کرمان رصد

آخرين مطالب

کرمان بر سر 2 راهی طرح انتقال آب از صفارود مقالات

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - طرح انتقال آب از سد صفارود به کرمان این روزها به ویژه در جنوب استان کرمان بحث‌هایی را مطرح کرده که هم اکنون استان بر سر دوراهی این انتقال آب قرار گرفته است، فعالان محیط زیست و برخی مردم این منطقه از یک سو استدلال های خود را دارند و مسئولین استانی از سوی دیگر تنها راه نجات تشنگی کرمان را صرفا این راه می دانند.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، طرح آبرسانی به شهر کرمان از سد صفارود که از سال 94 به منظور انتقال آب به میزان 2 مترمکعب بر ثانیه و ظرفیت سازی برای انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی ایران توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء آغاز شد این روزها با دستور دادستانی کرمان متوقف شده است.
در همین راستا نیز استاندار کرمان در جلسه 13 تیرماه بررسی پروژه‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء کرمان درباره وضعیت پروژه انتقال آب از سد صفارود و وضعیت آب شرب شهر کرمان گفت بود: « پروژه تامین آب شهر کرمان از سد صفارود حدود 50 درصد اجرا شده و حدود 600 میلیارد تومان نیز تاکنون برای این پروژه هزینه شده است که برای تامین مالی این پروژه از محل اعتبارات دولتی غیرممکن بود لذا در سال 96 با حضور مدیران بانک‌های کشور مقرر شد که 10 بانک به میزان یک هزار میلیارد تومان از محل ماده 56 جهت اتمام این پروژه تامین اعتبار کنند که در نهایت این قرارداد در سال 97 به امضا مدیران بانک‌ها، رییس سازمان برنامه بودجه کشور و وزارت نیرو رسید اما به دلیل اعلامات دادستانی استان بانک‌ها در پرداخت این اعتبار تعلل کرده‌اند.»
دکتر فدایی تهدید علیه بهداشت عمومی، مشکلات محیط زیست، تضیع اموال عمومی و عدم رعایت قوانین حکومتی را دلایل عتوقف این پروژه توسط دادستانی استان عنوان کرد.
حال ایسنا به بررسی دلایل طرفین در این پروژه پرداخته است:
"مهران عسکرپور" فعال محیط زیست در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو عنوان کرد: بحث انتقال آب در دنیا دیگر منسوخ شده است زیرا انتقال بین حوضه‌ای باعث تغییرات اقلیم و نابودی اکوسیستم می‌شود. رودخانه آب شیرینی که هزاران سال در یک مسیری جاری است، اکوسیستم خاصی ایجاد کرده و تغییر مسیر آن سبب بروز تغییرات اکوسیستمی در بالا دست آن خواهد شد.
این دانشجوی دکترای محیط زیست به ایسنا می‌گوید: تونل انتقال آب باعث می‌شود که آب‌های زیرزمینی به یکدیگر متصل شوند که همنی امر باعث شوری آب‌ها و همچنین افزایش فلزات سنگین معادن داخل آب خواهد شد ضمن آنکه سبب خشک شدن درختان و نابودی حیوانات خواهد شد.
وی تاکید کرد: برخی مدیران اذعان می‌کنند که شهر کرمان آب ندارد، اما باید بدانند که شهر کرمان یک شهر فروچاله‌ای بوده که کوهستان‌های سیرچ و هزار محاصره کرده‌اند و همیشه کوه سیرچ برف دارد و می توان از آب‌های زیرزمینی این مناطق برای تامین آب این شهر استفاده کرد.
عسکرپور تاکید کرد: معتقدیم در صورتی آب منتقل شود، که رفع نیاز آب آشامیدنی مردم کرمان به گونه ای که توانایی نسل‌های آینده و کنونی جنوب استان کرمان در حوضه هلیل را به خطر نیندازد
این فعال محیط زیست اعلام کرد: اگر مردم شهر کرمان مشکل آب دارند ما جنوبی‌ها حاضریم آب‌ها را در داخل بطری کرده و برای مردم کرمان بیاوریم، مردم ما از گذشته مردم کریم و با بذل و بخششی بودند و حرف ما این است که این کار براساس کار کارشناسی انجام شود.
فرماندار جیرفت: من درجایگاهی نیستم که مخالف یا موافق طرح انتقال آب باشم
به گزارش ایسنا، "ابوذر عطاءپور" سرپرست فرمانداری جیرفت نیز در خصوص برخی صحبت های مطرح شده مبنی بر موافقت یا عدم موافقت تلویحی فرمانداری جیرفت با طرح انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود در فضای مجازی این خطه به ایسنا می‌گوید: بنده معتقدم که این انتقال آب یک پروژه عظیمی است که بایستی کارشناسان در مورد آن نظر دهند.
وی ادامه داد: کارشناسان انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود باید نظر خود در خصوص انتقال و تبعات آن اعلام کنند و بنده کارشناس آب نیستم که بخواهم اظهار نظری نمایم و لذا دستگاه‌های متولی باید اذعان کنند که این پروژه تبعات زیست‌محیطی دارد یا خیر.
سرپرست فرمانداری جیرفت تاکید کرد: بنده در جایگاهی نیستم که بخواهم موافقت یا مخالفت کنم، زیرا این یک پروژه عظیمی است و در حال اجراست که برخی مخالف و برخی موافق این طرح هستند که کارشناسانی این طرح را کارشناسی کرده‌اند باید بیایند و ادله خود را مطرح کنند.
وی در خصوص وضعیت هلیل‌رود گفت: سال‌های سال است که آب ندارد اما بارندگی‌های امسال تاثیر خوبی بر روی این رودخانه داشته است.
محیط زیست: منتظر تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست هستیم
به گزارش ایسنا؛ "مرجان شاکری" مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز در گفت و گو ایسنا با اشاره به اینکه سد صفارود برای تامین آب شرب شهر کرمان و رابر در حال احداث است، می‌گوید: در گذشته قرار بود مجوز ارزیابی سد صفارود گرفته شود اما به دلیل آنکه عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، از دستور کار خارج شد اما اکنون با توجه به پیشرفت 80 درصدی احداث ساخت سد صفارود، اخذ مجوز این سد در دستور کار محیط زیست قرار گرفته و در حال بررسی است.
وی با بیان این مطلب که هنوز مجوزی برای سد صفارود صادر نشده، در پاسخ به این سوال که آیا مجوز این پروژه را صادر خواهد شد؟ عنوان کرد: در حال حاضر کارهای مجوز آن در دست انجام است و باید منتظر تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور باشیم.
آب منطقه‌ای: هیچ راهی به جزء انتقال آب وجود ندارد
به گزارش ایسنا، "ابراهیم علیزاده" مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان (در زمان گرفتن مصاحبه ایشان همچنان مدیرعامل بودند) نیز به ایسنا می‌گوید: دادستانی یکسری ابهامات در خصوص اجرای این طرح دارد که باید این ابهامات برطرف شود، ضمن آنکه به دلیل تبعات اجتماعی این پروژه فعلا متوقف است.
وی با بیان این مطلب که مردم مانع این کار هستند، ادامه داد: تا این لحظه 16 کیلومتر از 38 کیلومتر تونل انتقال آب اجرایی شده است که حدود 300 میلیارد تومان فقط تا این لحظه در بحث حفر تونل هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال عدم موافقت با ادامه اجرای این پروژه وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: امیدواریم شبهات برطرف و این پروژه اجرا شود در غیراین‌صورت شهر کرمان از لحاظ آبی به شدت دچار مشکل خواهد شد.
علیزاده در خصوص اظهارات برخی مبنی براینکه می‌توان آب شرب کرمان را از مناطق جوپار و ماهان تامین کرد، به ایسنا گفت: چنین چیزی امکان ندارد و فقط تنها راه تامین آب شرب شهر کرمان انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود است و هیچ راه دیگری وجود ندارد.
گزارش از «سارا سلطانی» خبرنگار ایسنا منطقه کویر
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/89927/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف80 درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

روز برفی ؛ مرتضی پاشایی و محمدرضا گلزار

فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در آستانه برگزاری کنکور در جیرفت

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی در ارتفاعات سرچشمه

آغاز مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی با نبرد تکراری مس و پیکان

طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

رقابت بیش از 3 هزار داوطلب کنکور سراسری در سیرجان

اجرای طرح توجیهی مسیر گردشگری فرهنگ و هنر

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

حامیان گشت ارشاد

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن

دادستان انتظامی قضات کشور به کرمان سفر کرد

رانش زمین در جاده روستایی گلزار محمد_ یافت آباد

تلاش جهادی برای بازگشایی جاده کوهبنان _زرند

معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان

تصاویری از وقوع سیل و بارندگی شدید در کرمان (فیلم)

دستور بارگیری قریب به 2000 موتور سیکلت توقیفی بدون صاحب به مرکز کرمان صادر شد

دستور بارگیری قریب به 2000 موتور سیکلت توقیفی به کرمان صادر شد

نویدکیا: بازی سختی در پیش داریم

شورای اداری ایتان کرمان

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

میزان بارش باران در 24 ساعت گذشته کرمان اعلام شد

قرار نیست مسئولیت استانداری کرمان را بپذیرم/ حضور در شورای هماهنگی را ترجیح می‌دهم

دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود

تا 24 ساعت آینده میزان خسارت‌ها برآورد می‌شود