کرمان رصد
آنتی بیوتیک ها بر ویروس آنفلوآنزا تاثیری ندارد
دوشنبه 11 آذر 1398 - 12:32:04
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - قزوین-ایرنا- متخصص بیماری های عفونی گفت: آنتی بیوتیک ها بر ضد ویروس آنفلوآنزا تاثیری ندارد، اما برای درمان عوارض آنفلوآنزا مانند عفونت ریه، سینوزیت به کار می رود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین که روز دوشنبه به ایرنا نمابر شد دکتر بهزاد بیژنی افزود: داروی ضد ویروس آنفلوانزا، باید تنها در صورت درگیری ریوی و زیر نظر پزشک در مراکز درمانی تجویز شود.
وی اضافه کرد: آنفلوانزا، شایع ترین بیماری ویروسی فصل سرما است که دستگاه‌ تنفسی ‌را درگیر و بسیار مسری است و عامل این بیماری، ویروس آنفلوآنزا می باشد.
بیژنی ادامه داد: درمان های مورد استفاده در آنفلوآنزا تنها به منظور بهبود علایم بیمار کاربرد دارد و بیشتر این بیماران به استراحت نیاز دارند.
وی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزا، مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می کند، گفت: در عفونت سیستم تنفسی فوقانی، علامت شاخص، تب، سردرد و درد عضلات شدید است و سایر علایم آن، شامل گرفتگی بینی، آبریزش، عطسه و سرفه خشک می باشد.
بیژنی خاطرنشان کرد: در عفونت سیستم تنفسی تحتانی (عفونت ریه) تنگی نفس علامت بارز آن بوده و فرد دارای این علامت، باید سریع به مرکز درمانی مراجعه کند.
وی هرگونه تماس با بیمار از جمله روبوسی، دست دادن و هرگونه تماس دست آلوده را شایع ترین راه انتقال بیماری ذکر کرد و گفت: ویروس آنفلوآنزا از طریق ذرات تنفسی هنگام عطسه و یا سرفه نیز می تواند منتقل شود.
این متخصص بیماری های عفونی مهمترین راه پیشگیری را مراقبت های فردی به خصوص نداشتن تماس با افراد و سطوح آلوده و در صورت تماس دست، آلودگی زدایی از طریق شستن دست ها با آب و صابون عنوان کرد.
وی با اشاره به تزریق واکسن آنفلوآنزا به تمام افراد بزرگ تر از شش ماه در کشورهای پیشرفته افزود: براساس آخرین دستورالعمل کشوری ایران، واکسیناسیون برای تمام کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، اجباری بوده و برای افراد مسن، افرادی که سیستم ایمنی بدن آنان ضعیف است و افراد مبتلا به بیماری های مزمن قلبی، ریوی و کلیوی نیز تزریق واکسن بطور جدی توصیه می شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه ویروس آنفلوآنزا بطور مرتب تغییر شکل می دهد، باید از واکسن های جدید مربوط به همان سال استفاده کرد.
استادیار عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: هر چند این واکسن باید در اوایل پاییز یعنی قبل از شیوع آنفلوآنزا تجویز و تزریق و به منظور حفظ ایمنی در برابر انواع جدید ویروس آنفلوآنزا هر سال تکرار شود، اما تزریق دیرتر واکسن برای افراد در معرض خطری که در زمان مناسب موفق به تزریق واکسن نشده اند، ممنوع نیست.
مدیر اداره نظارت بر دارو و مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز گفت: در بین افراد جامعه، برخی گروه های سنی هستند که حتما باید واکسن آنفلوانزا به آنان تزریق شود.
دکتر امیدکارآگاه درباره تفاوت قیمت در واکسن ها و کیفیت آنها افزود: در حال حاضر تمام برندهای موجود مورد تأیید وزارت بهداشت هستند و هیچ فرقی بین کیفیت آنها نیست.
وی با بیان اینکه تاکنون عوارضی بابت تزریق واکسن آنفلوآنزا اعلام نشده است، اظهار داشت: درصورت داشتن حساسیت به داروهای خاص و یا داشتن بیماری‌هایی که منع استفاده دارویی همزمان دارد، با مجوز و توصیه پزشک مربوطه از واکسن آنفلوآنزا استفاده شود.
مدیر اداره نظارت بر دارو و مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا را شهریور و مهر ماه دانست و افزود: البته این به این معنی نیست که در ماه های بعد، به خصوص برای افراد در معرض خطر، نمی توان واکسن آنفلوانزا را تزریق کرد.
7388/ 6128

http://www.kerman-online.ir/fa/News/101410/آنتی-بیوتیک-ها-بر-ویروس-آنفلوآنزا-تاثیری-ندارد
بستن   چاپ