کرمان رصد

آخرين مطالب

آفتی که دوباره سر برداشت/ ملخ های صحرایی در راه جازموریان اقتصادي

آفتی که دوباره سر برداشت/ ملخ های صحرایی در راه جازموریان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کرمان - طبق اعلام فائو موج دوم حمله ملخ های صحرایی در راه است و این در حالیست که بهار امسال هم شاهد هجوم این آفت به برخی مناطق کشور از جمله استان کرمان بودیم.
 ملخ‌هایی که اواخر سال گذشته و ابتدای امسال از شبه جزیره عربستان وارد ایران شدند شش استان جنوبی کشور را مورد حمله قرار دادند و با اقدامات انجام شده این آفت مهار شد؛ اما این روزها باز هم خبرهایی از هجوم مجدد این آفت در روزهای آینده به گوش می رسد که فائو بر این مطلب صحه می گذارد.
در موج اول حمله ملخ‌های صحرایی با پرواز از شبه جزیره عربستان به جنوب ایران وارد شدند؛ این ملخ‌ها از نوع صحرایی یا دریایی هستند که از نوع خطرناک ملخ‌ها محسوب می‌شوند و به همراه بادهای مرطوبی که از سمت شبه جزیره عربستان به سمت کشورمان در حرکت است به ایران می آیند. این ملخ‌ها به زمین‌های زراعی حمله می‌کنند و در مسیر خود هر نوع گیاهی را به صورت کامل می‌خورند.
بر اساس گزارشات اعلام شده از سوی مسئولان سازمان حفظ نباتات این ملخ‌ها روزانه 200 تا 250 کیلومتر مسافت را طی می‌کنند که در صورت وزش بادهای موافق این مسافت به بیش از 500 تا 1000 کیلومتر در روز هم می‌رسد.
کرمان به ویژه مناطق جنوبی آن از جمله استان هایی جذاب برای این دسته از آفات به شمار می رود و با توجه به وجود باغات و مزارع فراوان در این استان هجوم ملخ ها می تواند خساراتی به بخش کشاورزی وارد کند.

تراژدی موج دوم هجوم ملخ‌ها به ایران
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در این خصوص در گفتگو با مهر بیان داشت: طبق هشداری که فائو به ما داده موج ریزش‌ها از آبان ماه مجددا آغاز می شود.
پیش‌بینی می‌شود شدت ریزش‌ ملخ بالا باشد؛ این ملخ‌ها از سمت عربستان به سمت ایران وارد می‌شوند و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور محسوب می شوند
مجید فرخی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود شدت این ریزش‌ها مانند سال گذشته بالا باشد؛ این ملخ‌ها از سمت عربستان به سمت ایران وارد می‌شوند و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور به شمار می روند.
فرخی در ادامه می‌گوید: طبق هشداری که از طرف فائو به ما داده شده جازموریان کانون استقرار ملخ های صحرایی است. جازموریان از جمله کانون‌هایی‌ست که در سایت فائو همیشه به آن اشاره شده و جزو مکان‌های زمستان گذران ملخ های صحرایی است.
وی تصریح کرد: قطعا ملخ های صحرایی از مرز هند و پاکستان و همچنین از شبه جزیره عربستان به سمت کشور ما می‌آیند و در جازموریان برای تکثیر مستقر می‌شوند؛ ما از هم‌اکنون در حال آماده شدن برای مبارزه با این آفت خطرناک هستیم.
فرخی به تمهیدات پیش‌بینی شده برای مبارزه با ملخ های صحرایی اشاره کرد و یادآور شد: سال گذشته دو باند در سمت غرب و شرق جازموریان هدایت کردیم همچنین امسال در حال راه‌اندازی ناوگان سم‌پاشی هستیم.
وی افزود: ما در حال تدارک سموم و سم‌پاش‌های umv هستیم همچنین تجهیزات دیده‌بانی ما در منطقه فعال هستند تا گزارشات دریافتی را توسط دستگاه هیدوکاست به فائو مخابره کنیم. هجوم موج جدید ملخ‌ها در حال ارزیابی است و دیده‌بان‌های محلی به صورت مداوم در منطقه مستقر هستند و حضور دارند همچنین کارشناسان ما با استفاده از دستگاه‌های هیدوکاست هفته‌ای یکبار گزارشاتی به دفتر ملخ فائو ارسال می‌کنند.
وی از هجوم قطعی ملخ‌هابه ایران خبر داد و گفت: سال گذشته ما در ارتباط با هجوم ملخ‌ها خسارتی نداشتیم امسال هم تمهیدات لازم را اتخاذ می‌کنیم با توجه به تجربیاتی که سال گذشته در ارتباط با هجوم ملخ‌ها داشتیم امسال با آمادگی بیشتری قطعا مبارزه می‌کنیم همچنین کشاورزان در استان‌ها نیز آماده مبارزه احتمالی با ملخ‌ها هستند.

نیاز به یک میلیارد تومان اعتبار برای مهار حمله ملخ ها
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان هم در این خصوص به مهر گفت: طبق هشدار فائو اداره جهاد کشاورزی شمال استان در آماده باش کامل به سر می‌برد و آمادگی دارد مانند سال گذشته که هجوم ملخ‌ها هیچ خسارتی در استان به بار نیاورد؛ امسال هم با آن‌ها مقابله کند.
ناصر طاهری ادامه داد: سازمان حفظ نباتات کشور سال گذشته در خصوص مقابله با هجوم ملخ‌ها، اعتباراتی به ما داد همچنین ستاد بحران استانداری کرمان به همراه دستگاه‌های وابسته به جهاد کشاورزی مثل منابع طبیعی، امور عشایری و...، فرمانداری‌ها، ارگان‌ها، کشاورزان و بومیان مناطق در معرض خطر حمله ملخ‌ها به ما در این خصوص کمک کردند.
وی ادامه داد: سال قبل کشاورزان شهرستان‌های ریگان و ارزوئیه در زمینه هجوم ملخ‌ها به ما کمک شایانی کردند و بحران را بدون هیچ گونه خسارتی پشت سر گذاشتیم.
طاهری در ارتباط با اعتباری که امسال در خصوص هجوم احتمالی ملخ‌ها اختصاص یافته است، گفت: طی مکاتباتی که با معاون اول ریاست جمهوری داشتیم و پیگیری‌های وزیر حفظ نباتات و استاندار کرمان در حال جذب اعتبار هستیم همچنین از طرف مسئولان استانی هم قول‌هایی به ما داده شده لذا پیش‌بینی می‌شود امسال برای مقابله با این بحران احتمالی یک میلیارد تومان اعتبار لازم باشد.
ملخ‌های صحرایی آفت همه چیز خوار
یکی از کارشناسان اداره جهاد کشاورزی شمال استان کرمان هم به مهر چنین گفت: ملخ صحرائی آفتی درجه یک و بسیار خطرناک است که بومی ایران نیست و هرچند سال یکبار از کانون‌های دائمی خود که شامل آفریقا، عربستان سعودی، هندوستان و پاکستان است به مناطق جنوبی ایران حمله می‌کند و چون معمولا از روی خلیج فارس پرواز می کند به نام ملخ دریایی نامیده می‌شود که ازنظر اقتصادی خسارت ملخ دریایی فوق العاده حائز اهمیت است.
محمدجواد عبدالکریمی گفت: این ملخ صحرایی- دریایی می تواند بین 200 تا 300 کیلومتر را بدون نشستن پرواز کند همچنین دسته‌جات ملخ پیاده و بالدار هرچه پوشش گیاهی در سر راه خود ببینند اعم از علوفه، غلات و صیفی‌جات و انواع درختان و ... را از بین می برند و قحطی‌هایی را به بار می آورند. این ملخ دارای دو فاز انفرادی و گروه‌های مهاجر بوده که فاز انفرادی آن بی خطر است.
ملخ صحرائی آفتی درجه یک و بسیار خطرناک است که بومی ایران نیست و هرچند سال یکبار از کانون‌های دائمی خود که شامل آفریقا، عربستان سعودی، هندوستان و پاکستان است به مناطق جنوبی ایران حمله می‌کند
عبدالکریمی بیان کرد: آفت مزبور زمانیکه به بلوغ جنسی می‌رسد در موقع تخم ریزی زرد رنگ می‌شوند و خاکهای نرم و مرطوب را برای تخم ریزی انتخاب می‌کند.
وی ادامه داد: از اواسط بهمن ماه سال گذشته ملخ‌های صحرایی که منشا آنها کشورهای آفریقایی بوده پس از ورود به فاز مهاجر به کشورهای حاشیه خلیج فارس عربستان، عمان، یمن و امارات هجوم آوردند. به دلیل بارندگی‌های زیاد و رطوبت خاک و همچنین عدم مبارزه به موقع، از طریق خلیج فارس به استان‌های جنوبی کشورمان از جمله خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان ریزش کردند.
کارشناس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان تصریح کرد: سال گذشته و اوایل سال جاری منطقه ارزوئیه که از مناطق همجوار حاجی آباد بندر عباس بوده و شهرستان ریگان در بخش‌های تک سیف الدین و تک فرهاد، مناطق همجوار رودبارجنوب و بزمان سیستان و بلوچستان در اردیبهشت ماه 98 به ملخ صحرایی آلوده شدند که به صورت شبانه روزی با آن مقابله شد.
نکته هشداردهنده این است که ملخ‌های بالغ پس از ورود به اراضی کشاورزی سریعا شروع به تخم ریزی می‌کنند و از آن پس کنترل این هجوم سخت‌تر خواهد شد بنابراین باید دید امسال هم، چون سال قبل مسئولان موفق خواهند شد تا این بحران را با کمترین خسارت پشت سر بگذارند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/99655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

تاسیس بنیاد مسکن نشات گرفته از افکار ربّانی امام راحل بود

گلزار شهدا

ناپایداری‌های جوی در کرمان

اختتامیه جشنواره ملی فیلم شهرنما رفسنجان

انتقام سعید واسعی از فولادی‌ها؛ گل سه امتیازی در خوزستان

هشدار سیل در کرمان/ تداوم ناپایداری‌های جوی کرمان تا پایان هفته

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

تشکیل پرونده قضایی برای 5 معدن شن وماسه غیراستاندارد زرند

ایجاد اشتغال و رفع مشکلات آب شهری و روستایی در اولویت است

رشد 36 درصدی مجازات‌های جایگزین حبس در کرمان

(ویدیو) وقوع آتش سوزی در پمپ بنزین کرمان

هشدار سطح زرد هواشناسی کرمان

جلوگیری از فعالیت ٥ معدن شن و ماسه در زرند به علت رعایت نکردن استاندار‌های قانونی

وقوع دومین آتش سوزی در جایگاه‌های سوخت شهر کرمان طی ده روز اخیر

اجرای قانون حدنگار اراضی کشاورزی در کرمان عقب‌ماندگی دارد

بهترین پاسور لیگ برتر تا هفته 24

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

سوخت قاچاق جایگاه سوخت کرمان را به اتش کشید.

فیلم| آتش سوزی در یک پمپ بنزین در کرمان

آتش‌سوزی یک پمپ بنزین در کرمان (فیلم)

طرح‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری مس در معادن خرد باید ارتقا یابد

اولین تصاویر از محل وقوع آتش سوزی در یک پمپ بنزین | قاچاق سوخت حادثه آفرید | ببینید

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها در کرمان، هواشناسی هشدار زرد صادر کرد

قاچاق سوخت باز در یک پمپ‌بنزین کرمان حادثه آفرید

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

قاچاق سوخت یک جایگاه سوخت دیگر کرمان را به آتش کشید

قهرمانان مسابقات جام برترین‌های دارت کشور مشخص شدند

ببینید | اولین تصاویر از آتش‌سوزی در یک پمپ بنزین در کرمان

آتش‌سوزی گسترده در پمپ بنزین کرمان + جزئیات

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

گاز رسانی در استان روی ریل پیشرفت

سهمیه آرد خانوارهای عشایری کرمان افزایش می‌یابد

ذخیره‌گاه‌های جنگلی جنوب کرمان به عنوان یک گنجینه باید حفظ شود

امدادرسانی به بیش از 25000 نفر در سیل 9 استان

ورود اطلاعات استان کرمان به مناقصات شرکت‌های شبه دولتی استان

حمله «گروه تخریب» به آثار تاریخی ایران

تشکیل پرونده قضایی برای 5 معدن تولید شن و ماسه غیر استاندارد در زرند

آغاز به کار مرکز تکثیر ماهیان گرمابی در شهرستان عنبرآباد