کرمان رصد

آخرين مطالب

گفتگوی تفصیلی شهر با مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران

کم‌کاری مناطق؛ پاشنه آشیل سرمایه‌گذاری شهری شهرداری تهران

کم‌کاری مناطق؛ پاشنه آشیل سرمایه‌گذاری شهری
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شهر: از دو هزار میلیارد تومان ثروت رها شده شهرداری در یک پاساژ در مولوی و سرنوشت پروژه‌های نیمه کاره تا کم کاری برخی مناطق در حوزه فروش املاک و جذب سرمایه و البته تلاش برای خرید هزار دستگاه اتوبوس، مهم‌ترین رخدادهای سال‌های اخیر شهرداری تهران در حوزه سرمایه‌گذاری است.

شکرالله بنار، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار شهر ، با اشاره به تصویب سند جامع سرمایه‌گذاری در شورای شهر، از تفویض اختیار بیشتر به مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: موانع سرمایه‌گذاری برای مناطق، نخست از طریق بازگرداندن منافع و عایدی سرمایه‌گذاری به همان منطقه، دوم تفویض اختیار پروژه‌ها و سرمایه گذاری تا رقم 50 میلیارد تومان- پیشتر این تفویض اختیار هشت میلیاد و 500 میلیون تومان بود - و سوم با پیگیری ارتقای جایگاه مدیران سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مناطق، برطرف شد.
او با بیان اینکه نزدیک به 90 پروژه سرمایه‎گذاری مساله دار بین سازمان سرمایه‌گذاری و شرکا در محاکم عمومی در حال طرح است، گفت: در برخی از این پروژه‌ها به دلیل تکانه‌های اقتصادی عده ای از شرکا به ورشکستگی رسیدند یا بضاعت مالی عده‌ای از ابتدا خوب سنجیده نشده بود و در واقع امکان اجرای پروژه را نداشتند. اما هم اکنون حدود 98 درصد این پروژه‌ها یا با توافق یا از طریق محاکم قضایی و یا با فسخ کامل قرارداد تعیین تکلیف شده‌اند، به طوری که چند پروژه به ارزش 10 تا 12 هزار میلیارد تومان فسخ شدند. برخی پروژه‌های مشکل دار از 20 سال پیش حل نشده بودند مانند پروژه‌های ساحل، مژده، قائم در منطقه 18 و صادقیه منطقه 5 اما حالا موانعشان رفع و آماده فروش هستند. 
بنار به پروژه پاساژ مولوی و زیان شهرداری اشاره کرد و افزود: حدود 300 مغازه تجاری و هشت طبقه پارکینگ قدرالسهم شهرداری تهران از این پروژه است که 30 سال شهرداری پروژه را تحویل نگرفته است و شریک از سهم خودش بهره برداری می کند، درواقع نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان ثروت شهرداری در آنجا رها شده است.
تکلیف 7500 میلیارد تومانی سازمان سرمایه‌گذاری
بنار به اقدامات انجام شده در یکسال گذشته در زمینه سرمایه‌گذاری در تهران اشاره کرد و توضیح داد: اگر سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، در چند سال گذشته یک هزار و 200 میلیارد تومان فروخت، پارسال به ارزش دو هزار و 500 میلیارد تومان ظرفیت فروش ایجاد شد اما از این میزان مبلغ یک هزار و 200 میلیارد تومان عملکرد قطعی بود که امسال این تکلیف هفت برابر بیشتر شده است.
او ادامه داد: سازمان سرمایه‌گذاری باید نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان برای تکمیل خط 10 مترو، تامین مالی کند. هم اکنون دو پروژه صدف و خلیج فارس برای این منظور واگذار و تفاهم نامه‌ای میان سازمان سرمایه گذاری، شرکت مترو و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران امضا شده است. علاوه بر این، سه هزار و 400 میلیارد تومان دیگر باید فروش داشته باشیم که بستر فروش فراهم شده است، در مجموع هفت هزار و 500 میلیارد تومان سال 1398، همچنین 6 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید انجام شد و امسال باید به 10 هزار میلیارد تومان برسد که بین ثروت ایجاد شده و ثروت فروخته شده تعادل برقرار شود.
کم‌کاری برخی مناطق؛ پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری
او با بیان اینکه میزان مشارکت مناطق برای تولید ثروت یکسان نیست، گفت: برخی مناطق با وجود سیطره بیشتر بر مساحت جغرافیایی شهر تهران و ظرفیت‌های لازم هیچ سرمایه گذاری نکردند که البته این موضوع از سوی سازمان در شورای معاونان مطرح شد تا تکالیف مناطقی که عملکرد مناسب با سازمان ندارند روشن شود. مثلا منطقه‌ای که در پیشتر 25 درصد از تامین مالی غیر نقد شهرداری را برعهده داشت، امروز هیچ مشارکتی ندارد.
بنار همکاری نکردن مناطق در سرمایه‌گذاری را پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری عنوان کرد و ادامه داد: مناطق دو و 21 بیشترین مشارکت را با سازمان دارند و حجم سرمایه‌گذاری در این دو منطقه بسیاری بالا است، اما متاسفانه دربرخی مناطق بسیار محدود و در برخی دیگر حتی هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشد. البته در نامه‌ای به شهردار تهران این موضوع را گزارش و اعلام شد که روا نیست اینگونه به حوزه سرمایه گذاری که تنها راه دسترسی به ثروت پایدار در تهران است، توجه شود.
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، در ادامه از انتشار فراخوان خرید یک هزار دستگاه اتوبوس با همکاری دولت در دی ماه سال 1398 خبر داد و گفت: این خرید قرار است از دو طریق تهاتر با نفت و املاک انجام شود. اگر قیمت هر اتوبوس به طور تقریبی سه و نیم میلیارد تومان باشد، در مجموع به ارزش سه هزار و 500 تومان ملک فروخته می‌شود و 25 درصد را مابقی مبلغ قیمت اتوبوس هم از سوی دولت پرداخت می‌شود. همچنین مذاکرات خرید دو هزار واگن قطار مترو هم در حال انجام است.
موانع سرمایه‌گذاری در شهر تهران
این مقام مسئول، به موانع و برخی مشکلات در حوزه سرمایه‌گذاری اشاره کرد و توضیح داد: قرائت‌های شهرداری از پروژه‌های سرمایه‌گذاری و برداشت‌های سازمان بازرسی کل کشور باهم متفاوت است، به طوری که سازمان بازرسی هر آنچه که شهرداری انجام دهد را نادرست می داند و شهرداری هم در مقابل پافشاری می کند که کار، درست است.
به گفته بنار؛ مانع دیگر در حوزه شهرسازی است که اعضای شورای شهر با ایجاد معاونت شهرسازی در سازمان سرمایه‌گذاری مخالفت کردند، در حالی که هم اکنون تمام پروژه‌های سازمان که چالش جدی و فقدان تحقق نسبت به برنامه دارد همگی با مشکل شهرسازی مواجه هستند. غالب پروژه‌ها یا پروانه ساخت یا رای کمیسیون ماده پنج و یا پایان کار ندارند. مشکل دیگر، قرائت‌ها و مداخلات ناصواب در حوزه سرمایه‌گذاری است مثلا برخی از پروژه‌های ما بدون اطلاع سازمان سرمایه‌گذاری فروخته شده است، اما به تازگی دستورالعملی مبنی بر اینکه هیچ منطقه‌ای در مسائل حقوقی پروژه‌ها مداخله‌ای نداشته باشد، صادر شده است. 
سرانجام پروژه «هزار و یک شهر»
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، به پروژه‌های به نتیجه نرسیده این سازمان اشاره کرد و درباره پروژه «هزار و یک شهر» واقع در منطقه 22 گفت: همه مسایل این پروژه حل شده؛ بزرگترین مساله این بود که سند اراضی به نام بنیاد تعاون ارتش بود و وزارت راه و شهرسازی در این باره چالش داشت و توقف پروژه را با رای دادگاه درخواست کرده بود اما با پیگیری‌ها شهرداری ارتش سهم خود را احیا کرد و به زودی اسناد به نام شهرداری صادر می‌شود، مساله دیگر مربوط به شریک شهرداری بود که اعتقاد داشت به دلیل فعالیت مراکز تجاری ایران مال، ساخت پروژه‌های تجاری در این پروژه صرفه اقتصادی ندارد، شهرداری تهران هم موافقت کرده است تا 31 سهمی که در این پروژه دارد را از بخش تجاری بگیرد.
او درباره پروژه «پارک آبی آزادگان» هم توضیح داد: شرایط کرونا سبب شد تا کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در این پروژه نشود، اما الان به سازمان ورزش تفویض شده است که البته تا به امروز اقدامی خاصی انجام نشده و به دنبال دریافت بودجه است که خود سازمان ورزش مجری ساخت شود. در پروژه «شهر آفتاب» هم سالن‌ها و مرکز همایش‌های جدید قرار است ساخته شود که 15 روز آینده قرارداد امضا می شود. زمانی شهر آفتاب زمین کشاورزی بود و به قیمت متری 800 هزار تومان به شرکتی برای ساخت سالن واگذار شد، سهم شهرداری از این پروژه‌ها حدود 30 درصد بود اما حالا که قیمت زمین و عوارض چند برابر شد، سهم شهرداری به 70 درصد و شریک به 30 درصد رسید. با این حال قرار است 6 هزار میلیارد تومان به حجم سرمایه گذاری شهرداری در «شهر آفتاب» اضافه شود.
خبرنگار : فریبا رحمانی

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/141441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی