کرمان رصد

آخرين مطالب

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان: صحبت‌های رهبری درباره جهاددانشگاهی وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند علمي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد- دکتر رضا کامیاب مقدس  فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع ائمه جمعه درباره جهاددانشگاهی را تعیین کننده و راهگشا دانست و اظهار کرد: بخشی از این فرمایشات متوجه اعضای جهاددانشگاهی است. مقام معظم رهبری با جایگاه والایی که در نظام جمهوری اسلامی دارند و نقششان به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در جهان این گونه از جهادگران دانشگاهی یاد می کنند در نتیجه، مسئولیتی که بر روی شانه های اعضای جهاد دانشگاهی است بسیار بیشتر شده است.

 وی افزود: صحبت های مقام معظم رهبری درباره جهاددانشگاهی هم نشانه اهمیت این نهاد است و هم مسبب سنگین تر شدن مسئولیت جهادگران . این فرمایشات در واقع نشانه ای است بر  تاکید ایشان  بر این موضوع  که دستگاه ها، وزارتخانه ها و سازمان ها در اجرای طرح های مختلف علمی، تحقیقاتی و تولیدی به نهاد هایی همچون جهاد دانشگاهی مراجعه کنند.

 رییس جهاددانشگاهی استان کرمان با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر لزوم بهره گیری از دانش، خرد و توان داخلی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری درباره جهاددانشگاهی نشانه تاکید ایشان بر سپردن کارها به جوانان متعهد انقلابی است که خروجی کار آن ها می تواند برای صنعت، کشاورزی و بخش های مختلف علمی ، اقتصادی و اجتماعی بسیار درخشان باشد. با فرمایشات رهبر انقلاب درباره جهاددانشگاهی مسئولیت‌های دستگاه های اجرایی هم سنگین تر شد و باید بیشتر به جوانان برومندی که در مجموعه های نظیر جهاددانشگاهی حضور دارند اتکا کنند. این فرمایشات نشان داد که دستگاه های اجرایی باید خودباوری بیشتری داشته باشند و از توان بالای نیرو های داخلی استفاده کنند.

کامیاب با بیان این که جهاددانشگاهی از مجموعه های مولود انقلاب اسلامی است که ظرفیت بالایی دارد گفت: این نهاد، مرتبا رو به رشد بوده و توانایی خود را افزایش داده است. جهاددانشگاهی چه در عرصه مسائل فرهنگی چه در عرصه آموزش و چه تولید علم بسیار موفق بوده و ظرفیت سازی کرده است. جهاددانشگاهی، دانشمندان برجسته ای را تربیت کرده و بنابراین به نظر من جهاددانشگاهی یک ظرفیت عظیم ملی است.

لزوم بهره‌گیری از توانایی‌های جهاددانشگاهی در شرایط تحریم

وی در پاسخ به سوالی درباره میزان ماموریت هایی که متناسب با ظرفیت جهاددانشگاهی به آن سپرده شده گفت: به نظرم دستگاه ها و سازمان ها و وزاتخانه‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب بهره گیری از توانمندی های داخلی و استفاده از ظرفیت های یک مجموعه مثل جهاددانشگاهی راه زیادی دارند و باید در این شرایط که تحت ظالمانه ترین تحریم ها هستیم از قابلیت های نهادهایی مانند جهاددانشگاهی بهره بیشتری ببرند. وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی باید به نهاد هایی نظیر جهاددانشگاهی اعتماد کنند.

رییس پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی جهاددانشگاهی با بیان این که اتکای جهاددانشگاهی به نیروی داخلی است گفت: برجسته ترین نیروها که از علم روز دنیا برخوردارند در این مجموعه تربیت شده اند بنابراین شرایط تحریم ایجاب می کند که از مجموعه جهاددانشگاهی استفاده بیشتری کرد. الان بسیاری از اقلام وجود دارد که در داخل تولید نمی شود و ما باید این اقلام را در داخل تولید کنیم که این امر نیاز به دانش و فناوری دارد. باید به مدد توان علمی مجموعه هایی نظیر جهاد دانشگاهی اقدام به تولید آن ها کنیم.

وی درباره تاثیر فعالیت های جهاددانشگاهی در عرصه اقتصاد بر خود این نهاد گفت: جهاددانشگاهی در بخش های مختلف اقتصادی می تواند فعال باشد و این فعالیت ها کمک خواهد کرد که توان علمی مجموعه به این دلیل که از سوی دستگاه های اجرایی به آن اعتماد شده افزایش یابد. از سوی دیگر، نقش آفرینی جهاد دانشگاهی در عرصه اقتصاد این امکان و توان را فراهم می آورد که گام های بزرگی در راستای خوداتکایی و رونق تولید برداشته شود.

طراحی و ثبت کانکس تاشو

 کامیاب ادامه داد: جهاددانشگاهی از مزیت بسیار مهمی برخوردار است و آن این است که توان انجام طرح ها و پروژه هایی را دارد که به تخصص های مختلفی نیاز دارد. یعنی فعالیت های جهاددانشگاهی فعالیت های بین رشته ای است. فعالیت هایی که جهاددانشگاهی انجام می دهد حتی اگر طرح های صنعتی باشند می توانند پیوست های بسیار محکم اجتماعی و فرهنگی داشته باشند و اگر طرح هایی در زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی انجام می دهد، این طرح ها می توانند متکی به استفاده از دانش و تکنولوژی روز باشند؛ بنابراین فکر می کنم که اکنون با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری فضا بسیار مناسب است که از توان جهاددانشگاهی حداکثر استفاده به عمل بیاید.

وی با بیان این که پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی جهاد دانشگاهی سه گروه پژوهشی دارد گفت:  نام های این سه گروه پژوهشی عبارتند از: گروه مهندسی سازه و زلزله، گروه تکنولوژی‌های پیشرفته ساختمانی و گروه مدیریت ریسک و بحران. در سال گذشته طرح های تحقیقاتی کاربردی متعددی را انجام دادیم و برخی از آن ها نیز همچنان در حال انجام است. ما در حوزه  مقابله با بحران بعد از زلزله ، کانکس تاشو طراحی کردیم  که به ثبت هم رسیده است.

رییس جهاددانشگاهی استان کرمان افزود: یکی از معضلاتی که در زمان وقوع زلزله با آن روبه رو هستیم این است که باید فضایی برای اسکان مردم زلزله زده مهیا بشود و چون کانکس ها فضای زیادی را به خود اختصاص می دهند نمی شود که قبل از بحران این کانکس ها را تولید و دپو کرد. کانکسی که ما طراحی کردیم، جمع می شود و ضخامتش 40 سانتی متر است. انبار پذیری خوبی دارد، جابه جا کردن آن فوق العاده راحت است و بسیار ساده  برپا می شود.

تدوین برنامه جامع احیا و مدیریت تالاب جازموریان

کامیاب درباره طرح های دیگری که در سالی که گذشت در پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی انجام شد گفت: طرح تدوین برنامه جامع احیا و مدیریت تالاب جازموریان را در سالی که گذشت کلید زدیم. این طرح که سازمان محیط زیست کارفرمای آن است، در سال گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. امیدوارم امسال بر مبنای اقداماتی که انجام دادیم بودجه مناسبی به جنوب استان کرمان اختصاص داده شود چون اقدامات اولویت دار احصا شده است.

وی ادامه داد: در سالی که گذشت، چند پروژه تحقیقاتی مربوط به آب و فاضلاب را اجرا کردیم. علاوه بر آن، در زمینه ایزوله کردن ترانسفورماتور های برق و جلوگیری از آسیب آن ها در زمان زلزله هم با دستگاه های ذیربط همکاری داشتیم. هفتمین کنفرانس سازه و زلزله هم سال گذشته در پژوهشکده برگزار کردیم و استقبال خوبی از آن به عمل آمد.در پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی یک ژورنال علمی- پژوهشی نیز وجود دارد که به کار خود ادامه می دهد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد کرمان در پایان درباره برنامه های پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی در سی و نهمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: ما توسعه تحقیقات کاربردی را در دستور کار داریم. کشور ما در برابر سیل و زلزله آسیب پذیر است و پژوهشکده ما در هر دو موضوع طرح های جدی ای را در دست دارد که منجر به مقاوم سازی سازه ها و ساخت سازه های مستحکم تر شود. پژوهشکده زلزله و سوانح طبیعی  در بحث سیل و مسائل مربوط به آب و خشکسالی هم فعالیت هایی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/92202/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

بارش شدید باران در روستاهای انار

بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و 837 هکتار است

انهدام باند سارقان مسلح در شهرستان منوجان

صبر ٨٤ روزه مردم کرمان برای رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت

جاعلان مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند

آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان

مهم‌ترین دلیل توفیق سپاه، بافت مردمی آن است

رفع تصرف 15 هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

باران رگباری ، تگرگ ،صاعقه و تندبادهای لحظه ای در کرمان

انهدام باند سرقت مسلحانه در منوجان

باران تا پایان هفته مهمان کرمانی‌هاست

راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی

مقابله با زمین خواری 20 هکتاری در منطقه کوهپایه کرمان

نازنین بیاتی و نگار فروزنده در یک قاب صمیمی

انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

تلاش برای تخلیه سیلاب از منازل زرند/تخریب شبکه آب شرب ٨ روستا

متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر کرمان 84 روز است

آماده باش دستگاه‌های خدمت رسان در بخش یزدان آباد

رفع تصرف 20 هکتار از اراضی کوهپایه کرمان

باند 17 نفره جعل مدرک تحصیلی در کرمان منهدم شد

رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

رشد 31 درصدی جابه جایی مسافر با کمک ناوگان مسافربری جاده‌ای کرمان

وقتی باران خیابان زرند را تبدیل به دریاچه کرد

تنها هت‌تریک کننده فوتبال ایران رفت!

امدادرسانی٩تیم عملیاتی هلال احمربه مردم زرند/تخلیه آب منازل

متوسط زمان رسیدگی پرونده‌ها در شعب تجدیدنظر کرمان 84 روز است

کرمان، سیرجان، رفسنجان و بم صنعتی‌ترین شهر‌های کرمان/ سال گذشته در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته‎ایم

صدور هشدار جدید نارنجی هواشناسی + جزئیات

تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان