کرمان رصد

آخرين مطالب

بلایی که کشاورزان رودبار جنوب کرمان را به خاک سیاه نشاند/ دفن سرمایه 70 هزار نفر زیر خروارها شن اجتماعي

بلایی که کشاورزان رودبار جنوب کرمان را به خاک سیاه نشاند/ دفن سرمایه 70 هزار نفر زیر خروارها شن
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هنوز برخی از روستاها حمام ندارند و اصلا نمی دانند حمام و وسایل استحمام چیست و در جوی آب خود را می‌شویند.
کشاورزان جنوب استان کرمان روزهای سخت و مصیبت باری را سپری می‌کنند؛ علاوه بر کم آبی و خشکی زمین‌های کشاورزی این روزها طوفان شن تمامی دارایی و محصولات کشاورزان زحمتکش و محروم منطقه رودبار جنوب را به یغما برده و خسارت‌های هنگفت و جبران ناپذیری به کشاورزان جنوب استان وارد کرده که شاید به این زودی‌ها قابل جبران نباشد.
طوفان شن در روزهای اخیر باعث نابودی بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزان جنوب استان کرمان و مدفون شدن محصولات آنها در زیر انبوهی از شن شده تا دسترنج مردم زحمتکش و محروم استان نیست و نابود شود.
مردمانی که علاوه بر مشکلات آب شرب، نبود راه، امکانات بهداشتی و آموزشی حالا بر اثر طوفان شن تمامی سرمایه و دستمایه زندگی شان هم به تاراج رفته است. طوفانی شنی که اگر در طول 40 سال گذشته تاکنون برای آن از سوی مسئولان تدبیری اندیشیده می شد امروز شاهد نابودی محصولات چند میلیونی و دسترنج صدها کشاورز جنوب استان نبودیم.
جواد احمدی نژاد میری نماینده شورای شهرستان رودبار جنوب در استان کرمان در گفت‌وگو با ایلنا در این باره اظهار داشت: 90 درصد محصول و کشاورزی جازموریان در طوفان شن چند روز پیش از بین رفت و کشاورزان دچار خسارت‌های مالی غیر قابل جبرانی شدند.
وی افزود: مشکل طوفان شن در منطقه همیشگی است که گاهی با شدت کمتر و گاهی نیز با شدت بیشتری اتفاق می‌افتد. در دولت‌های گذشته تاکنون می توانستند به این مشکل ورود کنند و برای جلوگیری از خسارت طوفان شن اقدامات بازدارنده ای انجام دهند که متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. مسئولان با یک برنامه ریزی بلند مدت می توانستند با کاشت درختان بومی منطقه تا حد زیادی مقابل حوادث طبیعی مانند طوفان شن را بگیرند یا حداقل خسارت های آن را کاهش دهند.
نماینده شورای شهرستان رودبار جنوب در استان ادامه داد: کشاورزی که یک هکتار هندوانه کاشته بود حدودا 40 میلیون تومان هزینه کرده است حالا در نظر بگیرید این کشاورز با 30 هزار هکتار چقدر متضرر شده و در واقع این فرد تمام دارایی خود را از دست داده است.
نیم متر محصولات کشاورزی در زیر شن مدفون شده است
احمدی نژاد میری ادامه داد: در رودبار جنوب کشاورزان در فصل سرما بر روی محصولات کاشته شده در زمین کشاورزی پلاستیک می‌کشند که از سرما زدگی محصولات جلوگیری کنند. در طوفان اخیر پلاستیک‌های محافظ پاره شده و نیم متر محصولات کشاورزی در زیر شن مدفون شدند.
ستاد بحران برای شن های روان چاره ای بیندیشد
وی گفت: بعد از وقوع طوفان شن و خسارت به محصولات کشاورزی فرماندار و رئیس جهاد کشاورزی رودبار جنوب در بین کشاورزان خسارت دیده از طوفان شن بخش جازموریان حاضر شدند ولی این تنها کافی نیست و ستاد بحران باید تصمیم اساسی برای مردم این منطقه بگیرد. در واقع کارشناسان امر باید به منطقه اعزام شوند و چاره ای اساسی و همیشگی برای جلوگیری از شن‌های روان بیندیشند. با کوچکترین بادی در منطقه شن‌ها روان می شود و زندگی مردم را به طور کامل مختل می کند.

کرمان رصد

مردم علاوه بر طوفان شن با کمبود آب شرب نیز مواجه اند
وی با اشاره به اینکه مشکلات مردم رودبار جنوب یکی دو تا نیست، ادامه داد: مردم اینجا علاوه بر مشکل شن‌های روان با کمبود آب نیز مواجه‌اند و بسیاری از روستاها در بخش جازموریان از آب کشاورزی برای مصارف شرب استفاده می کنند که این آب به هیچ وجه بهداشتی نیست.
بسیاری از مردم اینجا حمام را نمی شناسند
احمدی نژاد عنوان کرد: هنوز برخی از روستاهای ما حمام ندارند و اصلا نمی دانند حمام و وسایل استحمام چیست و در جوی آب خود را می‌شویند و از همین آب جوی برای شستشوی ظروف، البسه و حتی برای مصارف شرب شان استفاده می کنند و 40 درصد روستاهای جازموریان با این مشکل مواجه اند و در فقر و محرومیت به سر می برند.
وی تصریح کرد: یک سال است در روستایی که با مرکز شهر کمتر از 2 کیلومتر فاصله دارد اداره آب و فاضلاب نتوانسته یک شبکه قدیمی آب را که لوله گذاری آن به بیش از 40 سال قبل باز می‌گردد را تعمیر کند. حالا چطور توقع داریم مشکل آب شرب تمامی جنوب استان را برطرف کنند.
نماینده شورای شهرستان رودبار در استان با بیان اینکه برای رفع مشکلات شهرستان رودبار جنوب در همه حوزه ها نیاز به یک بودجه ملی است، افزود: برای رفع این مشکلات نیاز است مسئولان استانی و کشوری پای کار بیایند که این مشکلات با یک عزم و اراده ملی برطرف شود.
خسارت های چند صد میلیاردی کشاورزان با مبلغ ناچیز بیمه جبران نمی شود
وی ادامه داد: وقتی کشاورزی برای یک هکتار هندوانه 40 میلیون و برای سیب زمینی 100 میلیون تومان هزینه می کند و بعد بر اثر طوفان شن و سرما از بین می رود با مبالغ ناچیز بیمه که برای هر هکتار بین 4 تا 6 میلیون تومان می پردازد این خسارت جبران نمی شود.
احمدی نژاد میری گفت: برای کشاورز خسارت دیده صرف ندارد که برای دریافت مبلغی ناچیز از اداره بیمه کلی دوندگی کند. کشاورزی که بیش از 50 هکتار محصولاتی مانند هندوانه، سیب زمینی و گوجه را از دست داده بیشتر از آن چیزی که تصور می شود متضرر شده و جبران این خسارات کار آسانی نیست.
محصول پیاز کشاورزان را حتی مجانی نمی برند
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مشکل فروش کشاورزان شهرستان رودبار جنوب برای محصول پیاز نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر پیاز منطقه را حتی به صورت مجانی هم نمی‌خواهند در حالی که در مغازه ها همین پیاز را کیلویی 6 هزار تومان می فروشند ولی همین پیاز را حاضر نیستند از کشاورز هزار تومان هم خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته محصول پیازی که کاشته بودم را خواستم بفروشم که گفتند کیلویی هزار و 700 تومان بیشتر نمی خریم. و این در حالی است که اگر بخواهم یک کامیون پیاز را از روی زمین برداشت کنیم پول کارگر آن 5 میلیون تومان می شود و این در حالی است که برای هر هکتار پیاز بین 80 تا 100 میلیون تومان هزینه کرده ام و اصلا برداشت این محصول برایم به صرفه نیست. به همین دلیل تصمیم گرفته ام که این محصول را پس از برداشت بین روستائیان نیازمند توزیع کنم و حداقل با این اقدام کار خیری انجام بدهم.

کرمان رصد

مسئولان به دلیل غیربومی بودن در شرایط بحران در کنار مردم نیستند
وی با بیان اینکه 99 درصد مردم شهرستا رودبار جنوب کشاورز و دامدار هستند، افزود: شهرستانی که 240 هزار نفر جمعیت دارد تنها 2 هزار نفر از مردم آن اداری هستند و همه روسای ادارات رودبار جنوب غیر بومی اند که با خودروهای اداری به محل کارشان رفت و آمد می کنند و این افراد به هیچ عنوان سختی و مشکلات مردم این شهرستان را درک نمی‌کنند و در هنگام بحران هایی مانند همین طوفان شن در کنار مردم نیستند و نمی‌دانند مردم و کشاورزان چه خسارت هایی را متحمل شده اند.
احمدی نژاد میری ادامه داد: مردم روستاهای رودبار جنوب درد و رنج زیادی را تحمل می‌کنند و از حداقل امکانات اولیه مانند بهداشت، آموزش، راه و آب محروم اند. شهرستانی با بیش از 100 هزار نفر جمعیت هنوز بیمارستان درست و حسابی ندارد و از داشتن پزشک متخصص محروم هستند که برای تمام این محرومیت ها مستنداتی در دست داریم.
منطقه ای که دانش آموزان در مدرسه کپری درس می خوانند
وی عنوان کرد: اینجا حتی از خطوط اینترنت مناسبی هم برخوردار نیست و دانش آموزان نمی توانند از فضای مجازی استفاده کنند چرا که اصلا آنتنی وجود ندارد چه رسد به اینکه بخواهند از اینترنت استفاده کنند. مردم حتی گوشی تلفن ندارند و دانش آموزان در یک مدرسه کپری درس می خوانند.
نماینده مجلس هیچ تلاشی برای رفع مشکل طوفان شن نکرد
مسعود دلاوری یکی از اهالی روستاهای نازدشت جازموریان نیز به ایلنا گفت: این سومین طوفانی بود که در بخش جازموریان اتفاق افتاد و تمامی محصولات کشاورزی مان کشاورزان را نابود کرد. هیچ مسئولی به فکر ما مردم محروم نیست. نماینده شهرستان هیچگونه تلاشی تاکنون برای رفع مشکل طوفان شن در منطقه نکرده است.

کرمان رصد

دلاوی ادامه داد: 100درصد کشاورزی منطقه از بین رفته و روستای ما با جمعیتی بالغ بر صد خانوار در محرومیت به سر می‌بریم. هیچ مسئولی تاکنون برای بازدید از وضعیت اسفناک بعد از طوفان شن به این روستا نیامده و تنها بخشدار آمد که آنهم از خوردو پیاده نشد.
از طریق سازمان جهاد کشاورزی پیگیر جبران خسارت کشاورزان هستیم
در ادامه نیز منصور شکراللهی نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبارجنوب، قلعه گنج و فاریاب در این باره به خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای خسارتی که به کشاورزان جنوب استان کرمان وارد شده پیگیری کرده ام. کشاورزانی که بیمه هستند از طریق صندوق بیمه به آنها هزینه پرداخت می شود و افرادی که بیمه نیستند از طریق ستاد بحران برای جبران خسارت‌های وارد شده به محصولات‌شان تصمیم‌گیری می شود.
وی افزود: امروز نیز به قصد بازدید از مناطق جنوب استان که بر اثر طوفان شن دچار خسارت شدند به همراه نمایندگانی از سوی وزیر کشور، جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه آمده ایم تا با برآورد خسارت ها از طریق ستاد بحران و از سوی سازمان برنامه و بودجه کمک هایی پرداخت شود. افرادی که محصولات کشاورزی‌شان را به طور کامل بیمه کرده اند باید تمام و کمال بیمه شان پرداخت شود. هم اکنون در حال بررسی هستیم که افراد در چه حدی محصولات کشاورزی شان را بیمه کرده اند که بیمه شان قطعا پرداخت شود.
وی ادامه داد: برای برطرف شدن مشکل طوفان شن در منطقه قرار بوده مناطقی را مالچ پاشی کنند که صورت نگرفته اما در برخی از مناطق جنوبی درختکاری انجام شده است./ عصر ایران

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/178250/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست

تا پایان سال، تعداد بازارچه‌های محله‌ای کرمان به 10عدد می‌رسد

بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان

رایگان شدن تماشای بازی مس رفسنجان و پیکان تهران در جام حذفی

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

گزارش زنده: مس رفسنجان-پیکان

از تخریب 50 راه روستایی در شهرستان گنبکی تا تاکید بر اجتناب از سفر

بارش شدید باران در کرمان

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره

طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شکست/قول تخصیص بودجه

به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم

کرمان باید متناسب با عنوان پایتخت مقاومت باشد

فرودگاهی در ایران برای خواستگاری!/ عکس

بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است

ساخت 10 بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری

آغاز مسابقات فوتسال جام یاریگران زندگی در بخش نگین کویر فهرج

پیش‌بینی بارندگی در کرمان/ بارش باران در رفسنجان به 16 میلی‌متر می‌رسد

رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند

نیرو‌های مسلح ایران اسلامی در اوج اقتدار در منطقه و جهان

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد

اتمام حجت معاون قضایی دادگستری کرمان پیرامون اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌های مدیران

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

آلومینیوم در اندیشه تکرار برد مقابل پرسپولیس

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نیروهای مسلح با تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌ها شد

غافلگیری حاملان 435 کیلو موادمخدر در ریگان

کشف 31 هزار و 920 نخ سیگار قاچاق در کرمان

نیروهای مسلح ایران در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند

دادسرای انتظامی قضات با شکات حرفه‌ای برخورد کند

بیش از 95 درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد

برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر

7 دلیل که باید انار بخورید

دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند

سپاه در هر صحنه‌ای که وارد شد میدان پیروزی بود

اجرای تمهیدات ترافیکی ویژه مسابقه تیم‌های مس رفسنجان و پیکان تهران

تغییر باورهای 30 سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است

باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه