کرمان رصد
در آرزوی کلاس
چهارشنبه 4 دی 1398 - 9:56:20 AM
ایرنا
کرمان رصد - جیرفت - باد می آید و آفتاب بی پرده رخ می گشاید و من؛ اگر بادها بگذارند، ریشه می دوانم، رشد خواهم کرد و توشه ای از علم بر خواهم داشت، من فرزند سرزمین باد و آفتابم.

دانش آموزان بخش جازموریان از توابع شهرستان رودبار جنوب، تنها آرزوی خود را نشستن بر روی صندلی و داشتن یک مدرسه، عنوان می کنند.
اینجا جازموریان با بیش از 54 هزار نفر جمعیت، اینجا سرزمین آفتاب سوزان و گرمای طاقت فرساست، اگر حرارت 45 درجه کلاس درسی زیر سقف آسمان، تحملی باقی بگذارد به حتم از دل کودکان این مرز و بوم نیز مردان و زنانی بیرون خواهد آمد که نام ایران را جاودان تر از گذشته بر زبانها می راند.
فکر داشتن کلاسی امن و صندلی راحت، برای فرا گرفتن درس و مشق در سرزمینی چون جازموریان که در فاصله 65 کیلومتری رودبار جنوب که خود این شهرستان تا مرکز کرمان 330 کیلومتر فاصله دارد، آرزوی دانش آموزان است.
حالا سالهاست دانش آموزان منطقه جازموریان که شهرت جهانی در داشتن مدارس کپری دارد، زیر سایه درخت های کهور و گز، درست زیر آسمانی آبی، تخته ای سیاه را به تماشا می نشینند و آرزوهای دور و دراز را در سر می پرورانند.
آفتابی سوزان و وزش بادهای تند در بیش از 30 تا 40 روز سال در جازموریان، حتی بزرگسالان این منطقه را نیز از کارهای روزمره باز می دارد.
یکی از دانش آموزان مدرسه دبستان امامت چاه چراغ جازموریان، می گوید: نمی خواهم سرنوشتم مانند مردمان روستایمان شود.
زینب خانزاده که 9 ساله است ادامه می دهد: اینجا همه بیل به دست می گیرند و زحمت می کشند اما در فصل برداشت محصول، هیچکس خوشحال نیست.
زینب می گوید: می خواهم درس بخوانم و پول در بیاورم تا بتوانم برای مدرسه دهمان، صندلی بخرم تا دوستانم روی شن های داغ ننشینند و مار و عقرب، آنها را نیش نزند.
فاطمه میر صمدی نیز که دانش آموز ششم دبستان است گفت: مگر ما از بچه های شهر؛ چیزی کم داریم؟! آنها در مدرسه های جدید و رنگ آمیزی شده درس می خوانند و ما حتی صندلی برای نشستن ندارم.
شیما زمانخانی نیز که دانش آموز کلاس ششم مدرسه تزکیه روستای جنگل آباد بخش جازموریان است، می گوید: من و همکلاسی هایم بر روی گلیمی که پدرم به مدرسه هدیه کرده، می نشینیم و درس می خوانیم.
افشین میر محمدی دانش آموز مدرسه تزکیه نیز گفت: تازگی برای درس خواندن به اتاق احمد پورکریمیان، یکی از اهالی روستا، که چند سال قبل از اینجا رفته، می رویم.
علی میرمحمدی یکی دیگر از دانش آموزان این مدرسه با ترس و دلهره جلو آمد و آرام گفت: اگر احمد پورکریمیان بداند ما در اتاق او هستیم، ما را بیرون می کند، تو رو خدا به او نگویید ما در اتاق هایش درس می خوانیم.
حجت الاسلام محمد محمد نور، امام جمعه جاموزیان دغدغه اصلی خود را فراهم کردن بستر مناسب برای تحصیل دانش آموزان و بهداشت مردم این منطقه عنوان می کند.
وی گفت: این بخش، جمعیتی زیاد و دانش آموزان مستعدی دارد در حالی که برخی نقاط جازموریان فضای آموزشی ندارد.
وی اظهار کرد: دانش آموزان بخش جازموریان، کمترین امکانات برای تحصیل ندارند که لازم است دولتمردان، نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشند.
امام جمعه جازموریان افزود: فاصله آخرین مدرسه این بخش با مرکز شهرستان رودبار جنوب، بیش از 150 تا 200 کیلومتر است.
وی نبود امکانات را قسمتی از مشکلات مدارس این بخش عنوان کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی از مشکلات دیگر حوزه آموزش و پرورش بخش جازموریان است.
*سه هزار دانش آموز بی صندلی در رودبار جنوب
مدیر آموزش و پرورش رودبار جنوب نیز گفت: این شهرستان بیش از 25 هزار دانش آموز دارد که بیش از سه هزار دانش آموز در این شهرستان از داشتن صندلی، محروم هستند.
اسماعیل پهلوانی افزود: بیش از 66 کلاس درس در این شهرستان، فضای فیزیکی آموزش ندارند و از طرفی بیش از 80 درصد مدارس موجود در رودبار جنوب، تخریبی است.
وی با اشاره به وجود 25 مدرسه کپری در رودبار جنوب تصریح کرد: بخش جازموریان، یکی از مناطق توسعه نیافته این شهرستان است که 10 هزار دانش آموز را در خود جای داده است.
مدیر آموزش و پرورش رودبار جنوب، کمبود امکانات و نبود تجهیزات در مدارس این بخش را یکی از معضلات آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: دانش آموز، باید در یک فضای آرام و بدون دغدغه درس بخواند اما در مدارس بخش جازموریان، دانش آموزان در فضای باز و زیر درختان، تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: دولت، برای حذف مدارس کپری و تجهیز مدارس موجود، بیش از پیش برنامه ریزی و اقدام کند.
وی ادامه داد: تعلیم و تربیت به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی، اولویت دستگاه های اجرایی است.
پهلوانی با اشاره به تلاش های دولت تدبیر و امید در راستای ایجاد فضای مناسب برای تحصیل دانش آموزان گفت: بیش از شش واحد آموزشی در شهرستان رودبار جنوب با پیشرفت 20 تا 60 درصد در حال احداث است.
وی از حضور خیرین مدرسه ساز در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: خیرین مدرسه ساز نیز دو مدرسه را در شهرستان رودبار جنوب در دست ساخت دارند.
وی گفت: خیرین تاکنون چهار مدرسه در این منطقه احداث کرده اند.
پهلوانی، بومی سازی نیروهای مدارس را یکی از دغدغه های دستگاه تعلیم و تربیت در جنوب کرمان دانست و بیان کرد: 70 درصد فرهنگیان رودبار جنوب غیر بومی هستند و پس از چند سال تقاضای انتقال دارند و این مهم مشکلاتی را برای آموزش و پرورش این شهرستان بوجود می آورد.
پهلوانی ادامه داد: اگر دانشگاه فرهنگیان در جنوب کرمان راه اندازی شود و نیروی بومی تربیت کند، مشکلات این بخش مرتفع می شود لذا وجود این دانشگاه در جنوب کرمان امری ضروری است.
وی گفت: سهمیه 260 نفر از دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان استان کرمان در سال آینده به رودبار جنوب اختصاص داده شده که می تواند مشکلات نیروی انسانی این شهرستان را مرتفع کند.
مردم بخش جازموریان اغلب به کشاورزی و دامداری مشغول هستند.
خشکسالی های چند سال اخیر اقتصاد مردم این منطقه را بیش از پیش دچار مشکل کرده است.
ترک تحصیل دانش آموزان به دلیل فقر، یکی از اتفاقات شایع این بخش است.
جازموریان یکی از مناطق توسعه نیافته جنوب کرمان است که علیرغم تلاش های دولت ها در احداث مدارس و فراهم کردن امکانات آموزشی، می طلبد دولتمردان برای توسعه این منطقه تلاش بیشتری کنند.
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/104690/در-آرزوی-کلاس
بستن   چاپ