضای اجتماعی ما خواهد داشت و عزت ملی و خودباوری را تحت تاثیر قرار می دهد.
قدرشناسی نسبت به داشته ها مورد تاکید است
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: در این شرایط توقع این است که قدرشناسی نسبت به داشته های موجود با تلاش، همدلی و هم افزایی داشته باشیم و این مهم سبب می شود تا کشور در مسیر خوبی قرار گیرد.
وی با اشاره اینکه اگر یک مشارکت معقولی در انتخابات مجلس داشته باشیم دوباره اقتدار و انسجام اجتماعی کشور افزایش می‌یابد و فضای جهانی به ضرر ما پیش نخواهد رفت گفت: دوم اسفند امسال عرصه ای برای رقابت سیاسی کشور نیست بلکه نقطه عطفی برای تعیین وضعیت و تنظیم فرمول تعامل آمریکا با ایران خواهد بود.
رسانه دانش اجتماع را به سمت رفع تعارضات سوق دهد
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه سواد رسانه ای می تواند ‌به بهبود ‌شرایط جامعه کمک کند گفت: رسانه در روند کلان و دراز مدت خود با وجود مشکلات کشور باید دانش اجتماع را به‌سمت رفع تعارضات و ‌مشکلات‌ سوق دهد و ما در این مسیر پر تعارض باید راه خود را پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه استان کرمان ظرفیت های بسیاری در حوزه های مختلف دارد گفت: نماینده خبرگزاری ایرنا در تعامل با دانشگاه ها منشا اثر و توسعه بخش باشد.
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: از ابتدای ورود به ایرنا سرویس دانشگاه را مستقل کردیم که دستاوردها را منعکس تا در تولید خبر از توانمندی دانشگاه استفاده شود.
هاشمی با اشاره به ناآرامی های گذشته در استان های مختلف گفت: ایرنا 130 مصاحبه با اساتید دانشگاهی انجام و در قالب کتاب تحلیلی جمع آوری و جمع بندی شد و این دلیل خوبی است برای اثبات اینکه پیوند دانشگاه و رسانه هم افزایی خوبی در جامعه ایجاد می کند.
وی ادامه داد: دانشگاه جدا از جامعه معنی ندارد و رسانه با هم افزایی می تواند تولیدات خبری خود را ارتقا دهد.
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: همچنین از رسانه می توان در مسیر خوب استفاده کرد و یا می تواند موافق و مخل انسجام باشد.
وی تصریح کرد: برخی رسانه ها موجب سلب اعتماد عمومی می شوند و ورود رسانه به برخی مسائل اثر تخریبی دارد در حالی که می توان از آن به عنوان یک ظرفیت برای ارتقای مهارت و سلامت جامعه استفاده کرد.
هاشمی بیان داشت: نسل چهارم دانشگاه پیوند متقابل رسانه و دانشگاه ها را تسهیل می کند در مقابله تحریم در خودکفایی می تواند موثر واقع شود.
وی بر تقویت رابطه خبرگزاری جمهوری اسلامی و حوزه دانشگاه‌ و سلامت تاکید کرد و گفت: استفاده از مراکز تخصصی از عوارض و مشکلات پیش روی کشور جلوگیری می کند.
حاج قاسم سلیمانی گوهری برای کشور بود
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از شخصیت‌ها و گوهرهای کشور نه فقط در شهادت بلکه در حیاتش نیز یک چهره محبوب و برجسته‌ای برای جامعه اسلامی است افزود: این شهید بزرگوار در عرصه مجاهدت نظامی در دوران دفاع مقدس و مبارزه با تروریسم و چه به عنوان یک شخصیت اجتماعی نشانگر تلخق، تشخص، تواضع و نگاه یک موضع خاص اخلاقی و انسانی ایشان به حوزه اجتماعی و فرهنگی بود.
هاشمی با بیان اینکه آثار و الگوهای جامانده از این شهید بزرگوار برای ما ارزشمند است گفت: نوع بدرقه عموم مردم در آیین تشییع نشان‌دهنده این است که این نگاه، تفکر و الگو در کشور ما زنده است و ما به شدت به این الگو نیاز داریم که عرصه دفاع، عزت‌طلبی و استقلال‌خواهی را به عرصه اخلاق‌مندی، تخلق گرایی و فداکاری گره زده و پیوند مجاهدان با اجتماع و توده مردم این مهم را به خوبی نشان می دهد.
نشست هم اندیشی سید ضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با روسای دانشگاه‌های استان کرمان در دانشگاه شهید باهنر کرمان عصر روز سه‌شنبه (اول بهمن) برگزار شد.
برچسب‌ها
دانشگاه شهیدباهنر کرمان کرمان سید ضیاء هاشمی

http://www.kerman-online.ir/fa/News/110829/دانشگاه-و-رسانه-دو-رکن-محوری-فضای-فرهنگی-و-اجتماعی-کشور-هستند
بستن   چاپ