کرمان رصد
تعدد قوانین در حوزه حقوق کودکان مشکل آفرین است
يکشنبه 10 آذر 1398 - 14:17:47
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - استاندار کرمان با بیان اینکه ایران در سال 72 به کنوانسیون حمایت از حقوق کودک پیوست گفت: یکی از مشکلات ما تعدد قوانین در موضوع تحقق حقوق کودک در دستگاه ها و سازمان های مختلف است.

به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی روز یکشنبه در هفدهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک در استانداری کرمان افزود: قوانین متعدد گاهی موجب سردرگمی و تناقض در احقاق حقوق کودکان می شود و اگر این مشکل رفع شود می توان بهتر به وظایف خود در این حوزه عمل کنیم.
وی اظهار داشت: دستگاه های مختلف وظایف متعددی در زمینه احقاق حقوق کودکان برعهده دارند و امیدواریم در انبوه قوانین آن چیزی که به نفع کودکان است انجام دهیم.
استاندار کرمان ابراز امیدواری کرد: جمع بندی این همایش به تصمیمات خوبی منجر شود و ما شاهد اتفاقات مطلوبی در حوزه احقاق حقوق کودکان باشیم.
حجم آسیب ها در حوزه کودکان و نوجوانان استان کرمان زیاد است
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز گفت: هفدهمین کنفرانس حقوق کودک در استان کرمان برای حل بسیاری از آسیب و چالش های پیش روی کودکان این استان در حال برگزاری است.
فاطمه سادات حسینی اظهار داشت: سفیران حقوق کودک در جامعه و نمایندگانی از حقوقدانان، وکلا، مسئولان اورژانس های اجتماعی، آموزش و پرورش، مهدهای کودک، ائمه جماعات، سازمان های مردم نهاد فعال در حقوق کودک و دستگاه های متولی به این همایش دعوت شده اند.
وی افزود: تمام ابعاد زندگی هر انسانی در دوران کودکی شکل می گیرد لذا حقوق کودک مهمترین بحث در حقوق خانواده است و والدین اصلی ترین رسالت حمایتی را در زمینه رشد کودکان بر عهده دارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان تاکید کرد: دوران کودکی نقطه عطفی برای سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور تربیت کودکان مورد توجه قرار دارد و با توجه به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه حقوق کودک و تحکیم بنیان خانواده، تحقق و ارتقا وضعیت کودکان و نهادینه کردن فرهنگ شهر دوستدار کودک و تنویر افکار عمومی برای خانواده ها و تربیت، نیازمند گفتمان و حدت رویه و تعامل همگانی است.
وی گفت: کرمان به عنوان وسیع ترین استان کشور با 23 شهرستان است که 30 درصد جمعیت این استان را کودکان تشکیل می دهند و با تشکیل چهار کار گروه در مرکز کرمان و شهرستان ها طرح ها و برنامه های متعددی را برای حمایت از کودکان با محوریت خانواده اجرا کرده است.مشکلاتی که اول خانواده ها را دچار آسیب می کند و بعد آن کودمان را مورد تهاجم قرار می دهد.
حسینی اظهار داشت: نباید بر مشکلات موجود در حوزه کودک سرپوش بگذاریم ما به عنوان مطالبه گر از همه مدیران مسئولان و متولیان امر حقوق کودک و خیرین که کارهای بزرگی انجام می دهند می خواهم با همت جهادی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام شده حجم آسیب ها در حوزه کودکان و نوجوانان در استان کرمان زیاد است افزود:فقر اقتصادی و تنگناهای مالی اصلی ترین چالش و آسیب پیش روی کودکان است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه پایین بودن سطح آگاهی والدین نسبت به دوران کودکی و افزایش روز افزون تعداد کودکان بازمانده از تحصیل یکی از موارد تضییع حقوق کودکان است گفت: بالغ بر 6 هزار کودک بازمانده از تحصیل وجود دارد و اگر به این مهم توجه نشود آسیب های بعدی به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: نبود متولی مستقل با شرح وظایف شفاف در حوزه کودک، عدم برنامه ریزی کلان ملی و پراکنده کاری و موازی کاری در حوزه کودان، یکی از چالش های حوزه کودک و نوجوان است.
حسینی به شیوع خشونت و کودک آزاری در برخی مدارس و خانواده ها اشاره و تصریح کرد: مشکلات تغذیه ای و عدم تحرک به دلیل ناآگاهی والدین، یکی از چالش هایی است که شاید زیاد آثارش در جامعه مشهود نیست.
وی گفت: کودکان متولد شده از والدین معتاد دیگر تضییع حقوق کودکان است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان تاکید کرد: افزایش جمعیت کودکان اتباع بیگانه در استان کرمان یکی از مشکلات فراروی این استان است به طوری که 36 هزار دانش آموز اتباع در مدارس کرمان مشغول به تحصیل هستند.
وی تاکید کرد: جمعیت کانون اصلاح تربیت استان کرمان 19 درصد نسبت به سالهای گذشته افزایش پیدا کرده که ناشی از افزایش مشکلات اقتصادی و فرهنگی به عنوان اصلی ترین عوامل تاثیرگذار است.
حسینی گفت: عدم محتوای آموزشی مناسب و مدیریت یکپارچه با نگاه آموزه های دینی، روانشناسی و جامعه شناختی در مهد کودک و پیش دبستانی ها، نبود متولی مشخص برای انجام اقدامات همزمان برای کودکان، نبود آیین نامه و تفاهم نامه مشترک بین بهزیستی و آموزش و پرورش برای بهترین دوران زندگی یعنی کودکی مشکل زا است.
وی ادامه داد: مربیان مهدکودک ها امنیت شغلی ندارند و حقوق اندک دارند و اگر از آنها حمایت نشود قطعا نمی توانیم اهدافی را که برای آگاه سازی کودکان فراهم کرده ایم محقق کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان افزود: به دلیل نبود اعتبارات برخی از مهدکودک ها فضای مناسب را ندارند و این امر به کودکان آسیب می زند.
وی اظهار داشت: آیین نامه مشاروه و تحکیم خانواده برای فرمانداران ابلاغ شده و نیاز به پیگیری و همت اعضای کارگروه برای فراهم کردن زیرساخت های لازم دارد.
سه سازمان مردم نهاد حمایت از حقوق کودک در کرمان فعالیت می کند
مسئول سازمان های مردم نهاد حمایت از حقوق کودک نیز بر ضرورت فرهنگ سازی تغییر نگاه جامعه به موضوع کودک اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری بر روی کودکان با سود 170 درصد است و این نتیجه تحقیقات انجام شده در آمریکا است.
آناهیتا امامی افزود: ضرورت آموزش و فرهنگ سازی از 2 جنبه اهمیت فوق العاده ای دارد و نشان می دهد شرایط خانوادگی در تغییر شرایط جامعه موثر است.
وی با طرح این سئوال که خانواده های بی کیفیت و بدسرپرست و فقیر چقدر می توانند در رشد و تربیت بی کیفیت کودکان تاثیرگذار باشد؟ افزود: اینجا نقش سازمان های مردم نهاد مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه سه سازمان مردم نهاد در مرکز استان کرمان در زمینه کودکان کار می کنند که آمار اندکی است و نیاز به برنامه ریزی جدی تر دارد تصریح کرد: با توجه به کمبود این ان جی اوها همراه و همکاری برای کار کردن برای کودکان در استان کرمان وجود ندارد لذا درخواست می شود مردم، خیرین و مسئولان به این نکته توجه داشته باشند.
به اندازه قانون ها در حوزه احقاق حقوق کودک، اقدام نداشته ایم
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه کودک آزاری علاوه بر تضییع حقوق کودکان، احساست افراد را جریحه دار می کند گفت: راهکارهایی برای مقابله با این موضوع وجود دارد.
عباس صادق زاده افزود: اگر دغدغه دفاع از حقوق کودکان و پیشگیری از کودک آزاری برای ما به عنوان یک شهروند وجود دارد باید به همان منوال تلاش کنیم و در این راستا راهکاری اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: بسیاری از اخبار ناگواری که دریافت می کنیم قابل پیشگیری است اما ممکن است برخی آسیب ها غیرقابل انکار باشد اما می توان با برنامه ریزی و استفاده صحیح از امکانات موجود شرایط را تعدیل کرد و آسیب ها را کاهش داد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: باید با ظرفیت های موجود وهم افزایی و برنامه ریزی بومی مبتنی بر ظرفیت های موجود جلوی بسیاری از مشکلات را گرفت.
وی به 2 خلا موجود در بخش کودک آزاری و خشونت در حوزه زنان اشاره کرد و افزود: ممکن است خلا های قانونی نیز در این زمینه داشته باشیم اما به اندازه قانون ها و ماموریت های تعریف شده برای دستگاه های اجرایی مختلف، قانون و اقدام در این حوزه نداشته ایم.
صادق زاده تاکید کرد: می توان برنامه ای تدارک دیده شود که منطبق با نیاز و امکانات موجود است لذا به اندازه اعتبارات موجود برنامه وجود ندارد.
وی گفت: ممکن است برخی اتفاقات را غفلت هایی شکل دهند که مسئولیت بخشی از آن غفلت بر عهده ما است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان به بحث آموزش و اهمیت آن در حوزه حقوق کودک اشاره کرد بیان کرد: ما در این حوزه خلا آموزشی داریم و غفلت آمار بسیار معنی داری را در کودک آزاری به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: هرچه خانواده ها میزان سواد کمتری داشته باشند میزان خشونت علیه کودکان بیشتر است لذا با آموزش مهارت ها می توان اینگونه خشونت ها را کاهش داد.
صادق زاده افزود: ما می توانیم بسیاری از معضلات و آسیب های بومی را در استان کرمان با برنامه ریزی، اهتمام، اراده جدی و همکاری سازمان های مرتبط مدیریت کنیم و کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه آمارهای ارائه شده در حوزه تضییع کودکان بسیار نگران کننده است گفت: حوزه اورژانس اجتماعی و مراکز مداخله در بحران استان کرمان در گزارشات ما در 6 ماه سال 97 نسبت به مدت مشابه سال جاری حدود 18 درصد رشد داشته است و این در حالی است که بسیاری از اخبار به دست ما نمی رسد.
وی تاکید کرد: آمارهایی که تیم های سیار واکنش سریع نشان داده اند در 6 ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال جاری حدود 23 درصد افزایش داشته و آمار مراجعه به مراکز مداخله در بحران استان کرمان در 6 ماهه سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال جاری 36 درصد رشد داشته است که البته باید ما را نه نگران که هوشیار کند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: باید به آموزش خانواده ها به ویژه خانواده هایی که تحصیلات کمتری دارند توجه شود.
وی تاکید کرد: مهدهای کودک در شکل متفاوت و جدی تر در حوزه رشد کودک طی سال های اخیر وارد شده اند اما این مقدار اصلا کافی نیست لذا باید محتوای آموزشی دقیق تر و قابل اجرا را تدوین و اجرا کنیم.
صادق زاده تاکید کرد: نکته ای که کمتر به آن توجه شده این است که ما در راستای تربیت نیروی متخصص در حوزه اجتماعی کمتر ورود کرده ایم اما زمانی خروجی را رصد می کنیم می بینیم خروجی در این بخش اندک است لذا باید نیروهای متخصص تری را در حوزه اجتماعی کودکان و بانوان تربیت کنیم.
وی افزود: باید تمام ظرفیت ها را یکجا و مراکز مشخصی را ایجاد کنیم لذا به شکل پایلوت مراکز آموزش مهارت های زندگی در کرمان راه اندازی شده که نتایج قابل قبولی در جمعیت محدود هدف داشته است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان به رفع مشکلات اورژانس اجتماعی در کشور و استان کرمان تاکید کرد.
کمبود محبت دلیل اصلی اعتیاد کودکان بالای 10 سال است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه دلیل اعتیاد زیر 10 سال فقر اقتصادی و بالای 10 سال فقر عاطفی است گفت: اعتیاد در کودکان فقط ناشی از فقر اقتصادی نیست کودکان کار، فقر اقتصادی فقر عاطفی موضوع مهمی است.
نوذر نخعی تصریح کرد: اعتیاد کودکان زیر 10 سال را نمی توان با پرسشنامه تعیین کرد لذا باید با آزمایش این مهم را تایید کرد.
وی تصریح کرد: درصد مادران باردار معتاد وضعیت کودکان معتاد را در جامعه تا حدودی نشان می دهد و در استان کرمان آمار این افراد بسیار جدی و بالا است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در زمینه اعتیاد کودکان بالای 10 سال شاهد اپیدمی در جامعه معاصر هستیم گفت: چقدر با کودکان خود رفیق و دوست هستیم و چه اندازه از زمان را با کودکان خود گذارنده ایم؟
وی گفت: کودکانی که 6 ماه تا 2 سال اول زندگی سیر محبت پدر و مادر خود نشده باشند به احتمال زیاد از 14 تا 15 سالگی به سمت مصرف مواد مخدر می روند.
نخعی به نقل از یکی از صاحب نظران حوزه اجتماعی تاکید کرد: بزرگترین کاری که برای کودکان خود می توانیم انجام دهیم این است که به همسران خود محبت کنیم تا از آسیب رسیدن به کودکانمان جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: آیا خانم های شاغل استان کرمان 9 ماه مرخصی زایمان را به صورت کامل استفاده می کنند یا مورد تهدید صاحب کار خود قرار می گیرند؟ لذا باید همین نکات کوچک را رعایت کرد تا از آسیب رسیدن به کودکان جلوگیری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه استان کرمان بیشترین تولیدات علمی را در زمینه پیشگیری از اعتیاد و نحوه رفتار با کودک دارد اظهار داشت: یک طرح اجتماعی در شهرستان زرند با حمایت استانداری و دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و آموزش و پرورش در حال انجام است و در این طرح فرمایش امام سجاد (ع) در زمینه افزایش حساسیت افراد نسبت به کودکان مورد تاکید قرار گرفته است و به این نکته توجه شده که کودک جزئی از ما است.
افزون بر 6 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در کرمان وجود دارد
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: بیش از 380 هزار نفر دانش آموزان این استان در مقطع دبستان و پیش دبستانی تحصیل می کنند و از آمار 6 هزار و 605 دانش آموز بازمانده از تحصیل، بیش از هزار نفر شناسایی شده و بیش از چهار هزار نفر شناسایی نشده اند.
احمد اسکندری زاده افزود: حدود 650 هزار دانش آموز در استان کرمان در هفت هزار و 770 واحد آموزشی و 30 هزار کلاس درس در حال تحصیل هستند.
وی فقر مالی، مهاجرت، بیماری های سخت درمان، ازدواج و فوت والدین را از جمله دلایل بازماندن از تحصیل در دانش آموزان عنوان کرد و گفت: والدین که مانع تحصیل فرزندانشان شدند 32 مورد بوده که به دستگاه قضا معرفی شده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از فقر فرهنگی، اقتصادی، تعدد عائله، کوچ فصلی، نبود انگیزه تحصیل و امید به آینده در دانش آموختگان دانشگاهی، ازدواج های زودهنگام، اعتیاد، فقدان دسترسی آسان به مدارس موجب ترک تحصیل یا بازماندن از تحصیل دانش اموزان در استان کرمان می شود.
وی از نارسایی جسمی، والدین با تحصیلات پایین، تعصبات فرهنگی از دیگر دلایل بازماندن از تحصیل دانش اموزان در استان کرمان عنوان کرد و گفت: شناسایی این کودکان از طریق همکاری ارگان های ذیربط، جستجوی خانه به خانه از طریق فرمانداری و بخشداری و دهیاری ها ممکن است.
برچسب‌ها
کرمان ایرنا کودکان خیابانی

http://www.kerman-online.ir/fa/News/101362/تعدد-قوانین-در-حوزه-حقوق-کودکان-مشکل-آفرین-است
بستن   چاپ