کرمان رصد

آخرين مطالب

عیسی کلانتری: جنوب شرق تهران بهترین گزینه برای انتقال آرادکوه است/ هنوز مدیران کشور به محیط زیست باور جدی ندارند سازمان حفاظت محیط زیست

عیسی کلانتری: جنوب شرق تهران بهترین گزینه برای انتقال آرادکوه است/ هنوز مدیران کشور به محیط زیست باور جدی ندارند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بهترین گزینه برای انتقال زباله‌های شهر تهران 50 تا 60 کیلومتری جنوب شرق تهران در میان کویر است که زباله‌های آرادکوه هم باید به آنجا منتقل شده و هم در آنجا تبدیل به انرژی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری در گفتگو با آنا با اشاره به این که آرادکوه حدود 50 سال پیش که تهران و شهرری خیلی کوچک بود به‌عنوان مرکز دفن زباله تهران تعیین شده بود، اظهار داشت: «زباله‌های تهران تا امروز هم به آنجا می‌رود. تهران در آن زمان 2 میلیون جمعیت داشت در حالی‌که الان تهران 10 میلیون ساکن دارد.»
وی افزود: «من شخصاً دو بار به آرادکوه رفته‌ام. در حال حاضر منازل مسکونی مردم در شهرری در 200 متری آرادکوه است و شیرابه‌های زباله‌ها هم در خانه‌های مردم جاری است.»
کلانتری با بیان این که در کنار آرادکوه یک کارخانه کمپوست‌سازی احداث شده که اکنون نزدیک 500 تا 600 هزار تن کمپوست در آنجا انباشته شده است، گفت: «در وهله اول بوی بدی که متصاعد می‌شود چه در جنوب تهران و چه در اتوبان قم بخش عمده‌اش متعلق به آن کمپوست است نه خود زباله. درست است که زباله هم دیگر نباید آنجا باشد ولی آن کمپوست‌ها باید ساماندهی شود.»
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این که این محل نباید محل انباشت کمپوست باشد زیرا این مواد به خودی خود بدبو است، گفت: باید گاز متان کمپوست‌ها گرفته شده، گندزدایی و به مصرف کشاورزی برسد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آرادکوه که زمینی شصت هکتاری به ارتفاع 50 تا 60 متر زباله است، با منازل مسکونی مردم محاصره شده، اظهار داشت: «انتقال آرادکوه دستور صریح رئیس جمهور است و باید فکری به حال آن کنیم. ما در راستای سلامتی مردم به این موضوع تأکید داریم ولی باید گزینه جایگزین برای آن ارائه دهیم. اگر می‌خواهیم آرادکوه را تعطیل کنیم باید فکری به حال زباله‌ها کنیم.»
وی در بخش دیگری از صحبت های خود، با بیان این که هنوز مدیران مسئله محیط زیست را جدی نمی گیرند، اظهار داشت: «چند مسئله بسیار مهم در ارتباط با موضوعات زیست محیطی وجود دارد که مهم‌ترین آن رفتارهای مدیران در قبال محیط زیست است. هنوز مدیران و مسئولان کشور، محیط زیست را به‌صورت جدی باور ندارند و بالاخره مردم هم به تبع رفتار مدیران، حافظ محیط زیست شوند.»
معاون رئیس جمهور با بیان که به رغم اینکه بسیاری از مدیران از باور به محیط زیست می گویند اما وقتی موضوع محیط زیستی در دولت و مجلس مطرح می شود، مسائل دیگر اولویت می یابند، گفت: «به‌عنوان نمونه اگر در حال حاضر با وزیر آموزش و پرورش صحبت کنید می‌گوید محیط زیست مهم است ولی از سوی دیگر می‌بینیم که بحث محیط‌زیست از کتاب‌های درسی حذف شده و یا در بحث تولید خودرو همچنان خودروسازان در حال چانه‌زنی برای عدم رعایت استاندارد یورو 4 در خودروها هستند.»
کلانتری موضوعاتی نظیر کم‌آبی، آلودگی هوا در کلانشهرها، پسماند به‌ویژه در شهرهای شمالی و حفظ منابع ژنتیکی اعم از گیاهی و جانوری از مهم‌‌ترین مسائل مطرح در حوزه محیط زیست کشور دانست و افزود: «آموزش عمومی از دیگر موضوعات مهم در محیط زیست است. مردم نخواهند محیط زیست را حفظ کنند، ما نمی‌توانیم آن را حفظ کنیم. کل محیط زیست یک سازمان بسیار کوچک با وظایف بزرگ است. این سازمان جمعاً با کمتر از 7 هزار نفر پرسنل اصلاً قادر نیست که محیط زیست را بدون کمک مردم حفظ کند.»
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز خرسندی از بالا رفتن و ارتقا فرهنگ محیط زیستی مردم، گفت: «خوشبختانه فرهنگ محیط زیست کشور بالا رفته ولی مشکلات موازی که در کشور به وجود آمده که بیشتر تحت تأثیر مشکلات اقتصادی برای زندگی مردم است. مصرف بیش از حد توان تحمل اکوسیستم کشور فشارهایی را به محیط زیست وارد کرده است. به عنوان مثال وقتی فشار می‌آوریم تا تولید مواد غذایی افزایش پیدا کند این فشار یا افزایش تولید در راستای توسعه پایدار نیست و در نتیجه فشار بر محیط زیست افزایش پیدا می‌کند. کاهش آب‌های زیرزمینی، آب‌های جاری مهار شده و به مقصد نرسیدن آب به دریاچه باعث خشک رودخانه‌ها و تهدید حیات وحش می‌شود.»
معاون رئیس جمهور همچنین از مخالفتش با جدا کردن مناطق حفاظت شده و پارک های ملی نباید از مردم گفت اما تاکید کرد که در عین حال باید استانداردهای مخصوص و ضوابط آن مشخص و رعایت شوند.
وی در پاسخ این ادعا که در زمانی که عهده دار جهاد کشاورزی بوده است، 18 هزار هکتار از اراضی منطقه حفاظت شده میانکاله به بهای یک شاخه نبات در اختیار جهاد کشاورزی و بانک زمین قرار گرفته است، گفت: «برخی اطلاعات نادرست را بزرگ می‌کنند. اولاً طبق قانون، مناطق حفاظت شده را هیچ‌کس نمی‌تواند واگذار کند و در صورتی‌که قرار باشد بخشی از مناطق حفاظت شده یا پارک‌های ملی واگذار شود حتماً باید به تصویب شورای عالی محیط زیست برسد که رئیسش، رئیس جمهور است. داستان واگذاری این زمین در میانکاله بدین ترتیب بوده که ما بانک زمین را به‌عنوان زیرمجموعه بانک کشاورزی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشکده‌های کشاورزی که بیکار بودند ایجاد کردیم. چون این افراد سرمایه نداشتند عنوان کردیم که بانک کشاورزی شرکتی به نام بانک زمین به وجود آورد. ما به‌عنوان وزارت کشاورزی زمین در اختیار این بانک زمین قرار دادیم که آن را آباد کرده و آب‌رسانی کند. در این طرح زمین به متقاضیانی که فارغ‌التحصیلان دانشکده کشاورزی بودند واگذار شد و چون آنها سرمایه نداشتند بانک کشاورزی از طرف آن افراد به قیمت تمام شده، پول زمین را به بانک زمین پرداخت می‌کرد که تبدیل به سرمایه بانک زمین شد ولی این افراد به بانک کشاوری بدهکار می‌شدند که در این راستا بنا به طرحی که بانک زمین در دست انجام داشت از محل درآمدش بدهی بانک کشاورزی را پرداخت می‌کرد.»
کلانتری مقدار واقعی زمین واگذاری را تنها 6 هزار و 200 تا 300 هکتار عنوان کرد و گفت: «موضوعاتی که این روزها مطرح می‌شود اصلاً ربطی به سازمان حفاظت محیط زیست ندارد. وسعت این زمین حدود 18 هزار هکتار در حاشیه میانکاله بود که بعداً محیط زیست اعلام کرد که از این میزان 12 هزار و 600 هکتارش جزو مناطق حفاظت شده است که این مقدار از مناطق واگذار شده جدا شد.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/150183/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی