کرمان رصد
رشد 35 درصدی صادرات استان کرمان در 7 ماهه امسال
پنجشنبه 21 آذر 1398 - 13:23:01
استانداری کرمان
کرمان رصد - استاندار کرمان با بیان اینکه 70 درصد صادرات ایران به 5 کشور دنیا صورت می‌گیرد، بر لزوم شناخت بازارهای خارجی تاکید کرد و گفت: در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 35 درصد رشد صادراتی استان را داشته‌ایم و سال گذشته هم صادرات دو برابری نسبت به سال 96 را شاهد بودیم.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، دکتر محمدجواد فدائی امروز 21 آذر ماه در همایش تحلیل از صادرکنندگان نمونه استان عنوان کرد: وجود صادرکننده نمونه به معنای این است که در همین مشکلات داخلی و خارجی می‌شود، موفق و نمونه عمل کرد.
وی انتقال تجربه میان صادرکننده‌های نمونه و دیگر دیگر فعالان این عرصه را در رسیدن به اهداف بزرگی چون افزایش صادرات و به دست آوردن بازارهای جهانی موثر دانست و ادامه داد: رشد صادراتی ما نشان می‌دهد که به جلو حرکت می‌کنیم، هر چند با کندی باشد.
استاندار کرمان افزود: در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه 35 درصد رشد صادراتی استان را داشته‌ایم و سال گذشته هم صادرات دو برابری نسبت به 96 شاهد بودیم.
فدائی عنوان کرد: شناخت بازارهای خارجی از مشکلات ماست، 70 درصد صادرات ما تنها به 5 کشور انجام می‌‌شود و متاسفانه حتی با برخی از همسایگانمان طراز تجاری منفی داریم.
استاندار کرمان به تاثیرگذاری صادرات در قیمت داخلی کالاها اشاره داشت و بیان کرد: سیاستگذاری‌های کلان کشور باید از سوی دولت و مجلس حل شود، مسائلی چون پیوستن به سازمان تجارت جهانی، پذیرش و یا عدم پذیرش ‌FATF از مسائلی هستند که باید سریعا تعیین تکلیف شوند.
** برای رونق تولید، مسیر صادرات باید حتما باز شود
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش به صادرات 88 میلیون تن کالای ایرانی در سال جاری اشاره داشت و گفت: این میزان صادرات به لحاظ وزنی 17 درصد افزایش وزن و به لحاظ ریالی 27 میلیارد دلار افزایش دارد.
مدرس خیابانی ادامه داد: در خیل عظیم کالاهای صنعتی و معدنی با افزایش ظرفیت رو به رو هستیم، برای رونق تولید مسیر صادرات باید حتما باز شود.
وی با بیان اینکه تفاوتی بین رونق تولید و حمایت از صادرات قائل نیستیم، بیان کرد: بخش زیادی از تولید کننده‌های ما صادر کننده هستند و صادرکننده‌ها هم از تولید کننده‌های ما حمایت می‌کنند.
مدرس خیابانی تصریح کرد: برخی از محدودیت‌های داخلی منشا بیرونی دارند و باید مراقب باشیم تا بتوانیم با آنها مقابله کنیم، اما گاهی کج سلیقگی و کج فهمی‌ها منشا این محدودیت‌‌ها می‌شود که باید برداشته شوند.
وی تاکید کرد: برنامه‌های توسعه تجارت حتما باید در ارتباط با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی باشند و بخش خصوصی ما در جریان تفاهم‌نامه منعقده قرار گیرند.
قائم مقام وزیر صمت گفت: هدف صادراتی ایران 15 کشور همسایه است که هزار و 200 میلیارد دلار کالا از دنیا خریداری می‌کنند، اما ما تنها 24 میلیارد دلار یعنی 2 درصد کالای مورد نیاز آنها را تامین می‌کنیم در حالی که ظرفیت 100 میلیارد دلاری امکان‌پذیر است.
مدرس خیابانی گفت: در شورای عالی صادرات به ریاست رئیس جمهور، موضوعات کلان صادراتی مطرح و بررسی می‌شوند، لذا نیاز به ساز و کار ابزاری برای رفع مشکلات خرد صادر کننده‌ها داریم.
وی راه‌اندازی کارگروه‌های توسعه صادرات را با مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت بررسی مسائل صادراتی در سطح استانی پیشنهاد داد و گفت: باید آمایش سرزمینی و ظرفیت‌های منطقه‌ای برای توسعه صادرات مورد استفاده قرار دهیم.
**امکان افزایش صادرات استان کرمان تا مرز 10 میلیارد دلار
براساس این گزارش سیدمهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این همایش گفت: صادرکننده‌ای که توانسته در چنین شرایط دشواری به عنوان نمونه مطرح شود، اگر شرایط سهلی را برای او فراهم کنیم حتما بیشتر کار خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: ما بارها اعلام کردیم که از تحریم‌های خارجی هراسی نداریم و می‌توانیم از آنها عبور کرده و ادامه کار دهیم، اما همه شکایت از تحریم و مشکلات داخلی دارند.
طبیب‌زاده تامین مالی را از دغدغه‌های صادرکننده‌ها دانست و گفت: هزینه تامین مالی برای صادرکننده‌های ما چند برابر هزینه مالی دیگر کشورها است و چگونه می‌شود با این هزنینه‌ها رقابت کرد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار داشت: باور کامل به امر صادرات باید داشته باشیم و توجه به این مسئله که آیا دیپلماسی اقتصادی کشور را متناسب با نیاز این حوزه دیده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: 2.2 میلیارد دلار در کرمان صادرات داریم که امکان افزایش آن تا مرز 10 میلیارد دلار وجود دارد و اگر شرایط داخلی کشور حل شود می‌توانیم به این میزان برسیم.
**لزوم تشکیل سندیکای متحد و برند خاص
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، رایزن‌های بازرگانی را از عناصر مهم در توسعه صادراتی دانست و گفت: صادرات ما از شکل سنتی و تک نفره باید تغییر کند.
وی ادامه داد: سندیکای تجاری خارج از کشور با 5 و 10 برند در یک کشور، مقاومت بین خودمان ایجاد می‌شود که اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت باید کمک کنند تا این مشکل برطرف شود.
پورابراهیمی تصریح کرد: با تشکیل سندیکای متحد و برند خاص بهتر می‌توان به بازارها راه یافت و از ضمانت‌‌ها و مباحث حقوقی بهره‌ برد و ریسک و هزینه صادرات را پایین آورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مبنای محاسبه نرخ تسویه صادراتی باید نرخ ارز سامانه سنا باشد، ضمن اینکه امکان تهاتر حواله‌های صادراتی با کالاهای وارداتی را هم توافق کردیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ظرفیتی که از کاهش نرخ پولی ما رخ داده، باید صادرات ما را چند برابر می‌کرد.
پورابراهیمی بخشنامه‌های گسترده در حوزه صادرت را مشکل ساز دانست و گفت: سیاستگذاری‌ها باید مبتنی بر یک منطق و با هماهنگی بخش خصوصی باشد.
وی ابراز داشت: کرمان با توجه به ظرفیت‌های بالای صادراتی خود باید مطالبه جدی صادرات را از استان دنبال کند، جلسات شورای عالی صادرات باید به صورت مستمر برگزار گردد.
مهدی حسینی‌نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این جلسه از افزایش 35 درصدی صادرات استان کرمان خبر داد و گفت: بخش خصوصی می‌تواند با سرعت مشکلات کشور را برطرف کند و این نگاه در وزارت صنعت وجود دارد.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/103695/رشد-35-درصدی-صادرات-استان-کرمان-در-7-ماهه-امسال
بستن   چاپ