کرمان رصد
مراکز غیرمجاز زیبایی چالشی برای حوزه پزشکی
دوشنبه 13 آبان 1398 - 10:58:49 AM
ایرنا
کرمان رصد - جیرفت - این روزها ورود غیرمجاز آرایشگران و پزشکان عمومی به عرصه زیبایی صورت و تبلیغات گسترده آنها در فضای مجازی و حقیقی که مشکلاتی را برای برخی افراد جامعه ایجاد کرده به چالشی جدی برای حوزه پزشکی تبدیل شده است.

تبلیغات زیبایی در فضای مجازی، جراید و تابلوهای تبلیغاتی این روزها می‌تواند هر انسانی را نسبت به انجام امور زیبایی وسوسه کند که در این بین با توجه به برخی تبلیغات کاذب، مردم به سمت و سوی مراکز غیرمجاز ترغیب می‌شوند که این اتفاق، چالشی برای حوزه پزشکی به شمار می‌رود.
گرایش و استقبال روزافزون مردم به امور زیبایی پوست و مو، تعداد فراوانی از شرکت‌های آرایشی بهداشتی، تجهیزات پزشکی و موسساتی از قبیل جهاد دانشگاهی، وزارت کار و حتی بعضی انجمن‌های پزشکی را به‌سوی برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی زیبایی و مراقبت‌های تخصصی پوست سوق داده‌ از این رو هر فرد آرایشگری که در زمینه زیبایی فعالیت می‌کند به خود اجازه می‌دهد تا در زمینه‌های زیبایی به مشتریانش خدماتی خارج از حیطه کاری ارائه دهد و اجازه خدماتی مانند بوتاکس، پروتز، جوان‌سازی و انجام انواع خدماتی که باید توسط پزشک مجرب انجام شود را به خود می‌دهد.
این در حالی است که ورود آرایشگران و پزشکان عمومی به حوزه‌های تخصصی زیبایی زنگ خطری برای مسئولان و افراد جامعه به شمار می‌رود چرا که این فعالیت ها تبعات جبران ناپذیری در جامعه برجا می‌گذارد.
تعقیب قضایی فعالیت‌های غیرمجاز زیبایی
یک عضو نظام پزشکی با بیان اینکه فعالیت‌های غیرمجاز زیبایی به صورت قانونی پیگیری می‌شود، گفت: بر اساس ماده ٣١ آیین‌نامه انتظامی، رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای، شاغلان حرفه پزشکی و وابسته مصوب شهریورماه 90 شورای عالی نظام پزشکی، شاغلین حرفه‌های پزشکی می‌توانند منحصرا به درمان آن گروه از بیماران بپردازند که در دوران تحصیل، دوره آموزشی آن را طی نموده یا مدارک لازم را از مراکز مجاز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفته ‌باشند.
حسین حاج‌بابایی افزود: بر اساس ماده سه قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب مجلس شورای اسلامی، هر فرد بدون داشتن پروانه رسمی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی به فنون مزبور اشتغال ورزد بلافاصله محل کار وی از طرف وزارت بهداشت تعطیل و به حبس تادیبی از 6 ماه تا 2 سال و پرداخت غرامت محکوم می‌شود.
وی ادامه داد: همچنین طبق ماده هفت قانون تعزیرات حکومتی، امور بهداشتی و درمانی مصوب سال ١٣6٧ مجمع تشخیص مصلحت نظام، به‌ کارگیری افراد بدون صلاحیت حرفه‌ای در موسسات پزشکی، جرم محسوب شده و متخلف به مجازات‌ از پرداخت جریمه 500 هزار تا یک‌ میلیون تومانی و لغو پروانه محکوم خواهد شد.
83 آرایشگاه در جیرفت پلمپ شد
رئیس مرکز بهداشت جیرفت از پلمپ 83 آرایشگاه به دلیل انجام فعالیت‌های غیرتخصصی زیبایی و رعایت نکردن مسائل بهداشتی در این شهرستان خبر داد و گفت: 70 آرایشگاه در بخش زنانه و 13 آرایشگاه در بخش مردانه با هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی اعمال قانون شدند.
رضا محمودی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون 300 اخطاریه به آرایشگاه‌های زنانه و مردانه در شهرستان جیرفت داده شده است.
وی اظهار داشت: آرایشگاه‌ها مجاز به فعالیت در امور پزشکی نیستند لذا با متخلفان به شدت برخورد می‌شود.
ورود پزشکان عمومی غیر متخصص به حوزه زیبایی
پزشک فوق تخصص پوست از ورود پزشکان عمومی غیر متخصص به حوزه زیبایی انتقاد کرد و گفت: این پزشکان با تبلیغات گسترده، مردم را به خود جذب کرده و با مواد تقلبی و روش‌های ناصحیح فعالیت‌های زیبایی را انجام می‌دهند.
محمد محمودآبادی افزود: ورود به هر یک از حیطه‌های تخصصی در خصوص بدن انسان نیاز به احراز صلاحیت و تخصص دقیق در آن رشته دارد که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها آموزش دیدگان دوره تخصصی رشته پوست و مو و زیبایی در حوزه بیماری‌ها و جراحی‌های پوستی و زیبایی پوست واجد شرایط هستند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز بحث پوست و زیبایی وارد موقعیت جدیدی شده و در مواردی در سبد نیاز مردم قرار گرفته است، بیان کرد: بسیاری از مردم برای دریافت خدمات پوست و زیبایی دچار سردرگمی هستند و متاسفانه گروه‌های غیر متخصص و یا متخصصان غیرمرتبط و حتی گاها غیر پزشک با ورود به این حوزه، سعی در کسب درآمد دارند.
پزشک فوق تخصص پوست ادامه داد: حوزه پوست و زیبایی ارتباط مستقیمی با بدن انسان و سلامت افراد دارد که به هیچ عنوان نباید محل آزمون و خطا و بازی‌های بازاری برای کسب درآمد قرار گیرد.
وی اظهار داشت: گزارش های فراوانی در زمینه ورود پزشکان عمومی به حوزه پوست، مو و زیبایی وجود دارد، موضوعی که انجمن جراحان زیبایی هم سالهاست در این زمینه از وزارت بهداشت و نظام پزشکی کمک خواسته تا از فعالیت این افراد جلوگیری کند.
پزشک قلابی با درآمد روزی هشت میلیون تومان در جیرفت به دام افتاد
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت از بازداشت یک خانم دکتر قلابی به همراه کارآموز قلابی‌اش در جیرفت خبر داد و گفت: مطب این خانم پلمپ و تجهیزات پزشکی داخل مطب نیز توقیف شد.
حسین سلامی افزود: در حال حاضر تعدادی از بانوان به دلیل عارضه‌های پوستی از قبیل افتادگی پلک و لب به دادسرای جیرفت مراجعه و طرح شکایت کرده‌اند.
وی تصریح کرد: متهمان که دو خانم دارای مدرک تحصیلی دیپلم هستند با اجاره یک واحد آپارتمان و استخدام یک منشی، به مراجعان نوبت دهی می‌کردند و روزهای چهارشنبه هر هفته از کرمان برای انجام اقدامات پزشکی به صورت غیرقانونی به جیرفت سفر می‌کردند.
سلامی گفت: پس از بازدید کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و پلیس اطلاعات شهرستان از این مطب، مقادیری تجهیزات و دستگاه مخصوص اقدامات پزشکی کشف و توقیف گردید و متهمان با دستور قضایی دستگیر شدند.
دادستان جیرفت اظهار داشت: طبق نظر دانشگاه علوم پزشکی، تزریق ژل و انواع آمپول‌های زیبایی و همچنین استفاده از تجهیزات کشف شده در این مطب فقط باید توسط پزشک متخصص پوست و مو و یا پزشک عمومی انجام شود.
وی در خصوص شیوه کار متهمان و نحوه جذب مراجعه کننده گفت: تحقیقات تکمیلی در این رابطه در شعبه اول بازپرسی دادسرای جیرفت ادامه دارد و افراد دیگری در این حوزه به دادستانی احضار شده‌اند.
امید است با آگاهی از آسیب ها، در اینگونه چالش‌ها گرفتار نشویم.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/100034/مراکز-غیرمجاز-زیبایی-چالشی-برای-حوزه-پزشکی
بستن   چاپ