کرمان رصد

آخرين مطالب

آموزش حلقه مفقوده گردشگری فرهنگي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - همدان- نیروی انسانی کارآمد به عنوان حیاتی ترین عامل ارائه خدمات گردشگری و هتلداری نیازمند دریافت مهارت های کسب و کار است تا بتوان با خدمات مطلوب و جلب رضایت گردشگر به سمت توسعه پایدار گردشگری پیش رفت.

امروزه در بین صنایع جهان، گردشگری دارای سریع‌ترین رشد است بر این اساس بسیاری از کشورهای جهان در پی اشتغالزایی، سودآوری و توسعه اقتصادی بر پایه آن چیزی هستند که زمینه و ظرفیت آن در منطقه موجود است.
بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری تعداد گردشگران بین المللی با رشد 6 درصدی به 1.4 میلیارد نفر در سال 2018 رسیده است و پیش بینی می‌شود این آمار با رشد سه تا چهار درصد در سال 2019 همراه شود.
این در حالیست که رقم 1.4 میلیارد نفر برای سال 2020 پیش بینی شده بود و این مساله نشان از توسعه چشمگیر این صنعت دارد همچنین بر اساس گزارش این سازمان، در میان مناطق مختلف جهان منطقه خاورمیانه با 10 درصد رشد نسبت به قبل بیشترین رشد جذب گردشگر را به نام خود ثبت کرده است.
با استناد به این آمار و با توجه به اینکه همدان به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری با مزیت‌های فراوان جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی محسوب شده، گردشگری بهترین زمینه برای توسعه این استان به شمار می‌رود بر این مبنا نهادهای متولی را بر آن می‌دارد تا در توانمند ساختن هر چه بیشتر بخش‌های مختلف این صنعت گام بردارند.
بی شک بنیادی‌ترین گام برای قدرتمند سازی پایه‌های توسعه گردشگری، آموزش است، آموزش و افزایش مهارت ابزار کلیدی برای دستیابی به توسعه، کیفیت خدمات، رضایت گردشگر و پایداری آن است.
به بیان دیگر آموزش کارکنان این صنعت که در تعامل رو در رو با گردشگران و دریافت کنندگان خدمات هستند شالوده‌های قوی برای پیشرفت صنعت گردشگری و هتلداری را بنا می‌نهد.
سازمان فنی و حرفه‌ای به عنوان پیشرو عرصه اشاعه علوم مهارتی سعی کرده تا بنیانگذار نوآوری و نو اندیشی در نظام آموزش مهارت و فناوری باشد؛ بر این اساس ارائه آموزش‌ها را از یک مدل کلی به یک مدل تقاضا محور تغییر داده تا بتواند نیازهای آموزش مهارت محور را با توجه به هر منطقه جغرافیای برنامه ریزی و اجرا کند.
نظر به همین چارچوب آموزشی، اداره کل فنی و حرفه‌ای همدان در راستای اهداف توسعه گردشگری و هتلداری و افزایش مهارت‌های فردی شاغلان این صنعت و نیز با هدف به روز رسانی این آموزش‌ها اقدام به ایجاد مرکز آموزش هتلداری و گردشگری کرده است.
این مرکز که نقطه آغاز آن در سال 85 کلید خورد امسال بعد از 13 سال فراز و فرود سعی دارد بنیادی جامع برای انواع آموزش‌های لازم در این صنعت پایه ریزی کند؛ از مزیت‌های خاص این مرکز توجه و تمرکز خاص به بخش خصوصی و بهره گیری از توان بالقوه این بخش برای گسترش آموزش‌های صنعت هتلداری و گردشگری است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای بیان کرد: در این مرکز هدف آن است که مجموعه‌ای کامل و جامع از واحدهایی ایجاد شود که در صنعت گردشگری تأثیر مستقیمی دارند؛ از انواع صنایع دستی که در استان شاهد تنوع آن هستیم تا خدمات مهمان نوازی، کافی شاپ، پذیرایی، تشریفات، سیستم نظافت، سونا و جکوزی، خدمات ماساژ، امکانات اقامتی، سالن پذیرایی تا خدمات تغذیه‌ای که بی تردید جای خالی آن تا به امروز احساس شده بود.
وهب مختاران دیگر مزیت شاخص این مرکز را حضور و همکاری واحدهای بین المللی دانست و نکته مهم دیگر کاربردی بودن آموزش‌ها و فعالیت‌های عملی و اجرایی در کنار آموزش‌های تئوریک عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در این زمینه گفت: میزان ماندگاری گردشگران در یک منطقه به عنوان مهمترین شاخصه گردشگری در یک استان و کشور محسوب می‌شود.
علی مالمیر افزود: باید با ارائه محصولات جذاب به مسافران و ایجاد جاذبه با اجرای برنامه‌های متنوع میزان ماندگاری آنها را افزایش داد تا گردشگران علاوه بر مرکز استان به بازدید از شهرستان‌ها نیز رغبت داشته باشند.
وی ادامه داد: جایگاه صنعت گردشگری در کشور و خارج از کشور روز به روز رو به افزایش است اما صنعت گردشگری کشور منطبق با تنوع و تعدد در ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی موجود رشد نکرده و باید راه طولانی را طی کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان مهمترین ضرورت توسعه گردشگری را ایجاد زیر ساخت مناسب برای این صنعت دانست و گفت: در غیر این صورت نمی‌توان به حرکت رو به رشد دست یافت.
مالمیر افزود: برای شکوفایی صنعت گردشگری و موفقیت در این حوزه نیازمند توجه و تربیت نیروی انسانی متناسب و متخصص این رشته هستیم و نیروی انسانی باید از بدو ورود به این صنعت آموزش‌های لازم را فرا گرفته و با برگزاری دوره‌های حین خدمت این آموزش‌ها به روز شوند.
وی با بیان اینکه ظرفیت‌های گردشگری همدان به ناچار بر مبنای گردشگری تعریف شده است تاکید کرد: برای دستیابی به این هدف باید ابتدا زیر ساخت‌ها را بر این مبنا تعریف کرد که در این راستا حرکت‌های خوبی در حوزه زیر ساخت‌های عمومی شهری فراهم شده اما کیفیت حلقه مفقوده صنعت گردشگری کشور است.
مالمیر مهمترین عامل جلب مشتری و تداوم سفر را کیفیت ارائه خدمات دانست و گفت: طبق تقسیم بندی وزارت کشور، همدان در جمع استان‌های منطقه سه قرار گرفته و کارکرد گردشگری و محوریت اقتصاد مقاومتی برای این استان تعریف شده است.
همچنین به گفته استاندار همدان برای میزبانی از گردشگران در سطح ملی و جهانی نیازمند نیروی ماهر هستیم بنابراین مرکز آموزش هتلداری همدان وظیفه اش تربیت نیروی کار ماهر و توانمند است.
سید سعید شاهرخی وجود یک هزار و 800 اثر تاریخی از جمله در حوزه گرشگری، وجود بزرگترین و زیباترین غار آبی جهان، شهر جهانی لالجین در حوزه صنایع سفال که خاک را با هنر کیمیا می‌کنند، شهر ملی مبل و منبت با گردش مالی چهار هزار میلیارد ریال در سال و تلاش برای تبدیل کردن ملایر به شهر جهانی مبل و منبت، را گوشه‌ای از ظرفیت‌های این استان دانست که می‌تواند در توسعه اقتصادی این استان مؤثر واقع شود.
رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیز معتقد است: صنعت گردشگری برای هشت سال متوالی بیشترین سهم رشد اقتصادی جهانی را به خود اختصاص داد بنابراین باید در این حوزه سرمایه گذاری کرد که یکی از مزیت‌های اصلی رقابت ایران در جهان است و این سرمایه گذاری استانی نیست بلکه منطقه‌ای و در عیار ملی است.
سلیمان پاک سرشت عنوان کرد: توانمندسازی نیروی انسانی یکی از اهداف کلیدی و محوری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است بنابراین بخشی از سرمایه گذاری ها معطوف به توانمندسازی نیروی انسانی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز سهم کشورمان در جذب گردشگر را ناچیز دانست و گفت: کشورهای همسایه ایران در زمینه جذب گردشگر فعالیت‌های مؤثر و مثبت زیادی انجام دادند در حالی که ایران نیز می‌تواند با حفظ هویت و فرهنگ و اصول دینی نسبت به جذب گردشگر بیش از پیش فعال شود.
محمد امید افزود: با وجود اینکه گفته می‌شود هفت درصد بناهای تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری جهان در ایران قرار دارد اما سهم کشور ما از گردشگران خارجی حتی کمتر از یک هزارم اعلام می‌شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هفت درصد جاذبه‌های تاریخی و طبیعی جهان در ایران قرار دارد اگر می‌توانستیم حداقل یک درصد سهم گردشگران را به خود اختصاص دهیم اتفاق بزرگی در حوزه گردشگری کشور رخ می‌داد.
7526/‏2087
برچسب‌ها
گردشگری همدان آموزش آموزش و پرورش

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/103594/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متلاشی شدن شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

افشاگری بازیکن پیشین فولاد علیه این تیم

بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است

ببینید | تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود در کرمان او را به همراه خود می‌برد

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم + ویدئو | واکنش مردم برای نجات او را ببینید

جدیدترین تصویر از محمدرضا گلزار در آمریکا + عکس

اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به 3 بیمار

(عکس) هزینه 125 میلیون تومانی گلزار برای دیدن لبرون جیمز | گلزار در جایگاه VIP و پشت‌سر پادشاه NBA

ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی

جان دوباره تالاب جازموریان بعد 2 سال خشکسالی

تخصیص٢ هزار میلیارد ریال اعتباربرای بهسازی سطوح پروازی فرودگاه بم

پیگیری اجرانشدن طرح آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

کبد جوان 22 ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید

پیگیری طرح نیمه تمام آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور

تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد

اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی

هشت تیم برتر جام حذفی را انتخاب کنید

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

(ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم

گلوگاه‌های فساد را ببندید

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم+ فیلم

جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

پورمحمدی: مس رفسنجان الگوی ادب و اخلاق در فوتبال ایران است

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

جوان 22ساله کرمانی به یک بیمار زندگی تازه بخشید

شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در کرمان متلاشی شد

تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود بم او را به همراه خود می‌برد!

امروز در برخی از مناطق کرمان باران می‌بارد

آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران‌خودرو در بم

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

آشتی با سکوها، کنار نویدکیا هستیم (عکس)

هر بازی یک کار ویژه: واسعیِ آماده(عکس)

از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی

ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

مس رفسنجان با حذف پیکان راهی مرحله یک چهارم پایانی جام حذفی شد

فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! + عکس

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در 5 استان