کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟ اجتماعي

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است. به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند. محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال 2022 در نشریه Nature Communications منتشر شد. دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه 2024 در Nature Communications منتشر شد. محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به 17 مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند. محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از 15 سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم. CNM-Au8 سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند. به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند. انتهای پیام

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد.
این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.
به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.
محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال 2022 در نشریه Nature Communications منتشر شد.
دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه 2024 در Nature Communications منتشر شد.
محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به 17 مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.
محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از 15 سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.
CNM-Au8 سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.
به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/623355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وبسایت اصلاح‌طلب نوشت: تصویر مطلوب اصول‌گرایی ایرانی از دختر ایرانی

افتتاحیه بیست‌ و‌ نهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی در کرمان

شکل‌گیری شورای نظارتی محلی بافت تاریخی برای کاهش تخلفات ضروری است

اولین ایمپلنت مغزی «نورالینک» در انسان دچار مشکل شد

پیشرفت بیش از 90 درصدی بهسازی معابر بافت تاریخی بوشهر

هوای شرق استان کرمان در وضعیت خطرناک قرار گرفت

جو بایدن سیاست اشتباه ترامپ در قبال ایران را دنبال کرد

رشد 100درصدی ارسال آثار به جشنواره بین المللی شعرفارسی رضوی کرمان

جستجوگر سیارات فرا خورشیدی ناسا به زندگی برگشت

ادای احترام شاعران رضوی به شهید سلیمانی

بهشت پنهان کرمان بدون راه دسترسی مناسب

ببینید | محمدرضا گلزار دست به دامان هوادارانش شد؛ مشکل آقای بازیگر چیست؟ چرا کلافه شده؟

هیچ توافقی بین ایران و آژانس صورت نگرفته است

برخورد قانونی در انتظار کوره داران و مراکز دپوی غیرقانونی چوب در رفسنجان

مردم کرمان چشم به راه تحقق وعده ٢١ ماه پیش رییس جمهور / استان کرمان جنوبی چه زمانی تاسیس می‌شود؟!

طنین جشنواره بین المللی شعر رضوی در دیار حاج قاسم

بلیط فروشی بازی سپاهان و مس رفسنجان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط www.fcbelit.ir

خبرنگار ایسنا به‌عنوان «دختر برتر استان قم» انتخاب شد

بسته تشویقی توسعه نوسازی بافت‌های فرسوده شهر اهواز تصویب شد

تابوشکنی در اصفهان؟

ودیعه نجومی به‌جای املاک نجومی

مصاحبه جنجالی بایدن با CNN؛ بحران بی‌سابقه بین آمریکا و اسرائیل

چرا بایدن فرصت طلایی احیای برجام را از دست داد

برادران در سایه؛ درباره داماد رئیسی و برادرش که نقش پررنگی در پس‌پرده دولت دارند

آموزش‌وپرورش راهش را گم کرده است

ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟

تقابل فالکون 9 و اتمسفر زمین

فعالیت 400 کارگاه مرمت در بافت تاریخی یزد

آموزگاران ابتدایی کرمان در محضر استاد پیشکسوت

برگزاری مراسم تقدیر از دانشجویان برتر دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

مجمع عمومی بنیاد عام المنفعه خیرین دانشگاه کرمان تشکیل شد

حضور نوجوانان و جوانان و تعدادی از اعضای خانه های هلال بیرجند در گلزار شهدای بیرجند

واژگونی سواری اِل90 در محور رابر، یک کشته و 4 مصدوم بر جای گذاشت

اولین قلب پرینتِ سه بعدی با استفاده از بافت سلولی خود بیمار! + ویدئو

احیای منسوجات سنتی و بافت‌های قدیمی در کشور ضروری است

غبارروبی گلزار قبور مطهر شهدا در بیضا

غبارروبی گلزار شهدا در بیضا

کمبود زیر ساخت‌های پست استان کرمان از نظر فیزیکی و تجهیزاتی

قهرمانی تیم جودو دانشگاه فرهنگیان کرمان در مسابقات منطقه‌ای

برای حل برخی از آسیب‌های اجتماعی نباید فرصت‌ها را از دست داد/ در دوره جدید معماری حکمرانی فرهنگی قرار گرفته‌ایم

فلسطینی‌هایی که اسرائیل زنده به گور کرد

بازگشت جزء به اصل

1000 روز تغییرات

چرا گربه‌ها همیشه روی چهار دست و پا فرود می‌آیند؟

شفاف‌سازی در ماموریت‌ها جزو تاکیدات اولیه ما در بنیاد است

استاندار کرمانشاه: خون پاک شهدا پشتوانه محکم انقلاب اسلامی است

برگزاری آئین تجلیل از دختران شاهد و ایثارگر سمنان به مناسبت روز دختر

شناخت مشی شهدا و ایثارگران موثرترین روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

اولین قلب انسان که پرینتِ سه بعدی شده است!

انهدام باند اغفال و کلاهبرداری از دختران جوان در جیرفت