کرمان رصد
یک میلیارد تومان برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی در کرمان نیاز است
سه شنبه 19 آذر 1398 - 9:06:51 AM
ایرنا
کرمان رصد - کرمان - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یک میلیارد تومان اعتبار بر اساس برآورد انجام و اعلام شده به سازمان حفظ نباتات و استانداری کرمان، برای مبارزه با ملخ ها در شمال این استان نیاز است.

ناصر طاهری روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: 250 میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده برای مبارزه با ملخ ها در شمال استان کرمان صرف پرداخت بدهی سال قبل می شود و 750 میلیون تومان مابقی در زمینه مبارزه با این آفت طی سال جاری هزینه خواهد شد.
وی با پیش بینی اینکه با توجه به سرمای هوا ملخ ها از نیمه دوم بهمن ماه به کرمان می رسند تصریح کرد: کشاورزان در صورت مشاهده این آفت در باغ ها، مزارع و عرصه های منابع طبیعی بلافاصله به نزدیک ترین اداره جهاد کشاورزی منطقه خود اطلاع دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: مشکلات و موانع مبارزه با ملخ های صحرایی در ستاد بحران استان کرمان مطرح شد و مسئولان در راستای مساعدت در زمینه مبارزه با این آفت قول مساعد دادند.
وی ادامه داد: تصمیم بر آن شد نیاز خودرویی سازمان جهاد کشاورزی در راستای مبارزه با ملخ های صحرایی از طریق سایر دستگاه ها و نهادها بر طرف شود و دستگاه های اجرایی استان کرمان در این زمینه قول مساعد دادند.
طاهری با بیان اینکه کرمان بر اساس هشدار سازمان‌ های فائو و حفظ نباتات امسال از سه جبهه با ملخ‌های صحرایی درگیر می‌ شود تصریح کرد: گروه نخست ملخ های حمله کننده به این استان، همان ملخ هایی هستند که سال گذشته از ایران عبور کرده و به سمت کشورهای هند و پاکستان رفته اند و اکنون در حال بازگشت به استان های حاشیه خلیج فارس و شهرهای جنوبی کرمان مانند رمشک، کهنوج و همچنین بندرعباس هستند.
وی افزود: ملخ ها به احتمال زیاد از نیمه دوم بهمن ماه سال جاری با توجه به افزایش نسبی دما، حوزه شمال استان کرمان را درگیر کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: دسته دوم ملخ های تهدید کننده استان کرمان، ملخ هایی هستند که از شبه جزیره عربستان، یمن و آفریقا به سمت کشور ما می آیند و بعد از گذر از استان های همجوار به کرمان می رسند.
وی تصریح کرد: دسته سوم ملخ هایی که ممکن است طبق پیش بینی ها به استان کرمان حمله‌ور شوند همان ملخ هایی هستند که سال قبل در این استان حضور داشته و تخم‌گذاری کرده اند و اکنون با توجه به گذر زمان، تخم ها تبدیل به نوزاد ملخ می شود و به اراضی و مراتع حمله می کنند.
طاهری با بیان اینکه مبارزه با ملخ های صحرایی در استان های همجوار کرمان آغاز شده است گفت: شرایط موجود و سبز نبودن مزارع با توجه به فصل سرما، مبارزه با ملخ را به دلیل پروازهای طولانی مدت، دشوار کرده به طوری که ملخ ها طی یک پرواز طولانی مدت می توانند از یک آبادی به آبادی دیگر برسند.
با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبه جزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال 97 در اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال 98 در بیش از 9 استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد ، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.
در این مدت مبارزه با 173 دسته ملخ صحرایی در سطح 735 هزار و 234 هکتار از مناطق آلوده انجام شد.
بخشی از این دسته‌های ملخ صحرایی از ایران به سمت کشورهای هند و پاکستان مهاجرت کرده بودند که اکنون در حال بازگشت از این کشورها به سمت ایران هستند.
گفته‌ها حاکی از آن است که هجوم ملخ‌ صحرایی به ایران در بیش از پنج دهه اخیر بی‌سابقه بوده به طوری که در سال 1340 با حمله ملخ‌ها در سطحی بیش از 2 میلیون و 500 هزار هکتار مبارزه شده بود.
آفت ملخ صحرایی 20 درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از 200 کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد پنج هزار کیلومتر را نیز دارد.
این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و 100 ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود 2 کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.
زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج ماهه، 300 تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره 90 تا 120 عدد تخم در عمق 10 سانتیمتری خاک می گذارد.
 
 
 
 

http://www.kerman-online.ir/fa/News/103512/یک-میلیارد-تومان-برای-مبارزه-با-ملخ‌های-صحرایی-در-کرمان-نیاز-است
بستن   چاپ