کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا زنان برای مدت بیشتری در برابر ویروس کرونا محافظت می‌شوند؟ علمي

آیا زنان برای مدت بیشتری در برابر ویروس کرونا محافظت می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدرس ارشد و دکترای علوم زیست پزشکی دانشگاه برونل لندن گفت: زنان لنفوسیت های B تولید کننده آنتی بادی بیشتری دارند و به طور کلی آنتی بادی بیشتری تولید می کنند بنابراین ممکن است زنان به عنوان یک نتیجه، پاسخ اندازه گیری شده موثرتری به SARS-CoV-2 نشان دهند، در حالی که پاسخ مردان نامنظم تر است به گونه ای که در ابتدا ناکارآمد، سپس در حین عفونت حاد، شدید اما پس از عفونت با سرعت بیشتری ناپدید می شوند.

دکتر "استیوند اسمیت" در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در تلاش جهانی برای غلبه بر کووید 19، توجه علمی و پزشکی زیادی به توانایی سیستم ایمنی بدن انسان برای تولید آنتی بادی معطوف شده است اظهار کرد: آنتی بادی ها یکی از سلاح های اصلی بدن انسان در برابر ویروس ها هستند که برای شناسایی پروتئین های خاص در سطح ویروس و شروع فرآیندهایی ایجاد می شوند که در نهایت ویروس را خنثی و از بین می برند.
وی ادامه داد: ما می دانیم که در دیگر کروناویروس های انسانی، وقتی بدن آنتی بادی علیه این ویروس ها ایجاد می کند، بدن انسان به سمت ایمنی بیشتر سوق پیدا می کند بنابراین برای تیم هایی که واکسن هایی را علیه SARS-CoV-2 تولید می کنند این اطمینان حاصل شده که واکسن های آنها می توانند پاسخ های موثری در برابر کووید 19 ایجاد کنند.
این دکترای علوم زیست پزشکی دانشگاه برونل لندن به یافته های غیرمنتظره یک تحقیق فرانسوی درباره سطح آنتی بادی ها اشاره کرد و گفت: در این تحقیق (که هنوز مورد بررسی جدی قرار نگرفته است) آنتی بادی های SARS-CoV-2 را در خون کارکنان بیمارستانی که آزمایش کووید آنها مثبت اعلام شده و علائم خفیفی از بیماری را داشتند بررسی کرده و تجزیه و تحلیل دو نمونه از هر فرد با فاصله چند ماه، میزان کم رنگ شدن سطح آنتی بادی پس از عفونت و عوامل موثر در این کاهش را بیان کرده است.
اسمیت افزود: این مطالعه نشان داده که آنتی بادی هایی که پروتئین spike یا میخکوب SARS-CoV-2 را می شناسند (یکی از پروتئین های اصلی در سطح ویروس) در مردان نسبت به زنان با سرعت بیشتری کاهش می یابد که با کاهش این سطح، توانایی بدن در خنثی سازی ویروس نیز کاهش پیدا خواهد کرد اگرچه در این مطالعه اثر سن و شاخص توده بدنی (BMI) مورد بررسی قرار گرفته اما هیچ یک از این متغیرها با کاهش سریع آنتی بادی مرتبط نبودند.
وی گفت: همچنین در این بررسی، پروتئین nucleocapsid ویروس سارس نیز مورد بررسی قرار گرفته است که نشان می دهد این آنتی بادی ها نیز با گذشت زمان از خون ناپدید می شوند اما بر خلاف آنتی بادی های پروتئین spike، تفاوتی در این کاهش بین زنان و مردان وجود نداشته است.
این مدرس ارشد و دکترای علوم زیست پزشکی دانشگاه برونل لندن در پاسخ به این سوال که "آیا این یافته ها به این معنی است که ایمنی در برابر عفونت مجدد در مردان با سرعت بیشتری از بین می رود و زنان برای مدت بیشتری در برابر ویروس محافظت می شوند؟" به ایسنا گفت: لزوما خیر. نگاهی دقیق به داده ها نشان می دهد، در پایان این مطالعه هیچ تفاوتی بین سطح آنتی بادی در مردان و زنان وجود ندارد. درست است سرعت سریعتر کاهش یافتن آنتی بادی در مردان اتفاق افتاده است اما از آنجا که سطح آنتی بادی در مردان پس از شش ماه کمتر از زنان نبوده بنابراین هیچ نشانه ای از محافظت کمتر آنها وجود ندارد.
اسمیت ادامه داد: با این حال، این مطالعه برخی از سوالات جذاب را ایجاد می کند. ما می دانیم که افراد مسن، افرادی با BMI بالاتر و مردان بیشتر در معرض خطر شدید کووید 19 هستند و پاسخ آنتی بادی بالاتر در بیماران با بیماری شدیدتر دیده می شود. در حقیقت، مطالعه فرانسوی گزارش داده که هر کدام از این خصوصیات بالینی یا بیولوژیکی بلافاصله پس از عفونت با سطح آنتی بادی بالاتر مرتبط بوده که نشان می دهد این بیماران احتمالاً از عفونت های شدیدتری رنج می برند اما برخلاف مردان به طور کلی، سطح آنتی بادی در افرادی که BMI بالاتر دارند یا در سنین بالاتر هستند، پس از بیماری عمدتا بالا باقی مانده است.
معمای تفاوت جنسیت در مصونیت
وی در پاسخ به این سوال که "چگونه سطح آنتی بادی در خون حفظ می شود؟" گفت: آنتی بادی توسط سلول های ایمنی به نام سلول های پلاسما تولید می شود که به نوبه خود از سلول های معروف به لنفوسیت های B تولید می شوند. ما می دانیم که برای ماندگاری پاسخ های آنتی بادی، بسیار مهم است که سلول های پلاسما بتوانند برای مدت طولانی زنده بمانند به شکل خاصی که به عنوان سلول های پلاسمای طولانی مدت یا LLPC شناخته می شود.
این دکترای علوم زیست پزشکی دانشگاه برونل لندن ادامه داد: ما هنوز عوامل مهمی را که بر طول عمر LLPC تأثیر می گذارند را به صورت کامل درک نکرده ایم اگرچه احتمالا ویژگی های LLPC ها و همچنین عوامل موثر در محیط یا جایگاه درون بدن آنها دخیل است که این عوامل می تواند به خوبی بین زن و مرد متفاوت باشد.
اسمیت گفت: به عنوان مثال، زنان لنفوسیت های B تولید کننده آنتی بادی بیشتری دارند و به طور کلی آنتی بادی بیشتری تولید می کنند بنابراین ممکن است زنان به عنوان یک نتیجه، پاسخ اندازه گیری شده موثرتری به SARS-CoV-2 نشان دهند، در حالی که پاسخ مردان نامنظم تر است به گونه ای که در ابتدا ناکارآمد، سپس در حین عفونت حاد، شدید اما پس از عفونت با سرعت بیشتری ناپدید می شوند.
وی با تاکید بر اینکه LLPC های تولید کننده آنتی بادی تنها اجزای پاسخ ایمنی نیستند که برای محافظت طولانی مدت در برابر ویروس ها مهم هستند افزود: نوع متفاوتی از سلول های ایمنی (لنفوسیت های حافظه T) که مدت ها پس از پاکسازی ویروس ادامه می یابند و واکنش ایمنی سریعتر و سریع تری را پس از عفونت مجدد انجام می دهند، نیز می تواند بسیار مهم باشد که داده ها نشان می دهد که این سلول ها که می توانند سلول های آلوده به ویروس را از بین ببرند و همچنین به تولید آنتی بادی کمک می کنند، تا شش ماه پس از ابتلا به SARS-CoV-2 در مردان و زنان ادامه می یابد.
این دکترای علوم زیست پزشکی دانشگاه برونل لندن خاطر نشان کرد: امید زیادی وجود دارد که به زودی چندین واکسن موثر علیه SARS-CoV-2 در دسترس قرار گیرد . اگرچه خیلی زود است که بگوییم آیا این واکسن ها منجر به محافظت طولانی مدت می شود یا خیر، اما به راحتی می توان گفت که برای انجام این کار، آنها باید پاسخ های آنتی بادی طولانی مدت را در زنان و مردان ایجاد کنند و از آنچه که ما برای دیدن می بینیم، مسیر این پاسخ ها ممکن است در هر جنس متفاوت باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/167757/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد

صدور حکم قطعی پرونده کثیرالشاکی «الماس مال» کرمان

تساوی گل گهر سیرجان و استقلال خوزستان در لیگ برتر فوتبال

انجام 85 مورد عملیات امداد و نجات در 8 استان متأثر از سیل و آبگرفتگی/ امدادرسانی نیرو‌های هلال احمر به بیش از 10 هزار نفر

لاله زار سردترین ایستگاه کشور

جشنواره ملی پادکست"قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب" در کرمان

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

15 مصدوم در تصادف اتوبوس و کامیون در محور انار به مهریز

حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی الماس‌مال کرمان صادر شد

پرداخت تسهیلات ساخت مشارکت‌ مالکان در نوسازی بافت‌های فرسوده را دو برابر می‌کند

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

حکم قطعی محکومان پرونده «الماس مال» صادر شد

فیلم/ کاری که تگرگ با یک گندم‌زار در قلعه‌گنج کرد!

سومین سالگرد شهادت سردار سید محمد حجازی در کرمان

خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان

آبگیری بندهای سنگی و ملاتی و گوراب ها در سیرجان

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

عروسی که به عزا تبدیل شد + فیلم

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد

پرواز شرکت‌های زاگرس و ماهان در مسیر کرمان لغو شد

زمین‌های قولنامه‌ای نخرید

آغاز کار گرده افشانی در نخلستان‌های بم

سیل راه 4 روستای قلعه گنج را مسدود کرد

برگزاری همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان

25 هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده تکمیل شدند

بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی گلناز با حضور مسئولین قضایی استان کرمان/گوش شنوا برای حل مشکل واحدهای تولیدی

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

معجزه استقلال خوزستان در سیرجان؛ 2گل بعداز 90

ناکامی قاچاقچی پوشاک در رودبار

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

کامبک توفانی استقلال خوزستان در سیرجان

آسو رستم مهارنشدنی در خط تهاجمی استقلال

درددل رانندگان از وضعیت نامناسب جاده شهر بابک به سیرجان + فیلم

عطرافشانی گلزار شهدای گرگان به مناسبت روز ارتش

گل گهر سیرجان 2 - 2 استقلال خوزستان/ آبی پوشان از شکست در کویر گریختند

73 هزار خیّر و حامی ایتام در کرمان

گلایه پورموسوی از گل‌گهری‌ها

بارش باران به یک بنای تاریخی در نرماشیر زیان رساند

افتتاح جشنواره پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان

کام‌بک طوفانی استقلال خوزستان در سیرجان/ تساوی شهرآورد بی‌هوادار اما جذاب

آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان

گرامیداشت شهید حبیبی فر در گلزار شهدای زاهدان

گل‌گهر در دقایق تلف‌شده برد را با تساوی عوض کرد

گل‌گهر 2-2 استقلال خوزستان؛ جنون فوتبالی در سیرجان، کامبک پس از پایان 90 دقیقه!

تشکیل پرونده 96 شهید و 120 جانباز حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان

100 هزار میلیارد تومان طرح در کرمان در دست اجرا