کرمان رصد

آخرين مطالب

هشدار زلزله در تهران 10 تا 15 ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات اجتماعي

هشدار زلزله در تهران 10 تا 15 ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - سخنران‌های نهمین همایش بین المللی زلزله در روز پیش بیان کردند و هشدار دادند که شرایط تهران در مقابله با زلزله ناگوار است. در این میان شهردار تهران در نهمین همایش بین المللی زلزله اطلاعات زیادی از وضعیت شهر تهران و برنامه‌ریزی‌های این نهاد برای مقابله با زلزله سخن ارائه کرد. علیرضا زاکانی در این مراسم که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، از نصب لرزه‌نگارهای در عمق 50 متری خاک و اقدام برای نصب لرزه‌نگاری در عمق 100 متری زمین گفت و امکان اعلام هشدار زلزله در فاصله 10 تا 15 ثانیه‌ زودتر را یادآور شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او گفت: مقابله با مخاطرات چهارگانه زلزله، سیل، طوفان و فرونشست در دستور کار ما قرار می‌گیرد. اگرچه موضوعات دیگری هم هست که در بحث‌های جداگانه باید به آن‌ها پرداخته شود. در این دوره مدیریت شهری نوع حرکت شورا و شهرداری به سمتی بود که برای همه سطوح برنامه داشته باشیم و به جای اینکه درباره خطر زلزله پیام خوفناک صادر کنیم طوری برنامه‌ریزی داشته باشیم که اگر اتفاقی افتاد حداقل آسیب را ببینیم و حداکثر آمادگی را داشته باشیم.
زاکانی افزود: باید با دیگر دستگاه‌ها هماهنگ شویم و مردم را آماده کنیم که بهترین پاسخ را بدهیم و این الگو را به دیگر شهرها تسری دهیم. سطح بعدی فعالیت ما بعد از هماهنگی ناظر به تجهیزات و امکانات است که بتوانیم آن را در اختیار دیگر دستگاه‌ها قرار دهیم. کارکرد این امکانات از نیمه امسال عملیاتی خواهد شد. حدود 50 - 55 سوله خارج از محدوده استفاده برای بحران بود که سال گذشته در اختیار ستاد بحران قرار گرفت. همچنین سال گذشته به 300 هزار نفر آموزش اولیه مواجهه با بحران زلزله داده شد.
در این همایش همچنین احمد وحیدی وزیر کشور، حجه‌الاسلام محمد آقا میری عضو شورای شهر، سمیه رفیعی و منوچهر متکی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدحسن بازیار را به عنوان سرپرست پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و تعدادی از مدیران و کارشناسان زلزله به سخنرانی پرداختند. بخش‌هایی از صحبت‌های شهردار تهران در این همایش را می‌خوانید.
بیشتر ببینید: برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله
اشتراک نظرات و اطلاعات در مقابله با زلزله همکاری بین بخشی و دقت در هم‌افزایی باید صورت بگیرد. در ستاد بحران 15 کارگروه تشکیل شده و با توجه به مسئولیت وزیر محترم کشور این امکان فراهم شده است که نظرات همه دستگاه‌ها را در کنار هم و هماهنگ با هم داشته باشیم. این گام اول بود که در 2 سال و نیم گذشته برداشته شد و امروز از اعتبار و همکاری در سازمان مدیریت بحران و مجموعه‌های مرتبط با آن در تهران برخوردار هستیم. دریافت نقطه نظرات و اشتراک اطلاعات و برنامه و هماهنگی در بخش‌های مختلف برای ما شرایطی فراهم کرده است که کاملا متفاوت از 2 سال و نیم گذشته است.
لرزه‌نگار در عمق 50 متری امکان‌ها و ابزارهایی نیاز داشتیم که با استفاده از آن‌ها در کلانشهر تهران پیش‌بینی دقیقی از زلزله داشته باشیم. لرزه نگارهای سطحی در گذشته وجود داشت. در 2 سال و نیم گذشته و مخصوصا سال گذشته 5 لرزه‌نگار در عمق 50 متری نصب شد که نوع توجه ما به موضوع زلزله را متفاوت کرد. برخی اوقات داده‌های لرزه‌نگارهای سطحی ما ممکن بود به عواملی در سطح زمین تعبیر شود اما اکنون با نصب لرزه‌نگار در عمق 50 متری امکانی فراهم شده است که داده‌های بهتری برای اندیشمندان فراهم کنیم. امسال به لطف الهی لرزه‌نگاری در عمق 100 متر در پارک نهج‌البلاغه خواهیم داشت که برای ما اطلاعات بهتری را هم فراهم می‌کند.
سامانه‌های هشدار زلزله سامانه‌های ما باید هم درباره خسارت احتمالی و هم در زمینه هشدار سریع به ما امکان بیشتری بدهد. در گذشته ژاپنی‌ها در تهران 4 سامانه اصلی را مستقر کرده بودند که در گذر زمان نیاز به تعویض داشت. 22 سامانه به آن اضافه شد و در نهایت 26 سامانه تحویل ما داده شد. امروز 50 سامانه نیز در شهرهای پیرامونی تهران وجود دارد که اطلاعات آن در دست ما است. 35 دستگاه هم مخاطب ما هستند که بتوانیم با دریافت این اطلاعات، هشدار سریع با فاصله 10 تا 15 ثانیه برای اقدامات اولیه اعلام کنیم.
پایش ایمنی 19 هزار ساختمان در سال گذشته برای اولین بار پایش ساختمان‌های در معرض خطر تهران شروع شد. در گذشته آتش‌نشانی این وظیفه را انجام داده بود و از نگاه خود و بعد آتش‌نشانی پایش را انجام داده بود و یک عدد 126 ساختمان را به دست آمده بود که بعضی از آن‌ها ایمن سازی را انجام دادند و برخی در حال ایمن سازی هستند در نتیجه اکنون تعداد این ساختمان‌ها از 100 عدد کمتر شده است. در پایشی که سال گذشته به شکل جدید شروع شد و در این زمینه باید از مجموعه دستگاه‌های مرتبط تشکر کرد، به سراغ 19 هزار ساختمانی رفتیم که 7 طبقه و بیشتر از آن بودند به ویژه ساختمان‌هایی که استفاده عمومی داشتند. 4 هزار ساختمان پایش شدند که 1700 مورد آن آنالیز شده است. آنچه که محصول این کار علمی است تقسیم ساختمان‌ها به ایمن و ناایمن است. نا ایمن‌ها نیاز به تقویت و بازسازی دارند یا نیاز به نوسازی دارند. این تقسیم بندی ساختمان‌ها کار بزرگی است که از سال گذشته با همکاری مجموعه‌های مختلف، از نظام مهندسی تا دولت و شهرداری شروع شد و ادامه دارد
پلاک‌های ناکارآمد بیرون از بافت فرسوده در نگاه کالبدی به موضوع زلزله باید به نوسازی بافت فرسوده و بافت ناکارآمد غیر فرسوده پرداخته شود. 261 هزار پلاک از 930 هزار پلاک در تهران ناکارآمد است. 93 هزار پلاک ناکارآمد در داخل بافت فرسوده است. داخل بافت فرسوده تشویق‌هایی داده شده و سال گذشته 280 درصد نوسازی بافت فرسوده بیشتر شده است. امسال مصوبه‌ای ناظر به پلاک‌های ناکارآمد خارج از بافت فرسوده داشتیم که حدود 160 هزار پلاک است. مصوبات گرفته شده است و اگر بارگزاری شود نوسازی در خارج از بافت فرسوده هم شروع می‌شود.
رشد صدور پروانه ساخت سال 1400 میزان پروانه ساخت صادر شده در شهر تهران 5400 عدد بود. کل پلاک‌های تهران 930 هزار عدد است. اگر با میزان رشد پروانه می‌خواستیم حرکت کنیم 146 سال طول می‌کشید که شهر تهران یک دور کامل نوسازی شود عمر یک ساختمان 30 تا 40 سال است. حرکت شهر به سمت فرسودگی و زمینه بحران است. در سال 1401 و 1402 شیب صدور پروانه افزایش پیدا کرد و در سال گذشته 14 هزار پروانه صادر کردیم. این تعداد در حال سرعت گرفتن است تا بتوانیم کالبد شهر را مستحکم کنیم.
بیشتر بخوانید: ساختمان‌های ناایمن پلمپ می‌شوند | جزئیات پایش ایمنی ساختمان‌های مهم تهران
ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله احمد وحیدی وزیر کشور
امروزه نیاز به استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی و مقابله با زلزله داریم. نگاه ما بر اساس توسعه فناوری‌ها است. از گذشته گسل‌ها را شناخته‌ایم ولی این کار کافی نست و حالا باید ناحیه‌های ایمن را مشخص کنیم و به آن پایبند باشیم. اگرچه در هر وضعیت خاکی می‌شود سازه پایدار مقاوم به زلزله ساخت ولی هزینه ساخت آن زیاد می‌شود. در سال‌های اخیر زلزله‌های 6 ریشتری در بخش شهری خسارت زیادی نداشت و در روستاهایی که بازسازی و مقاوم سازی انجام شده بود مشکل چندانی نداشتیم. باید در همکاری با نظام مهندسی با کسانی که از سازه‌های غیر مقاوم ساختند برخورد قضایی شود. در این زمینه آیین‌نامه 2800 وجود دارد، ولی این آیین‌نامه در همه مناطق کشور به طور یکسان باید اجرا شود. از سوی دیگر افراط‌هایی هم اتفاق افتاده و سازه‌هایی آنقدر سنگین ساخته شده است که ضروری نبود. همچنین می‌توان در این زمینه گام برداشت که از انرژی زلزله استفاده کرد و آن را در اختیار گرفت. هیچ پدیده‌ای نیست که نتواند به تسخیر انسان درآید.
بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
نگاه زیست محیطی به پیامدهای زلزله سمیه رفیعی نماینده مجلس
در حوزه محیط زیست به پدیده زلزله از دیدگاه محیط زیستی نگاه می‌کنیم. عمر متوسط ساختمان‌ها 40 - 50 سال است در حالی که عمر ساختمان‌ها در استاندارد جهانی 100 سال اعلام می‌شود. اگر این را مدنظر قرار دهیم می‌بینیم که نه فقط زلزله بلکه موضوعی مانند مدیریت نخاله‌های ساختمانی هم تبدیل به یک چالش می‌شود. متاسفانه این فرهنگ حاکم است که تا حادثه‌ای به وقع نپیوندد در اولویت‌های بالای مدیریتی قرار ندارد. چه بسا آثار ثانویه زلزله مانند شکستن لوله‌های انتقال گاز و آب از خود زلزله خطرناک‌تر باشد. در شهرهایی که مساعد زلزله است رعایت حریم گسل باید خیلی جدی گرفته شود. در سیل کشکان ساخت و سازهای درون بستر رودخانه انجام شده بود و استدلال می‌شد که این رودخانه سال‌ها خشک بوده است در حالی که می‌دانیم در فاصله 10 یا 50 سال بالاخره آب به مسیر رودخانه برخواهد گشت همانطور که در کن و امامزاده اتفاق افتاد.
کد خبر 850330 برچسب‌ها زلزله خبر مهم شهردارى تهران شهرداری مدیریت بحران تهران شهر مدیریت شهری

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/625296/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا چین بر خلاف فشار آمریکا همچنان نفت ایران را می خرد؟

هشدار مهم برای سرویس کردن کولر آبی ؛ تعمیر کولر جان یک شهروند تهرانی را گرفت

از انتخابات آمریکا تا انتخابات ایران

روزنامه اصلاح‌طلب: جالب‌ترین مظهر فرسودگی نهادی را باید در این مجلس دید

سحابی زیبای helmet

بازوی شگفت انگیز کهکشان راه شیری

شهید آیت‌الله رئیسی دشمنان خود را وادار به تسلیم می‌کرد/ شهید امیرعبداللهیان اصول، میدان و دیپلماسی را به هم گره زد

انتقال بزرگ در فوتسال ایران: ستاره عصرطلایی در سیرجان

لیگ یک/ رتبه پنجم و ششم از دست رفت!

مرعشی به اصلاح‌طلبان: فاجعه انتخابات 84 را تکرار نکنیم

نقش پررنگ «ملونی» در انتخابات اروپا

اتهام جلوگیری از احیای برجام

اهریمن‌سازی از مهاجرانِ بی‌حقوق

نقش آتشفشان‌ها در شکل‌گیری سیاره زهره

شهید آیت الله رئیسی دشمنان خود را وادار به تسلیم می کرد/ شهید امیر عبداللهیان اصول، میدان و دیپلماسی را به هم گره زد

آیت‌الله رئیسی خود را خادم مردم می‌دانست

ریزش معدن زغال سنگ در کرمان؛ یک معدنکار جان باخت

جزئیات حادثه منجر به مرگ در معدن کرمان

تداوم سریالی ریزش معادن زغال سنگ در استان کرمان/معدن آبنیل قربانی گرفت

جزئیات حادثه منجر به مرگ در معدن زغال سنگ کرمان

داوران نبرد نهایی؛ اکرمی برای جدال استقلال و پیکان، عراب براقی برای پرسپولیس و مس رفسنجان

داوران نبرد نهایی؛ اکرمی برای جدال استقلال و پیکان، عرب براقی برای پرسپولیس و مس رفسنجان

فاجعه شمارش

سیل دوم مشهد و درس‌های آن

نمایی شگفت انگیز از سیاره ی پلوتو

انتقال اورژانسی قلبِ اهدایی از رفسنجان به تهران

سیگما، پلتفرم اختصاصی و آنلاین خرید و فروش محصولات کرمان موتور

روزنامه دولت: آقای رئیسی محبوب‌ترین شخصیت سیاسی بود

ابراهیم فیاض: علوم اجتماعی ما پوچ شده است

ریخت‌وپاش صدا و سیما برای بذرپاش

مادر شهیدان «براتعلی و کتابعلی قاسمی» آسمانی شد

سیاستمدار آلمانی: شرم‌آور است که حامی جنگ اوکراین اسپانسر دورتموند شود!

جزییات انتقال هوایی قلب از رفسنجان به تهران/ چه کسی قلب اهدایی را گرفت؟

ببینید | نگهداری خرس سیاه بلوچی در حال انقراض در یک قفس با شیر و سگ در باغ‌وحش سیرجان!

عملیات انتقال قلب از رفسنجان به پایتخت

اضطراب نهایی

استراتژی طیف‌های «غیراصولگرا» برای انتخابات ریاست‌جمهوری

اولین زیست‌پردازنده جهان با بافت مغز انسان ساخته شد؛ میلیون‌ها برابر کم‌مصرف‌تر

چالش پدر خواندگی در پایداری

آخرین ماموریت جنتی؟

استواری اندیشه مقاومت نیازمند نظریه، فکر و تئوری است

کهکشان زیبا و اسرارآمیز Hoag

ریزش مرگبار معدن زغال سنگ در کرمان؛ 1 کشته و 5 مجروح

آریاس: بهترین قیمت تابلو فرش دستباف منظره

اجرای بزرگترین بازسازی خط ریلی کشور در منطقه کرمان

واکسن‌های حاوی نانوذرات به کمک دامپزشکان می‌آید

باز هم ریزش معدن؛ این بار در بی بی حیات | یک نفر جان باخت؛ آمار مصدومان

ریزش معدن زغال‌سنگ در کرمان یک کشته و 5 مجروح برجا گذاشت

علت تاخیر افتتاح بزرگترین بیمارستان جنوب‌شرق کشور، ترک فعل در تهران است

فوری/ ریزش دوباره معدن زغال سنگ در این استان/ یک نفر جان باخت