کرمان رصد
تامین مالی از بازار سرمایه، موثرترین راهکار تقویت بنگاه های اقتصادی است
شنبه 30 آذر 1398 - 11:56:16 AM
ایرنا
کرمان رصد - معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تامین مالی از طریق بازار سرمایه و کاهش اتکا به نظام بانکی، موثرترین راهکار تقویت بنگاه های اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان روز شنبه به نقل از حسن امیری افزود: شمار زیادی از واحدهای تولیدی در حال حاضر، زیر ظرفیت تولید کار می‌ کنند و بسیاری از آن ‌ها هم با تعطیلی مواجه شده‌اند.
وی که در نشست بررسی وضعیت فعلی و دورنمای بازار سرمایه سخن می گفت ،اضافه کرد: مشکل دیگر، کمبود نقدینگی شرکت‌ هاست که بازار سرمایه می‌ تواند در زمینه تامین مالی به شرکت ‌ها و فعالان اقتصادی کمک کند.
امیری عنوان کرد: ازاینرو با استفاده از امکانات تامین مالی بازار سرمایه، تولید شرکت‌ ها افزایش می یابد و روی قیمت سهام اثر مثبت دارد.
وی خاطر نشان کرد: طی چند سال اخیر، بازار سرمایه تلاش کرده است انواع اوراق را طراحی و به شرکت‌های مختلف معرفی کند.
امیری اضافه کرد: اوراق رهنی از جمله این اقدام هاست که در سال گذشته رونمایی شد.
وی اظهارکرد: این اوراق، تقویت بخش مسکن را به ‌عنوان موتور محرکی برای بخش‌های مختلف اقتصادی کشور در پی دارد.
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین با استفاده از صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری پروژه، بسیاری از پروژه‌های بزرگ می‌ توانند تامین مالی شوند.
امیری گفت: اوراق اجاره سهام از دیگر امکاناتی است که توسط بازار سرمایه فراهم ‌شده و مجوز آن بتازگی در کمیته فقهی سازمان بورس اخذ شده است.
وی با بیان اینکه این اوراق برای شرکت‌ های سرمایه‌ گذاری بسیار مفید است، افزود: به عنوان مثال شرکتی که در پُرتفُوی ( سبد سهام )خود سهامی دارد اما تمایلی به فروش آن ندارد، می‌تواند به پشتوانه این اوراق تامین مالی کند.
امیری اضافه کرد: همچنین زمانی که مراحل مربوط به دستورالعمل این اوراق بطور کامل طی شود می‌ تواند برای شرکت‌های هلدینگ نیز کارا باشد.
وی یکی از محورهای مهم در تامین مالی شرکت‌ها را بحث ضمانت‌ ها دانست و گفت: تامین مالی بیشتر به ‌نظام بانکی متکی می باشد و اوراقی که تاکنون منتشر شده نیز نیازمند ضامن بانکی است.
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: اما با ایجاد موسسات رتبه ‌بندی می ‌توان اوراق بدون ضامن منتشر کرد و این مساله از اتکای شرکت‌ ها به نظام بانکی برای ضمانت‌ ها می‌ کاهد.
امیری اعلام کرد: فرابورس ایران امکان ورود شرکت‌ها با اندازه و دسته ‌بندی‌ های مختلف را به بازار سرمایه فراهم آورده‌ است.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران در این نشست یکی از تفاوت ‌های بازار شرکت‌ های کوچک و متوسط با سایر بازارهای فرابورس ایران را نهادی بودن خریداران سهام عنوان کرد.
بهنام محسنی افزود: خریداران در این بازار شامل اشخاص حقوقی و سرمایه‌ گذاران نهادی هستند زیرا مقصود از تشکیل این بازار جذب سرمایه‌ گذاران خرد نیست بلکه تحقق اهداف استراتژیک است.
وی تلاش برای خروج از رکود اقتصادی را یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های چند سال اخیر این معاونت بیان کرد و گفت: برای نیل به رونق اقتصادی باید دو بخش واقعی و مالی اقتصاد به‌ مثابه دو بالِ مهم، متناسب باهم حرکت کنند تا بتوانند نظام اقتصادی کشور را به‌ جلو حرکت دهند.
محسنی تاکید کرد: باید بخش‌ های مالی کشور که شامل بانک، بیمه و بورس می‌شود، نقش خود را بگونه ‌ای ایفا کنند که به افزایش تولید و به ‌تبع آن بهره‌ وریِ واحدهای اقتصادی منجر شوند.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران گفت: بررسی نتایج به ‌دست‌ آمده از مطالعات تطبیقی کشورهای ترکیه، کانادا، کره‌ جنوبی، انگلستان و آمریکا درباره شرکت‌های کوچک و متوسط حاکی از آن است که تامین مالی مبتنی بر سرمایه، بسیار کاراتر از تامین مالی مبتنی بر بدهی است.
وی عنوان کرد: کمبود شفافیت مالی، ضعف در اتصال به زنجیره مهم عرضه محصولات و کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش از موانع ساختاری پیش روی شرکت‌های کوچک و متوسط در کشور است.
مصطفی متین راد مسئول کمیته بورس، بانک و بیمه اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست گفت: 80 درصد تامین مالی بنگاههای اقتصادی از طریق بانک ها انجام می شود و این در حالیست بازار سرمایه می تواند با هزینه کمتری تامین مالی بنگاهها را انجام دهد.
نشست بررسی وضعیت فعلی و دورنمای بازار سرمایه با حضور معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ، معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس و فعالان بازار سرمایه به همت کمیسیون حمایت از سرمایه‌گذاری ،تامین مالی و توسعه روابط خارجی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
شرکت فرابورس ایران در سال 87 و باهدف ایجاد بازاری کارامد برای انجام معاملات، تامین مالی طیف وسیعی از بنگاه‌های اقتصادی و کاهش وابستگی بخش‌های دولتی و خصوصی به بازار پول تاسیس شد.
در حال حاضر فرابوس ایران بالغ ‌بر 700 میلیارد ریال سرمایه دارد، 6 بازار در آن فعالیت می‌کنند و 105 کارگزار و 9 شرکت تامین سرمایه نیز عضو فرابورس هستند.
بازار سرمایه (Capital market) به بازارهای مالی جهت خرید و فروش اوراق قرضه یا اوراق بهادار، با سررسید بیشتر از یک سال و دارایی‌های بدون سررسید، اطلاق می‌شود.
در معمول ‌ترین تقسیم‌بندی، بازار سرمایه از نظر مرحله عرضه اوراق بهادار، به دو بازار اولیه (بازار دست اول) و ثانویه (بازار دست دوم) تقسیم می‌شود.


http://www.kerman-online.ir/fa/News/104304/تامین-مالی-از-بازار-سرمایه،-موثرترین-راهکار-تقویت-بنگاه-های-اقتصادی-است
بستن   چاپ