کرمان رصد

آخرين مطالب

کرونا برخی از بومگردی های کرمان را در معرض تعطیلی قرار داد اقتصادي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کرمان - ویروس کرونا این روزها از چین تا کرمان بازار کسب و کارهای متعددی را تحت تاثیر خود قرار داده تا جائیکه صنعت نوپای بومگردی استان کرمان که طی چند سال اخیر تعدادشان از مرز 320 گذشته بود را این روزها در معرض تعطیلی قرار داده است .

اقامتگاه های بوم گردی نمونه ای از کسب وکارهای کوچک مقیاس با مالکیت محلی هستند که با فشار کمتر برای محیط طبیعی و انسانی و کاهش نشت اقتصادی از فعالیت های اساسی در تحقق توسعه پایدار محسوب می شوند و در حال حاضر و پیش بینی هایی که می شود پایان سال و اوایل سال جدید این واحدهای اشتغال خرد از شیوع این ویروس طعم تلخ رکود را تجربه کنند.
حامد لنگری زاده مسئول واحد بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کرمان گفت:در حال حاضر 325 اقامتگاه بوم گردی فعال در استان کرمان وجود دارد که به صورت پراکنده به ترتیب جمعیت در استان کرمان شامل شهرستان های کرمان، شهداد، ماهان، راین و جوپار و شهرستان های جیرفت، شهربابک، سیرجان، بردسیر و کهنوج می شوند.
وی با بیان اینکه در همه نقاط استان کرمان بوم گردی ها به صورت پراکنده وجود دارند گفت: صنعت گردشگری توسعه و رونق بسیار خوبی را در استان به خود ا ختصاص داده است و در طول تمام سال به دلیل شرایط آب و هوایی خاصی که دارد گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
لنگری افزود: تعدادی از این بوم گردی ها در 6 ماهه اول سال و گروه دیگر در نیم سال دوم رونق بیشتری از لحاظ پذیرش گردشگر دارند به طور مثال 6 ماهه دوم گردشگران بیشتر مناطق گرمسیری از جمله شهداد را انتخاب می کنند و در 6 ماهه اول بیشتر به مناطق سردسیری از جمله دلفارد جیرفت می روند.
مسئول واحد بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در ادامه گفت: متاسفانه اتفاقات رخ داده شده در ماه های اخیر از جمله افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن و هم اکنون نیز شیوع ویروس کرونا روی صنعت نوپای گردشگری در کرمان تاثیر بسیار نامطلوبی گذاشته است.
به گفته لنگردوی با توجه به بررسی های انجام شد کاهش میزان پذیرش گردشگران توسط اقامتگاه های بوم گردی محسوس بوده و این واحدها نسبت به مدت مشابه در سال قبل 90 درصد کنسلی داشته اند که این امر باعث کاهش درآمد و معترض بودن آن ها شده است.
لنگری زاده با بیان اینکه اکثر معترضان برای وارد شدن به این صنعت نوپا در استان کرمان کار سابق خود را از جمله کشاورزی کنار گذاشته و با دریافت تسهیلات 100 تا 500 میلیون تومان با بازپرداخت 4 ساله اقدام به راه اندازی اقامتگاه سنتی کرده اند که متاسفانه آن ها را در شرایط موجود متضرر کرده است تا جایی که برخی ناچارا به دلیل نبود گردشگر و شیوع ویروس کرونا اقدام به بستن اقامتگاه خود کرده اند.
وی افزود: در پی مراجعات و تماس های تلفنی مدیران این اقامتگاهها و درخواست حمایت از جانب اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نشستی ما بین رئیس جامعه حرفه ای بوم گردی استان و سرپرست معاونت گردشگری صورت گرفت که بر حسب آن مقرر شد مکاتبه ای با روسای مدیران عامل بانک های پرداخت کننده تسهیلات به این واحدها از جمله صندوق کارآفرینی امید کشور در خصوص بازپرداخت تسهیلات تمهیداتی اندیشیده شود تا فعالان اقتصادی این حوزه از این دوره رکود گذر کنند.
لنگری زاده در ادامه گفت: همچنین طی درخواستی نامه ای برای معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری فرستاده شده که در این شرایط بد که فعالان صنعت گردشگری متحمل ضرر شده اند تمهیداتی از جمله به تعویق افتادن پرداخت اقساط تسهیلات اندیشیده شود.
وی همچنین با توجه به اینکه مساله پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مهم ترین شاخصی بوده که در این شرایط باید به آن توجه داشت افزود: تمامی راهکارهای آموزشی برای اقامتگاه های بوم گردی در جهت مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا به صورت غیرحضوری به مدیران و پرسنل اقامتگاه های بوم گردی داده شده است.
لنگری زاده افزود: طبق بخشنامه وزارت هرگونه جلسات و حتی کارگاه های آموزشی و برگزاری هرگونه مراسم تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است .
شریف مدیر یکی از اقامتگاه های بوم گردی شهرستان زرند با اشاره به اینکه تعداد زیادی از افراد در کشور از راه اقامتگاه های بوم گردی و فروش صنایع دستی منطقه گردشگر با جذب گردشگر کسب درآمد می کردند گفت: بطور حتم با کاهش سفرهای بین شهری خسارت های زیادی بر آن ها وارد خواهد شد.
شریف در ادامه گفت: این روزها که شاید تنها سفر می توانست هموطنان ما را از روزمرگی های زندگی رهانیده و آن ها را به سمت نشاط و شادابی سوق دهد با آمدن کرونا دستیابی به هدف جذب چند میلیون گردشگر در سال 2020 امکان پذیر نیست و هیچگونه پیش بینی در این مورد نمی توان کرد و همه منتظر هستند تا این بحران بگذرد.
وی همچنین یکی از معضلاتی که این اقامتگاه ها با آن در حال دست و پنجه نرم کردن هستند را وام های بانکی با سودهای بالا نام برد و گفت: این وام ها توسط بانیان بوم گردی ها گرفته شد تا بلکه کسب درآمدی داشته باشند ولی در شرایط بحرانی حاضر بانک ها می توانند تحمل کردن این مسائل را کمی بر این اقامتگاهها آسان کنند و تنها مهلت بازپرداخت را زیادتر کنند و اگر یکسال به تعویق بیاندازند تا این چالش ها و بحران ها پشت سر گذاشته شود بار بزرگی را از روی دوش آنان که پا در این صننعت نوپا گذاشته اند کم خواهد شد.
شریف در ادامه یکی از اساسی ترین و مهم ترین فاکتورها برای ورود به بخش اقامتگاه‌های بوم‌گردی، بحث آموزش افراد فعال را در این حوزه دانست و گفت: از آنجا که احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی بیشتر در مناطق روستایی و به صورت سنتی انجام می گیرد نیاز است به دلیل حساس بودن مردم این مناطق بر روی فرهنگ و ارزش هاشان آموزش های لازم داده شده تا بتوانند حداکثر مشارکت جامعه محلی را جلب کنند.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/116822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی