کرمان رصد

آخرين مطالب

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد علمي

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /حیات بیگانه به یک موضوع جذاب برای پژوهش‌های سیاره‌ای تبدیل شده است و دانشمندان، احتمالاتی را مبنی بر وجود زندگی در بسیاری از سیاره‌ها مطرح می‌کنند.
جست‌وجوی حیات فراتر از زمین، دانشمندان را به کاوش در انواع زیستگاه‌های بالقوه سوق داده است که نه تنها در فهرست روبه‌رشد سیاره‌های فراخورشیدی شناخته‌شده قرار دارند، بلکه احتمال می‌رود در مکان‌های دیگری از منظومه شمسی نیز وجود داشته باشند.
به نقل از اسپیس، اولین انتخابی که به ذهن می‌رسد احتمالا مریخ است که برخی از دانشمندان معتقدند واحه‌هایی از آب مایع را زیر سطح بایر خود دارد. همچنین، کشف فسفین در جو زهره که یک شاخص احتمالی تجزیه بیولوژیکی است، بحث‌هایی را درباره این موضوع به راه انداخت که آیا حیات می‌تواند در ابرهای سیاره داغ و جهنمی وجود داشته باشد. علاوه بر این، دانشمندان دهه‌هاست به این موضوع فکر می‌کنند که آیا حیات می‌تواند در آسمان غول‌های گازی مانند مشتری وجود داشته باشد.
یکی از مکان‌هایی که تعداد کمی از دانشمندان آن را برای احتمال وجود زندگی در نظر گرفته‌اند، مجموعه حلقه‌هایی است که تاج مشتری را در بیرون از جو غول گازی قرار می‌دهند. این حلقه‌ها مانند حلقه‌هایی که دور همه غول‌های گازی منظومه شمسی ما قرار دارند، در واقع کمربندهایی هستند که عمدتا از ذرات یخ آب تشکیل شده‌اند. برخی از این ذرات به کوچکی دانه‌های شن و برخی دیگر به بزرگی کوه‌ها هستند.

کرمان رصد


دانشمندان به طور کلی معتقدند محیطی که می‌تواند زندگی را به شکل شناخته‌شده کنونی پشتیبانی کند، به سه مولفه کلیدی نیاز دارد. اولین مولفه، نوعی منبع انرژی است که معمولا از گرما و نور یک ستاره می‌آید و موجودات زنده می‌توانند برای فتوسنتز از آن بهره ببرند. دومین مولفه، مواد آلی هستند. این مواد، ترکیبات شیمیایی حاوی کربن هستند که ممکن است موجودات زنده را تشکیل دهند. سومین مولفه، آب مایع است. همه چیز از ماه گرفته تا دنباله‌دارهای دور ممکن است آب را به شکل یخ‌زده در خود داشته باشد اما برای گسترش حیات باید آب به صورت مایع باشد.
حلقه‌های دیدنی زحل را در نظر بگیرید. درون آنها، دو مولفه از سه مولفه لازم برای زندگی به آن صورتی که می‌دانیم وجود دارد. اگرچه حلقه‌های زحل ممکن است یک مکان بعید برای وجود مواد آلی به نظر برسند اما مأموریت «کاسینی»(Cassini) ناسا نشان داد که ترکیبات کربنی مانند بوتان و پروپان از درونی‌ترین حلقه زحل به جو غول گازی می‌ریزند.
مولفه سوم یعنی آب مایع یک قطعه گمشده از این پازل است. «متیو تیسکارنو»(Matthew Tiscareno) دانشمند سیاره‌شناسی در «مؤسسه جستجوی هوش فرازمینی»(SETI) گفت: شما مواد آلی دارید که در حلقه‌ها می‌افتند و نور خورشید هم وجود دارد اما اثری از آب مایع نیست. آب فراوان است اما به صورت یخ‌زده وجود دارد.
این باعث می‌شود وجود زندگی در هر یک از حلقه‌های منظومه شمسی که همگی بسیار دور هستند و سرمای آنها برای ذوب کردن یخ‌ آب بیش از اندازه است، به یک امکان دشوار تبدیل شود اما اگر حلقه‌هایی در یک منظومه ستاره‌ای دیگر وجود داشته باشند که به ستاره خود نزدیک‌تر هستند، گرمای خورشید می‌تواند آب مایعی را که به دنبالش هستیم فراهم کند.
دانشمندان به رغم همه تلاش‌های خود، هنوز حلقه‌هایی را در اطراف یک سیاره درونی چه در منظومه شمسی خودمان و چه در یک منظومه‌ دیگر پیدا نکرده‌اند. بنابراین، آنها فقط می‌توانند حدس‌های آگاهانه‌ای را درباره شکل این حلقه‌ها داشته باشند. به جای حلقه‌های آب-یخ که در اطراف مشتری یا زحل می‌یابیم، این حلقه‌های گرم‌تر ممکن است مجموعه‌ای از تخته‌سنگ‌ها باشند.
حفظ کردن آب به صورت مایع با توجه به شرایط فضای اطراف دشوار است. بدون جو، آب مایع به تبخیر شدن تمایل دارد. تیسکارنو خاطرنشان کرد: برای پایدار نگه داشتن آب مایع به جو نیاز است.
بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که حیات ساده ممکن است میلیاردها سال پیش با سوار شدن بر سیارکی که به سیاره بسیار جوان‌تری برخورد کرده، به زمین رسیده باشد. این نظریه موسوم به «پانسپرمیا»(Panspermia) در سال 2023 تقویت شد. دانشمندان در آن زمان، یک ترکیب آلی موسوم به اوراسیل و یکی از اجزای آران‌ای را در نمونه‌ای یافتند که توسط ماموریت «هایابوسا 2»(Hayabusa2) ژاپن از سیارک «ریوگو»(Ryugu) به دست آمد. از سوی دیگر، تردیدهایی درباره این موضوع وجود دارد که این ترکیبات واقعا از خود سیارک‌ها منشا گرفته باشند.
حلقه‌ها به دلایل متعددی که مستقیما با جستجوی حیات مرتبط نیستند، برای ستاره‌شناسان بسیار جالب هستند.
1. آنها به ستاره‌شناسان امکان می‌دهند تا سیاره‌های میزبان خود را به روش‌های منحصربه‌فردی بررسی کنند. برای مثال، برخورد شهاب‌سنگ‌ها را به حلقه‌ها تماشا کنند.
2. بررسی حلقه‌های یک سیاره، اطلاعات بسیاری را درباره چگونگی تکامل آن ارائه می‌دهد. فقط شرایط خاصی می‌توانند به حلقه‌ها امکان دهند تا به ساختارهایی تبدیل شوند که ستاره‌شناسان می‌بینند.
3. حلقه‌ها قرص کهکشانی هستند. به عبارت دیگر، آنها تصاویر کوچکی از انواع قرص‌هایی هستند که منظومه‌های سیاره‌ای را ایجاد می‌کنند.
دانشمندان هنوز نمی‌توانند قرص‌های پیش‌سیاره‌ای تازه شکل‌گرفته را در اطراف ستاره‌های دیگر ببینند -حداقل نه با جزئیات زیاد- و همچنین نمی‌توانند یک ماشین زمان را برای مشاهده منظومه شمسی اولیه ابداع کنند اما قطعا می‌توانند حلقه‌های زحل را ببینند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/625267/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر شهرسازی ایران کیست؟

چینی: نویدکیا راه امتیاز گرفتن از پرسپولیس را بلد است/تفکر هوادار منتقد استقلال با کادرفنی متفاوت است

صاحبان اندیشه زنجان در نخستین رویداد«گفتاورد ملی نخبگان»شرکت کنند

پورعلی‌گنجی و سلمانی به تمرینات پرسپولیس برگشتند؛ آماده نبرد با مس رفسنجان

قتل فجیع شوهر عصبانی با همدستی پدر و برادرزن

واکنش باشگاه گل‌گهر به وقت‌کشی دروازبان استقلال؛ لیگ برتر است یا فوتبال محلات؟

یک سد دیگر سر ریز شد

تالابی که مسیر رفت‌و‌آمد شترها شد

تقلب، بی‌نظمی و سرگردانی در امتحانات نهایی دبیرستان‌ها

کنکور افغانستان بازهم شاهد غیبت زنان خواهد بود

تصادفات خودرویی، معیاری دقیق برای سنجش دولت‌ها

دولت اصلاح طلب بدون پشتوانه کل نظام شکست می‌خورد

آتش بس ایران و آژانس تمدید می شود؟

آغاز فعالیت هیئت اندیشه‌ورز قرآنی کمیته امداد فارس

تصویر روز ناسا؛ پلکانی به‌سوی راه‌شیری

آقای سردبیر؛ درباره روزنامه جمهوری اسلامی و نقش موسوی در سالگرد تاسیس آن

روزنامه نگار اصلاح طلب: توقع برخی از خاتمی رفتار چریکی بود

هیئت اندیشه‌ورز اساتید دانشگاه و آموزش و پرورش فارس تشکیل شد

رکوردشکنی فضانوردان چینی در پیاده‌روی فضایی

تصویر روز ناسا: پلکانی به‌سوی راه‌شیری

کنایه عادل فردوسی پور به مجریان تلویزیون؛ فساد هرجا که فکرش را بکنید رخنه کرده است!

6 فکت از گزارش محرمانه گروسی

7 اکتبر نشانه تغییر نظم منطقه‌ای بود

جدیدترین ورزشگاه کشور به نام آیت‌الله رئیسی

روایت تازه خلبانان از دیدن بشقاب‌پرنده‌ها/ توهم یا واقعیت؟

اختصاص سهمیه‌ای جهت اشتغال فرزندان شاهد و ایثارگر در اجرای پروژه‌های نفتی

علاوه بر کتاب‌های مرجع گلچین خاطرات شهدا نیز باید در دسترس باشد

مادر شهیدان داوری از بهشهر مازندران آسمانی شد

ریکاوری شاگردان نویدکیا در رفسنجان

ایران: رئیسی نهاد دولت را احیا کرد

شرکت جهانگیری در انتخابات ؟

تخلف شهرداری تهران در هتل 25 هزار میلیاردتومانی

بیمارستان فضایی چطور کار می‌کند؟

ارائه خدمات رایگان اینترنتی یک کافی نت به نیازمندان در راور

از ایجاد نمایشگاه دائمی توانمندی‌ها و نیازمندی استان کرمان تا بازگشت 100 واحد تعطیل به تولید

شهید آیت‌الله رئیسی منشاء امیدآفرینی در جامعه بود

قلب استقلال برای محرم می‌تپد؛ نویدکیا قهرمانی را به جواد نکونام هدیه می‌کند؟

تعداد شهدای مازندران به 10 هزار و 500 شهید رسید

محبی شماره دو، امید اصلی حریف پرسپولیس

نبرد برای بقا تا آخرین نفس؛ استقلال خوزستان شایسته ماندن در لیگ برتر

موافقت سرمربی شرط پرداخت رشوه در تیم فاسد!

دستگیری سارقان احشام در سیرجان

استاندار کرمان: ورزشگاه مس به نام شهید آیت‌الله رئیسی نامگذاری می‌شود

غواص سیل مشهد

عهد قالیباف

وصایای امام(ره)باید وارد مباحث درسی شود/گسترش فضای انقلابی؛مأموریت شبکه استادان درس اندیشه‌های امام راحل

آرمان‌شهر ملاصدرا در تحقق سعادت دنیا و آخرت محقق می‌شود

پایش اسیدلاکتیک در بدن ورزشکاران با نانوحسگر بی‌نیاز از باتری

موسسه آموزشی سرای بصیرت دل ماهان تیموری همگام با تکنولوژی و در خدمت سیستم آموزشی کشور

اقدامات بنیاد علوی در اجرای طرح حیات‌بخش و محرومیت‌زا در استان کرمان تشریح شد