کرمان رصد

آخرين مطالب

مدیر ارشد استراتژی بهداشت جمعیت دانشگاه واشنگتن در گفت‌وگو با ایسنا:

احتمال افزایش روند بیماری کرونا در پاییز و زمستان/با زدن ماسک از یکدیگر محافظت کنیم اجتماعي

احتمال افزایش روند بیماری کرونا در پاییز و زمستان/با زدن ماسک از یکدیگر محافظت کنیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیر ارشد استراتژی بهداشت جمعیت دانشگاه واشنگتن گفت: در ایران دو پیک کوچک نرخ مرگ و میر روزانه وجود داشته که در حال حاضر نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس تا حدودی ثابت شده است اما انتظار می رود در ماه های مهر و آبان و منتهی به فصل زمستان این روند دوباره افزایشی شود.

پروفسور "علی مقداد" در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت همه گیری کرونا در دنیا گفت: همه گیری ویروس کرونا بسته به نوع هر منطقه، متفاوت و متغییر است. ما در حال حاضر یک ارتباط با فصل شیوع ذات الریه را مشاهده می کنیم. در برخی از کشورها شیوع این همه گیری در حال کاهش پیدا کردن، در برخی از کشورهای دیگر از روند کاهشی عبور کرده و دوباره افزایشی شده و در بعضی دیگر از کشورها فکر می کنیم که هم اکنون در پیک این بیماری قرار داریم اما در آینده روند نزولی خواهد شد.
وی در مورد وضعیت همه گیری کرونا در ایران نیز گفت: در ایران نیز دو پیک کوچک نرخ مرگ و میر روزانه وجود داشته که در حال حاضر نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا این این ویروس تا حدودی ثابت شده است اما انتظار می رود در ماه های اکتبر و نوامبر و منتهی به فصل زمستان این روند دوباره افزایشی شود.
این استاد علوم سنجش سلامت در انیستیتو IHME در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به بازگشایی مدارس در برخی از کشورها از جمله ایران گفت: بازگشایی مدارس باید با نهایت دقت و با اقدامات بهداشتی مناسب در مدرسه صورت گیرد. اگر حتی خطر انتقال ویروس و میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری در گروه های سنی جوان (مدرسه) کمتر از سایر گروه های سنی بزرگسال باشد، اما این گروه سنی می توانند باعث انتشار ویروس در جامعه شوند.
مقداد افزود: ما در حال حاضر اطلاعات کمی درباره تاثیر این ویروس بر افراد داریم بنابراین مراقبت و محافظت از معلمین و دانش آموزان خیلی مهم است. زدن ماسک در صورتی که به درستی استفاده شود و حفظ فاصله فیزیکی می تواند در کنترل این بیماری در مدارس خیلی موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه توانایی باز نگهداشتن مدرارس بستگی به گردش ویروس در جامعه دارد افزود: ما می توانیم اقدامات بهداشتی مناسب را در مدرسه برای حفاظت از دانش آموزان، معلمین و اساتید در نظر بگیریم اما اگر نرخ عفونت در جامعه روند افزایشی پیدا کند، خطر ابتلا در جامعه نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین امن بودن بازگشایی مدارس در درجه اول نیازمند کنترل ویروس در جامعه است.
مدیر ارشد استراتژی بهداشت جمعیت دانشگاه واشنگتن درباره وضعیت همه گیری کرونا در فصل پاییز و زمستان نیز هشدار داد: ما انتظار داریم مانند ذات الریه، انتقال کروناویروس در فصل زمستان بدتر باشد با این حال اقدامات بهداشتی مانند زدن ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و انجام اقدامات احتیاطی برای دوری و پرهیز از حضور در اجتماعات می تواند در کنترل این ویروس و حفظ جان و زندگی افراد موثر باشد.
مقداد با بیان اینکه ما هنوز واکسنی را در مدلسازی خودمان رسما به ثبت نرسانده ایم اما در حال کار کردن برای آن هستیم تا بتوانیم به اطلاعات بیشتری در آینده دستیابیم اظهار کرد: تولید میلیاردها دوز واکسن کرونا و توزیع گسترده آن در میان مردم، قطعا مدتی طول خواهید کشید بنابراین تا زمانی که واکسن کرونا قابل استفاده نباشند ما باید همچنان مراقب خودمان باشیم.
این استاد علوم سنجش سلامت در انیستیتو سنجش و سلامت با تاکید بر اینکه ما نیاز داریم تا زمانی که یک واکسن موثر در سراسر دنیا برای کرونا تولید و به صورت گسترده توزیع شود، اقدامات احتیاطی برای کنترل انتقال ویروس را انجام دهیم، افزود: حتی اگر واکسن موثری مانند واکسن آنفلوانزا تولید شود نیاز است که این واکسن به صورت سالانه زده شود نه فقط برای یکبار، بنابراین اینکه کرونا تا چه زمانی با ما خواهد بود خیلی واضح و روشن نیست اما آن چیزی که برای همه ما خیلی مهم می باشد این است که ماسک زده و از خانواده، دوستان و اطرافیان خود در برابر این ویروس، مراقبت و محافظت کنیم.
مقداد با بیان اینکه استفاده گسترده از ماسک در شیوع بیماری کرونا، می تواند هزاران نفر از جمعیت ایران را در برابر این ویروس حفظ کند اظهار کرد: پیش بینی ما نشان می دهد که اگر 95 درصد از افراد جامعه هنگام خروج از منزل ماسک بزنند، تقریبا جان 15 هزار نفر حفظ خواهد شد.
وی با بیان اینکه ماسک می تواند جراحی (پزشکی) یا پارچه ای باشد افزود: آن چیزی که خیلی مهم است، اینکه ماسک به درستی پوشیده و کاملا متناسب با صورت (چسبیده) باشد ضمن آنکه رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مرتب دست ها نیز دو نکته کلیدی دیگر در کنترل ویروس کرونا در سطح جامعه است.
این عضو دپارتمان اپیدمیولوژی دانشگاه واشنگتن در بخش دیگری از گفت و گوی خود با ایسنا درباره نرخ مرگ و میر کرونا در گروه های سنی مختلف نیز گفت: در حال حاضر نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا ویروس در گروه های سنی مختلف متفاوت است.
مقداد ادامه داد: نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در گروه های سنی بچه های خیلی کوچک، قابل مقایسه با گروه سنی افرادی بالای 25 سال است اما این خطر با بزرگ شدن سن افراد نیز افزایش پیدا می کند که در این میان افراد مسن در بیشترین خطر این بیماری قرار دارند ضمن آنکه عوامل دیگری همچون قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به ویروس، بیماری های ریوی و قلبی هم می تواند خطر ابتلای این بیماری را افزایش دهد.
وی درباره مقایسه پاندمیک کروناویروس 202 با با آنفلوآنزای اسپانیایی 1918 نیز گفت: به دلیل پیشرفت پزشکی بسیار دشوار است که کروناویروس را با اپیدمی آنفلوانزا در سال 1918 مقایسه کرد. در زمان شیوع ویروس آنفلوانزای اسپانیایی ما حتی نمی دانستیم ویروس چیست اما اکنون اطلاعات ما درباره چگونگی مبارزه با شیوع و تولید واکسن بسیار بیشتر شده است.
مدیر ارشد استراتژی بهداشت جمعیت دانشگاه واشنگتن در بخش پایانی صحبت های خود بار دیگر با تاکید بر اینکه ما باید مراقب باشیم و از یکدیگر دربرابر ویروس کرونا محافظت کنیم اظهار کرد: برای مسئولین محلی و کشوری نیز آن چیزی که در این شرایط خیلی مهم بوده و به آنها توصیه می شود، بررسی مناسب داده ها و شناسایی به موقع مناطقی است که در آن شیوع بیماری افزایش پیدا می کند که در آن مرحله ممکن است تدابیر خاصی مانند محدود کردن اجتماعات بزرگ و ارتباط با مردم در مورد اهمیت استفاده از ماسک می تواند تلفات ویروس را کاهش دهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/149547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

پیش بینی بارش‌های سیل آسا در 21 استان/ هشدار زرد صادر شد

166 هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است

هشدار بارش شدید باران در 21 استان

وضعیت نامناسب بافت‌های فرسوده در شهرها

برداشتِ خوشه‌های طلایی گندم در منوجان

تعطیلی مدارس شهرستان زرند در روز چهارشنبه

مدارس زرند تعطیل شد

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

هشدار باران شدید در 21 استان کشور

سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند

بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان کشور همچنان ادامه دارد

هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید

اجرای حکم یک روزنامه‌نگار

70 درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد

نحوه پرداخت عوارض آلایندگی به شهرهای استان بوشهر صحیح نیست

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

استفاده از بند سنگی‌ها برای ذخیره سازی آب در بم پشت سراوان

نجات جان دو کودک گرفتار درسیلاب ورودی دادگستری زرند

هشدار شدید باران در 21 استان

آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر

هشدار باران شدید در 21 استان

نجات جان دو کودک در سیلاب ورودی دادگستری زرند

پیش‌بینی بارندگی شدید در رفسنجان

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

بارش شدید باران در روستاهای انار

بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و 837 هکتار است

انهدام باند سارقان مسلح در شهرستان منوجان

صبر ٨٤ روزه مردم کرمان برای رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان