کرمان رصد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان:
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکنون در استان کرمان مشاهده نشده است
دوشنبه 23 دی 1398 - 10:57:06 AM
ایسنا
کرمان رصد -  معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه در استان کرمان این بیماری تاکنون مشاهده نشده است، بیان کرد: تعدادی کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور شناسایی شده است و در 12 استان پر خطر کشور در صورت عدم واکسیناسیون انفلوانزای فوق حاد پرندگان، رخداد این بیماری با احتمال زیادی مشاهده می گردد.

دکتر "صدیقه کاظمی نیا" در سومین نشست کمیته فنی بیماری های طیور، بمنظور بحث و تبادل نظر و اتخاذ تمهیدات امنیت زیستی و قرنطینه ای جهت تداوم برنامه های مراقبت و پیشگیری از بیماری های طیور گفت: تمامی قوانین دامپزشکی در راستای ارتقا و بهبود مدیریت بهداشتی واحدهای پرورش طیور می باشد.
کاظمی نیا اظهار کرد: با تمهیدات این اداره کل طی سه سال گذشته از ورود بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به استان جلوگیری شده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه در استان کرمان این بیماری تاکنون مشاهده نشده است، بیان کرد: تعدادی کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور شناسایی شده است و در 12 استان پر خطر کشور در صورت عدم واکسیناسیون انفلوانزای فوق حاد پرندگان، رخداد این بیماری با احتمال زیادی مشاهده می گردد.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه در استان کرمان موضوع پولت هایی که از مناطق پرخطر کشور وارد استان ما می شوند از دو جنبه حایز اهمیت می باشد افزود: از یک سو لازم است این پولت ها واکسن های مورد نیاز را دریافت کرده باشند و از سوی دیگر مراقبت از این پولت ها نیز مهم می باشد.
وی از برگزاری جلسه اختصاصی با صاحب نظران و کارشناسان مربوطه در خصوص تعیین برنامه های مدون و پیشنهادی واکسیناسیون گله های گوشتی علیه بیماری های طیور در هفته های آتی خبر داد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان، 5 محور کنترل بیماری نیوکاسل در استان را مراقبت، معیار های کنترلی، تشخیص بیماری، اطلاع رسانی و آموزش این بیماری اعلام نمود و خاطر نشان کرد: خسارات اقتصادی که بیماری نیوکاسل به صنعت مرغداری وارد می کند کمتر از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیست.
شناسایی چند کانون بیماری نیوکاسل در کرمان
وی با اعلام شناسایی چندین مورد کانون بیماری نیوکاسل و در پی آن معدوم سازی این کانون ها در استان، اذعان کرد: از ابتدای سال چندین مورد کانون این بیماری توسط مسوولین فنی بخش های خصوصی گزارش شده که تاییدیه آزمایشگاهی هم داشته اند که سبب تلفات طیور گوشتی در استان شده است.
کاظمی نیا افزود: از جمله موارد حایز اهمیت در این بیماری اطلاع رسانی و حذف بموقع این کانون ها، قرنطینه کردن کانون های بیماری، بهداشت و شستشوی قفس شورها، اجرای برنامه صحیح واکسیناسیون، توزیع مناسب نهاده و بهداشت انبار های نهاده می باشد.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه لازم است تمامی ماشین های حمل نهاده مجوز داشته و دارای گواهی کارواش باشند اظهار کرد: از جمله برنامه های آتی این کمیته بررسی کانون های مهم بیماری نیوکاسل از دو منظر میزان کارایی واکسن موجود بر سویه شایع و بررسی شیوه واکسیناسیون و نیز رعایت اصول امنیت زیستی در ایجاد مشکلات این بیماری است.
آغاز فاز دوم واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان خبر آغاز فاز دوم واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل جهت کنترل و محدود کردن این بیماری، اذعان کرد: در این طرح حدود یک میلیون و دویست هزار قطعه طیور بومی در استان علیه بیماری نیوکاسل در مدت یک ماه با همکاری همیاران دامپزشک و بسیج مهندسین کشاورزی سپاه ثارلله استان و همکاران بخش دولتی واکسینه خواهند شد که اولویت واکسیناسیون برای روستاهایی است که دارای واحد های صنعتی مرغداری بوده و در مجاورت تالاب ها و در حاشیه نواحی پرخطر واقع شده اند.
وی بیان کرد: نظارت بر جوجه ریزی با مشارکت تعاونی مرغداران و اتحادیه ها صورت می پذیرد اما متاسفانه کشتار خارج از چرخه که توسط بعضی از مرغداران صورت می گیرد، قرنطینه و امنیت زیستی واحد های مرغداری را دچار مشکل می کند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/110096/بیماری-آنفلوانزای-فوق-حاد-پرندگان-تاکنون-در-استان-کرمان-مشاهده-نشده-است
بستن   چاپ