کرمان رصد
50 درصد بیماران دیابتی تحت درمان قرار نمی‌گیرند!
پنجشنبه 23 آبان 1398 - 00:11:02
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: از آنجا که دیابت همیشه همراه با علائم بالینی نیست، حدود 25 درصد افراد دیابتی از بیماری خود اطلاعی ندارند و متاسفانه حدود 50 درصد بیماران دیابتی تحت درمان قرار نمی گیرند.

دکتر "سید وحید احمدی طباطبایی" در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شیوع بیماری دیابت در افراد بالای 18 سال از سال 1980 تا سال 2014 حدود 2 برابر شده است و دیابت هفتمین علت مرگ در دنیا در سال 2016 بوده است افزود: حدود 10 تا 12 درصد افراد بزرگسال در کشور به دیابت مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد موارد مرگ و میر قبل از 70 سال بیماری دیابت، ناشی از فشار خون بالا بوده است گفت: از آنجا که دیابت همیشه همراه با علائم بالینی نیست، حدود 25 درصد افراد دیابتی از بیماری خود اطلاعی ندارند و متاسفانه حدود 50 درصد بیماران دیابتی تحت درمان قرار نمی گیرند.
احمدی طباطبایی تشریح کرد: دیابت، بیماری ناتوان کننده ای است که عوارض بسیاری دارد و یکی از علل مهم کوری، نارسایی کلیه، بیماری های قلبی، حوادث مغزی و قطع اندام تحتانی است، به همین دلیل افراد دیابتی باید به طور سالانه از نظر موارد فوق مورد بررسی قرار گیرند.
وی ادامه داد: انواع مختلفی از بیماری دیابت وجود دارد. بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را بزرگسالان و افراد چاق تشکیل می دهند در حالی که دیابت نوع 1 بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده شده و باعث لاغری و ضعیف شدن بیماران می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در تشریح عوامل بروز بیماری دیابت گفت: عامل بروز دیابت نوع 1 کاهش ترشح یا ترشح نشدن ماده ای به نام انسولین از بخش خاصی از لوزالمعده است و در دیابت نوع 2 معمولا مقدار ترشح انسولین طبیعی و یا حتی زیاد است اما سلول های بدن حساسیت خود را نسبت به انسولین از دست داده اند و مقاومت به انسولین رخ می دهد.
احمدی طباطبایی چاقی و اضافه وزن را قویترین عامل خطر دیابت نوع 2 دانست و گفت: دیابت نوع 2 با جلوگیری از اضافه وزن و چاقی، تحرک بدنی مناسب و منظم، رژیم غذایی سالم ، پرهیز از مصرف قند و شکر و اسیدهای چرب اشباع شده و اجتناب از مصرف دخانیات قابل پیشگیری است.
وی با بیان اقدامات کنترل کننده بیماری گفت: در دیابت، رعایت رژیم غذایی و محدود کردن انرژی دریافتی، فعالیت بدنی و ورزش مداوم و منظم، استفاده منظم داروها و پایش مداوم قند خون اقدامات مهم کنترل کننده بیماری هستند.
طباطبایی به خدمات قابل ارائه در مراکز بهداشتی اشاره کرده و گفت: ارائه خدمات بیماریابی و مراقبت بیماران دیابتی در کلیه مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت در حال انجام است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان خاطر نشان کرد: در مواردی که بیمار نیازمند به خدمات تخصصی و فوق تخصصی باشد، از طریق این مراکز به کلینیک های دیابت ارجاع داده می شوند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/100599/50-درصد-بیماران-دیابتی-تحت-درمان-قرار-نمی‌گیرند!
بستن   چاپ