کرمان رصد

آخرين مطالب

سیاست‌های دوست‌دار خانواده در حوزه حمل‌و نقل تبیین ‌شود معاونت امور زنان و خانواده

سیاست‌های دوست‌دار خانواده در حوزه حمل‌و نقل تبیین ‌شود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توجه دادن به بحث خانواده و سیاست‌های خانواده در حوزه حمل و نقل اهمیت دارد و انتظار می‌رود وزارت راه و شهرسازی در این زمینه توجه کافی داشته باشد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توجه دادن به بحث خانواده و سیاست‌های خانواده در حوزه حمل و نقل اهمیت دارد و انتظار می‌رود وزارت راه و شهرسازی در این زمینه توجه کافی داشته باشد. به «معصومه ابتکار» امروز (یکشنبه) در ارتباط ویدئو کنفرانسی با برنامه «پویش زنان علیه سوانح رانندگی» که در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار داشت: ما هم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در حمایت از ارتقای سطح آگاهی، شناخت و مهارت‌ها در این حوزه اعلام آمادگی می‌کنیم. 
معاون رییس جمهوری به ضرورت اصلاح سبک زندگی در موضوع رانندگی و چگونگی استفاده از خودرو اشاره کرد و افزود: اغلب خانواده‌های ایرانی دارای خودرو هستند و جوانان هم پس از رسیدن به سن قانونی به خودرو دسترسی دارند، بنابراین استفاده درست از خودرو مهم است، البته در این حوزه آموزش و پرورش اقداماتی انجام داده، اما در حوزه آموزش عالی کارهای کمتری دیده‌ایم. 
وی با بیان اینکه توجه سازمان‌های مردم‌نهاد به موضوع آموزش و آگاهی‌بخشی در حوزه ایمنی حمل و نقل ارزشمند است، برای ارائه وسایل آموزشی مرتبط با این موضوعات اعلام آمادگی کرد.
ابتکار گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد باید در این حوزه حساس باشند، این موضوع از زاویه روان‌شناختی نیز نیاز به توجه و پیگیری دارد، ضمن اینکه انتظار می‌رود در مساله خانواده نیز وزارت راه و شهرسازی توجه کافی داشته باشد.
وی بیان‌داشت: امروز حمل و نقل بخش مهمی از زندگی خانواده‌ها را تشکیل داده است، در این راستا ارتقابخشی، آموزش و آگاهی در موضوعاتی نظیر ایمنی، محیط‌زیست، آلودگی هوا و رانندگی ایمن، مهم است و در این پویش ضروری، مشارکت همه دستگاه‌ها لازم است. 
ابتکار ادامه داد: ضرورت دارد در مورد رانندگی و چگونگی استفاده از خودرو، سبک زندگی را اصلاح کنیم. اغلب خانواده‌های ایرانی دارای خودرو هستند و جوانان هم پس از رسیدن به سن قانونی به خودرو دسترسی دارند، بنابراین استفاده صحیح از خودرو مهم است. البته در این حوزه آموزش و پرورش هم کارهایی کرده است، اما در حوزه آموزش عالی کارهای کمتری دیده‌ایم. 
وی اظهار کرد: توجه سازمان‌های مردم‌نهاد به موضوع آموزش و آگاهی‌بخشی در حوزه ایمنی حمل و نقل ارزشمند است. ما هم اعلام آمادگی می‌کنیم، بتوانیم وسایل آموزشی مرتبط با این موضوعات را ارائه دهیم. 
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تشکل‌های مردم‌نهاد باید در این حوزه حساس باشند. این موضوع از زاویه روانشناختی نیز نیاز به توجه و پیگیری دارد. 
ابتکار افزود: انتظار داریم متقابلاً در مسئله خانواده هم وزارت راه و شهرسازی توجه کافی داشته باشد. به هر حال این وزارتخانه مسئولیتی فراگیر دارد.
وی گفت: ما در ستاد ملی خانواده شاخص‌های خانواده را تبیین کرده‌ایم و حمایت از خانواده یکی از رویکردهای مهم دولت است. 
وی تأکید کرد: توجه دادن به بحث خانواده و سیاست‌های خانواده در حوزه حمل و نقل هم اهمیت دارد. به تازگی مکاتبه‌ای با وزیر راه و شهرسازی داشتم که درباره سیاست‌های دوستدار خانواده در حوزه حمل و نقل و شهرسازی است تا این سیاست‌ها را تکمیل کنند. 
وی افزود: باید سعی شود در قالب تکالیف مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی حمایت از خانواده و همچنین سیاست‌های رئیس‌جمهور در حمایت از خانواده شاخص‌هایی داشته باشیم که ما شاخص هم داریم و کلی‌گویی نمی‌کنیم و هر بخش باید براساس شاخص‌های توانمند، سیاست‌های دوستدار خانواده را حداکثر تا پایان سال داشته باشد. این رویکرد مهم است و توجه به اهمیت خانواده در فرهنگ دینی و اسلامی ما است
ظرفیت بانوان را در کاهش سوانح رانندگی نادیده نمی‌گیریم
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به اینکه پویش اجتماعی بانوان به عنوان مسئولیت اجتماعی در کشور آغاز به کار می‌کند، اظهار کرد: انضباط فکری و رفتاری را در جامعه باید افزایش دهیم و به اصلاح رفتاری اجتماعی به منظور جلوگیری از کاستی‌ها و نواقصی که موجب جان باختن افراد یا تلفات رانندگی می‌شود، بپردازیم.
او با اشاره به اینکه پیشگیری از سوانح یک مسئولیت اجتماعی و فراگیر است که راننده بزرگ ترین مسئولیت را باید در آن ایفا کند، افزود: امیدوار هستیم که با بکار گیری ظرفیت بانوان، تاثیرگذاری ماندگار آنان را در رفتار اجتماعی به خصوص در بخش ترافیک شاهد باشیم. 
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در وزارت راه و شهرسازی این مسئولیت اجتماعی نه به عنوان اقدام یک هفته‌ای بلکه به عنوان پایه گذاری یک فرهنگ اجتماعی با نقش آفرینی بانوان که محوریت زیادی در تعلیم و تربیت دارند باید ماندگار شود و برای تداوم آن همین امروز میثاق ببندیم تا اقدام موثر را پایه گذاری کنیم.
اسلامی تاکید کرد: در یک دوره‌ای شاهد کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای بوده ایم، اما در سال 96 متاسفانه منحنی تصادفات برعکس شد و در چند سال اخیر شاهد رشد تلفات جاده‌ای مواجه شدیم که با تمهیدات اندیشیده شده میزان تلفات را کاهش دادیم چرا که این میزان از تصادفات اصلا مورد قبول ما نیست.
او با اشاره به اینکه با سرمایه گذاری‌های انجام شده میزان تصادفات رانندگی را سر و سامان داده ایم، بیان کرد: در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها که ایمنی خیلی بیشتری وجود دارد تعداد تصادفات و تلفات نسبت به تلفات جاده‌های اصلی و دو طرفه بیشتر شده است و اکثر آن‌ها به علت توجه نداشتن به جلو، خستگی، حواس پرتی و خواب آلودگی بوده است.
بانوان سفیران ایمنی رانندگی می‌شوند
مهری صفری مشاور وزیر راه در امور زنان و خانواده وزارت راه و شهرسازی نیز در آئین آغاز به کار پویش اجتماعی بانوبان، اظهار داشت: خسارات ناشی از تصادفات رانندگی در کشور سالانه 8 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود.
وی ادامه داد: بیشترین قربانیان سوانح جاده‌ای نیز از جوانان بوده و از دست رفتن جوانان و گروه سنی فعال و مولد جامعه از نظر اقتصادی، خانوادگی و عاطفی، اجتماعی و شغلی صدمات سنگینی به جامعه وارد می‌کند، به طوری که بیشتر خانواده‌ها با وقوع مرگ یا معلولیت ناشی از تصادف ترافیکی و از دست دادن نان‌آور خانواده و یا هزینه‌های سنگین درمان مصدومان و معلولان، به زیر خط فقر سقوط می‌کنند.
مشاور وزیر راه در امور زنان و خانواده گفت: سوانح ترافیکی همچنین آثار غیرقابل جبرانی بر سیستم‌های سلامت، بیمه و دستگاه قضایی و غیره‌ وارد می‌کند.
صفری افزود: راه‌حل این معضل، فقط بحث‌های حاکمیتی نبوده و عامل انسانی آمار بسیار قابل‌توجهی را در این زمینه به خود اختصاص می‌دهد، تعاملات اجتماعی و اصلاح ناهنجاری‌های رفتاری باید مورد توجه قرار گیرد، فرهنگ رانندگی از جمله موضوعاتی است که نمایانگر فرهنگ عمومی جامعه است که ارتقای آن نیاز به تقسیم مسئولیت و مشارکت همگانی دارد.
وی با تأکید بر اینکه ما نیاز به ارتقای اطلاعات و اصلاح رفتارهای رانندگی داریم، گفت: بهبود ایمنی راه‌ها و گسترش حمل و نقل پایدار، ایمن و مؤثر فقط زمانی ممکن خواهد بود که به نیازهای همه کاربران راه و ایمنی آنها توجه ویژه‌ای شود.
مشاور وزیر راه در امور زنان و خانواده ادامه داد: برای رسیدن به این اهداف بی‌شک نیاز به تقسیم مسئولیت و مشارکت همه اقشار جامعه از جمله گروه پرتأثیر زنان وجود دارد، زنان با نیمی از جمعیت جوامع و به دلیل ارتباط مستقیم با گروه‌های سنی جوانان، نوجوانان و کودکان از مؤثرترین گروه‌های اجتماعی به شمار می‌آیند و دامنه تأثیر هر زن می‌تواند از خود و خانواده تا کل جامعه گسترش یابد؛ نمونه‌های موفقی از مشارکت زنان در حوزه‌های مختلف وجود دارد که نقش مؤثر آنها را در روند تصمیم‌گیری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان نشان می‌دهد. 
صفری اظهار کرد: نقش زنان در آموزش، تربیت و فرهنگ سازی قابل چشم‌پوشی نیست و عزم و اراده بانوان می‌تواند آنها را به مؤثرترین اعضای جامعه تبدیل کند که در این راستا حمایت و تقویت زنان از طریق ارائه آموزش‌های کاربردی یک اولویت است.
وی اضافه کرد: تعاملات اجتماعی و اصلاح ناهنجاری‌های رفتاری در کاهش سوانح ترافیکی با توجه به نقش چندگانه زنان در جامعه و پای‌بندی آنان به قانون، در بحث فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی از ظرفیت‌های اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مشاور وزیر راه در امور زنان و خانواده اظهار داشت: داده‌ها نشان‌دهنده تخلف کمتر زنان و تفاوت در رفتارهای ترافیکی مردان و زنان است، بنابراین باید از ا‌ین حسن زنان، در آموزش و برنامه‌های ترویجی و سیاست‌های فرهنگ‌سازی بهره‌برداری کرد، بانوان پتانسیل آن را دارند که به عنوان رابطین و سفیران ایمنی نقش آموزش و ارتقای فرهنگ ایمنی ترافیک و اصلاح رفتارهای پرخطر رانندگی را در جامعه به عهده بگیرند.
صفری بیان کرد: آموزش بانوان و فرزندان در خصوص ایمنی حمل و نقل با هدف توانمندسازی‌ در امر فرهنگ‌سازی ایمنی حمل و نقل در خانواده و استفاده از ظرفیت آنان در سیاست‌های پیشگیری از سوانح ترافیکی، که هدف از این آموزش انتقال دانش ایمنی به زنان به نحوی است که مدیریت فرهنگسازی رانندگی ایمن در خانواده را برعهده گیرند.
وی اضافه کرد: تبیین ابعاد مختلف و اثرات سوانح جاده‌ای برای زنان و مدیریت بحران، افزایش تاب‌آوری و آگاه‌سازی آنان از طریق رسانه‌ها از جمله اقدامات ضروری است و باید از نقش زنان در تغییر رفتارهای ایمنی استفاده کرد؛ از این رو دفتر امور بانوان و خانواده وزارت راه و شهرسازی در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی جهت ارتقا فرهنگ ایمنی و حمل و نقل اقدام به راه‌اندازی پویشی تحت عنوان زنان و خانواده علیه سوانح ترافیکی با نام بانوبان کرده است.
مشاور وزیر راه در امور زنان و خانواده اظهار کرد: پویش اجتماعی بانوبان درصدد است با آموزش و انتقال دانش ایمنی و مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری و کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی نقش پررنگ‌تری را ایفا کند‌؛ ما معتقدیم بانوبان یک پویش اجتماعی است و به عنوان یک مسئولیت اجتماعی فرابخشی بوده و حمایت از آن وظیفه همه دستگاه‌های اجرایی است.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/162215/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متلاشی شدن شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

افشاگری بازیکن پیشین فولاد علیه این تیم

بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است

ببینید | تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود در کرمان او را به همراه خود می‌برد

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم + ویدئو | واکنش مردم برای نجات او را ببینید

جدیدترین تصویر از محمدرضا گلزار در آمریکا + عکس

اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به 3 بیمار

(عکس) هزینه 125 میلیون تومانی گلزار برای دیدن لبرون جیمز | گلزار در جایگاه VIP و پشت‌سر پادشاه NBA

ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی

جان دوباره تالاب جازموریان بعد 2 سال خشکسالی

تخصیص٢ هزار میلیارد ریال اعتباربرای بهسازی سطوح پروازی فرودگاه بم

پیگیری اجرانشدن طرح آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

کبد جوان 22 ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید

پیگیری طرح نیمه تمام آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور

تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد

اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی

هشت تیم برتر جام حذفی را انتخاب کنید

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

(ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم

گلوگاه‌های فساد را ببندید

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم+ فیلم

جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

پورمحمدی: مس رفسنجان الگوی ادب و اخلاق در فوتبال ایران است

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

جوان 22ساله کرمانی به یک بیمار زندگی تازه بخشید

شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در کرمان متلاشی شد

تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود بم او را به همراه خود می‌برد!

امروز در برخی از مناطق کرمان باران می‌بارد

آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران‌خودرو در بم

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

آشتی با سکوها، کنار نویدکیا هستیم (عکس)

هر بازی یک کار ویژه: واسعیِ آماده(عکس)

از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی

ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

مس رفسنجان با حذف پیکان راهی مرحله یک چهارم پایانی جام حذفی شد

فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! + عکس

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در 5 استان